Talviautoilu

Talviautoilu voi tuoda eteesi haasteita silloin kun olet tekemässä matkaa autollamme. Selätä lumen ja pakkasen tuomat haasteet näillä vinkeillä:

  1. 1. Voit mennä varaamallesi autolle 15 minuuttia ennen varauksesi alkua ja  saat jo silloin ovet auki. Sinun ei tarvitse käyttää varausaikaasi talvitoimiin jos olet ajoissa paikalla.
  1. 2. Pakettiautomme toimivat dieselillä ja niitä pitää hehkuttaa ennen liikkeellelähtöä tarvittaessa kaksikin kertaa. Käännä avainta niin, että auton virta menee päälle. Voit startata auton kun hehkutusvalo sammuu mittaristosta. Starttaa kylmällä pakkassäällä useamman sekunnin ajan kunnes auto käynnistyy kunnolla.
  1. 3. Pakkasella pyyhkijät  voivat jäätyä tuulilasiin kiinni, joten tarkista asia ennen pyyhkijöiden käyttöä. Odota, että tuulilasi lämpiää, jolloin pyyhkijät irtoavat lasista helposti. Älä väännä niitä  irti voimalla tai ne vääntyvät käyttökelvottomiksi.
  1. 4. Kaikissa autoissamme on lumiharja, jolla saat lumet putsattua auton päältä ja skrapattua ikkunat  jäästä.  Huolehdi, että auton ikkunoista on hyvä näkyvyys ulos ennen kuin lähdet ajoon.
  1. 5. Huomioithan sen, että auton sähkölaitteet käyttävät myös akkua ja kylmällä säällä akku latautuu tavallista hitaammin. Vältä lyhyillä matkoilla  mm. lisälämmittimen käyttöä. Käynnistettyäsi auton  aja sillä vähintään 30 kilometriä, niin moottori lämpiää ja akku latautuu kunnolla.
  1. 6. Ennakoi ja pidä silmät auki. Varsinkin talvella korostuu turvavälin pitäminen edellä ajavaan ja oman nopeuden sopeutus ajokeliin sopivaksi.

Suosittelemme vuokraamaan Q-Parkeissa sijaitsevia autojamme, jos haluat noutaa autosi lämpöisestä pysäköintilaitoksesta.

Turvallista matkaa!