Ajaminen


Ulkomaille lähtö vaatii etukäteen ostetun maastavientiluvan. Kaikilla autoilla ei voi lähteä ulkomaille, tarkista auton tiedoista voiko autolla käydä haluamassasi kohteessa. Äkkilähdöt ulkomaille eivät ole mahdollisia ja varaus on tehtävä vähintään 12 tuntia ennen varauksen alkua. Käytännössä teet normaalin varauksen, johon valitset lisäpalveluista mukaan maastavientiluvan. Kerro henkilötietoja antaessa maastaviennin kohde.

Saat ennen varauksen alkua maastavientiluvan sähköpostiisi. Ota maastavientilupa mukaasi matkalle.

Huomioithan että autot on varusteltu Suomen lainsäädännön mukaisiksi, eikä vuokraamo vastaa kohdemaan erityisvaatimuksien mukaisuudesta (nastarengaskiellot, huomioliivit, sammuttimet jne).

Lue lisää vuokra-autolla ulkomailla käymisestä

 You and 10 other people found this helpful.


Jotta vahinko ei lähde kiertämään ja aikaisemmin tankkaamatta jättäneen polttoaineita ei laskutettaisi sinulta, tankkaa ajomäärästäsi ja auton polttoainemittarin lukemasta riippumatta tankki lopuksi täyteen. Säilytä kuitit tankkauksista siltä varalta että tuleekin tarve palata asiaan joskus myöhemmin. Tankki on silloin täysi kun sinne ei mahdu yhtään enempää. Kokeile polttoainepistoolin ensimmäisen naksahduksen jälkeen meneekö tankkiin vielä polttoainetta.

 You and 5 other people found this helpful.


Auto tulee tankata aina täyteen varauksen lopuksi. Et varmaan itsekään toivoisi että edellinen siirtäisi lyhyen ajonsa sinun maksettavaksesi. Vajaalla tankilla palautetusta autosta perimme polttoaineen lisäksi 50 euron sakkomaksun.

 You and 11 other people found this helpful.


Joissain automalleissa polttoaine saattaa alkaa kuohua täyttöputkessa, jolloin tankkauspistooli lopettaa tankkaamisen liian aikaisin. Tällöin odota muutama sekunti kuohumisen laantumista ja jatka tankkausta hiljalleen, vähän kerrallaan, kunnes olet saanut loroteltua tankin täyteen.

 You and 5 other people found this helpful.


Tankkaus kannattaa suorittaa mahdollisimman lähellä auton nouto/palautuspistettä, jotta tankin vajaus seuraavalle asiakkaalle olisi merkityksettömän pieni. Huoltoasemaketjun saat kuitenkin valita itse.

 You and 5 other people found this helpful.


Autoissamme on käyttöohjekirjat, joista löytyy yksityiskohtaiset ohjeet auton käyttämiseksi. Lisäksi olemme keränneet autokohtaiset oleellisimmat asiat (polttoaine, tankin sijainti, poikkeavat hallintalaitteet, erikoistilanteet jne) erilliseen kojelaudalta löytyvään ohjeeseen.

 You and 6 other people found this helpful.


Tiepalvelumme päivystää 24h vuorokaudessa. Palvelunumero löytyy auton ohjelapusta ja varausvahvistuksesta.

 You and 7 other people found this helpful.


Sinun tulee toimia yleisen ohjeistuksen mukaisesti onnettomuuden lisävahinkojen välttämiseksi. Soita poliisille jos kolaritilanteessa on muita osapuolia. Lisäksi täytät vahinkoilmoituksen ja ilmoitat asiasta meille.

 You and 15 other people found this helpful.


Tietyillä pääkaupunkiseudun autoilla ja erillisellä maastavientiluvalla käynti Virossa, Latviassa tai Liettuassa onnistuu. Nämä autot löydät klikkaamalla varausjärjestelmässä ”Lisävalinnat” ja valitsemalla maastaviennin Baltiaan. Ulkomaille suuntautuvaa vuokrausta varten valitse lisäpalveluista maastavientilupa ja kerro matkakohteesi henkilötietoja täyttäessä.

Baltiaan suuntautuvissa varauksissa liikennevakuutuksen omavastuuosuus on Baltiassa nelinkertainen. Varkaustapauksissa omavastuu on 25% auton arvosta.

24h tiepalvelu (hinaus, pienet korjaustoimenpiteet) ei palvele ulkomailla. Puhelintuki on kuitenkin tarvittaessa käytössä normaalisti. Autot on varusteltu Suomen lainsäädännön mukaisiksi. Otathan itse selvää kohdemaan erityisvaatimuksista (nastarengaskiellot, huomioliivit, sammuttimet jne.) ja huomioit ne itse. Joissain maissa on käytössä myös tietullimaksuja, jotka kannattaa huomioida.

Lue lisää vuokra-autolla ulkomailla käymisestä

 You and 3 other people found this helpful.


Voit vetää peräkärryä autoilla, joissa on vetokoukku. Sinun tulee valita varaukseen lisäpalveluista ”vetokoukku”. Löydät vetokoukulliset autot valitsemalla varausjärjestelmässä ”lisävalinnat” ja vaatimukseksi vetokoukun.

 You and 16 other people found this helpful.


Jos huomaat kesken vuokrauksen että kilometrimäärä uhkaa ylittyä, lähetä meille tekstiviesti asiasta jolloin vältyt ylimääräisiltä kuluilta. Voit lähettää tekstiviestin vastaamalla meiltä saamiisi tekstiviesteihin (numero  löytyy varausvahvistuksesta). Jos kilometrit ylittyvät reilusti (yli 30 kilometrillä), laskutamme niistä vuokrauksen jälkeen normaalilla kilometrihinnalla. Ilman ilmoitusta ylittyneistä kilometreistä veloitamme kolminkertaisesti kuten muistakin ilman omatoimista ilmoitusta käytetyistä lisäpalveluista.

 You and 40 other people found this helpful.


Monissa Helsingin henkilöautoissa on lupa, joka oikeuttaa pysäköimään 24Rent-auton vuokrauksen ajaksi niille kaupungin katualueiden asukas- ja yrityspysäköintipaikoille, jotka vaativat kaupungin määrittämän kirjaintunnuksellisen pysäköintiluvan.

Z-luvalla saa pysäköidä kaikille asukas- ja yrityspysäköintivyöhykkeillä oleville liikennemerkillä ilmoitetuille paikoille kantakaupungissa ilman parkkimaksua. Lupa on teipattu auton tuulilasiin ja talletettu pysäköintivalvonnan tietojärjestelmiin, joten luvan esille laittamisesta tms. ei tarvitse itse huolehtia.

Saman kadun varrella voi olla myös kiekkopaikkoja, joten ole tarkkana pysäköidessäsi autoa. Auton pysäköiminen oikein on sinun vastuullasi.

 You and 3 other people found this helpful.


Ajoneuvossa on liikennevakuutus, joka kattaa syyttömälle osapuolelle aiheutetut vahingot valitun vakuutusomavastuun ylittävältä osalta. Vuokrauksen aikana olet ajoneuvon haltijana ja vastaat autolle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista varaukseesi liittyvän omavastuun mukaisesti. Jos auto joudutaan poistamaan mahdollisen vahingon vuoksi kokonaan ajosta korjauksen ajaksi, vastaat lisäksi seisonta-ajasta maksimissaan seitsemän päivän ajalta.

Lisäksi ajoneuvossa on hirvi-, palo-, varkaus- ja törmäysvakuutus, joiden korvauksien piiriin kuuluu normaalien vakuutusehtojen mukaiset vahingot valitun vakuutusomavastuun ylittävältä osalta. Oma omaisuutesi ei ole varkausvakuutuksen piirissä.

Voit myös ostaa varaamisen yhteydessä tai ennen varauksesi alkamista vapaaehtoisen lisämaksullisen palvelun omavastuun alentamiseksi.

Lue lisää vuokrausehdoista täältä.

 You and 4 other people found this helpful.


Vuokrausehtojemme mukaisesti asiakkaan on tarkistettava säännöllisesti moottoriöljyt, jäähdytinneste ja rengaspaineet.  Lasinpesunesteen tarkistaminen, lisääminen ja asianmukainen täyttö on asiakkaan vastuulla.

 You and 3 other people found this helpful.


Lemmikit ovat tervetulleita autoilemaan omassa kuljetuskopassaan niin, etteivät ne sotke penkkejä tai autoa. Eläinten kuljetus irrallaan ajoneuvossa on kielletty ja johtaa siivouskulujen veloittamiseen asiakkaalta.

 You and 0 other people found this helpful.