6 vinkkiä ajoon ilman kolhuja - 24Rent

Tähän tulee Postauksen otsikko

10

Joulukuu 2015

Viimeisimpinä kalustoomme tulleet 15-kuutioiset vuokra-autot on otettu hyvin vastaan. Niihin mahtuu suurikin kuorma kyytiin ja ajomukavuus on huipputasoa myös maantienopeuksissa. Siinä missä suuri auto tuo turvallisuutta matkaan aiheuttaa se osaltaan turhia hikikarpaloita otsalle parkkipaikoilla ja porttikonkien läpi ajaessa. Isoilla autoilla on asiakkaillemme sattunut tavallista enemmän kattovaurioita eikä näistä vaurioista ilahdu kukaan muu kuin korjaamo. Tässä 6 vinkkiä ajoon ilman kolhuja:

1. Säädä peilit itsellesi hyvään asentoon ja käytä pakun reilunkokoisia sivupeilejä apunasi.
2. Tarkista auton mitat tarvittaessa hansikaslokerosta löytyvästä manuaalista. Iso pakettiauto mahtuu harvoin parkkihalleihin tai porttikonkien läpi.
3. Pitkän auton perä oikaisee aina mutkissa muista suuret linjat äläkä käännä liian aikaisin.
4. Sosiaalisuus on ihan ok isolla autolla ajaessa jopa suomalaisille. Jos epäröit niin pyydä kaveria ulkona varmistamaan turvallinen reitti. Kuljettajan paikalta ei näe joka suuntaan.
5. Huomioi porttikonkien ja ramppien katoissa olevat varoitusponttoonit. Viimeistään ne kertovat sinulle että ei kannata ajaa pidemmälle. Räystään reunassa oleva ränni tai matala parveke kertoo saman mutta valitettavasti liian myöhään.
6. Maltti on valttia – ole rauhallinen hengitä syvään aja hitaasti ja nouse tarvittaessa ratin takaa tarkistamaan mahtuuko auto varmasti haluamaasi paikkaan.