24Rent Asiakkaamme pysäköivät ilmaiseksi keskustoissa

Asiakkaamme pysäköivät ilmaiseksi keskustoissa

17

heinäkuu

Yhä useampi kaupunki on mahdollistanut yhteiskäyttöautojen pysäköinnin maksullisilla keskusta-alueilla. Asiakkaillemme uutinen on erityisen tervetullut, sillä erityispysäköinti tarkoittaa sitä, että yhä useammalla autollamme voi pysäköidä täysin ilmaiseksi oman varauksen aikana.

Voit hyödyntää ilmaista pysäköintioikeutta pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Tampereella ja Oulussa. Tieto pysäköintioikeudesta löytyy varausvahvistuksesta auton tiedoista. 

Kaupungeilla ei ole yhtenäistä pysäköintistrategiaa, joten yhteiskäyttöautojen pysäköinti toimii hieman eri tavoin kussakin kaupungissa. Katso alta vinkit pysäköintiin eri kaupungeissa.

Pääkaupunkiseutu

Monissa Helsingin henkilöautoissa, esim. kantakaupungin Toyota hybrideissä sekä Citroën C3:ssa, on Z-lupa, joka oikeuttaa pysäköimään vuokrauksen ajaksi alueille, jotka vaativat kaupungin määrittämän pysäköintiluvan. Käytännössä lupa kattaa kaikki Helsingin kaupungin hallinnoimat pysäköintipaikat, myös yli kahden tunnin aikarajoitteiset paikat ilman kiekon käyttöpakkoa. 

Samalla luvalla voi pysäköidä myös Vantaalla ja Espoossa lisäkyltein yhteiskäyttöautoille merkityille paikoille.

Tampere

Kaikissa Tampereen henkilöautoissa sekä Renault Trafic-pakettiautoissa on Z-pysäköintilupa, jolla pysäköit asukaspysäköintialueilla veloituksetta varauksesi aikana ja sen päätteeksi. Lupa kattaa esimerkiksi ydinkeskustan, Amurin, Tammelan ja Kalevan.

 

Lahti

Kaikissa Lahden henkilöautoissa sekä Renault Trafic-pakettiautoissa on pysäköintilupa, jolla pysäköit tietyillä alueilla veloituksetta varauksesi aikana ja sen päätteeksi. 

Oulu

Kaikissa Oulun henkilöautoissa on pysäköintilupa, jolla pysäköit keskustan alueella veloituksetta varauksesi aikana ja sen päätteeksi.