Bensa, hybridi vai sähköauto? Vuokraaminen on tapa testata!

Oletko miettimässä että saattaisit tarvita autoa, mutta et vielä tiedä millaista? Erilaiset nykyautoiluun liittyvät uudet termit saattavat aiheuttaa harmaita hiuksia ja tuoda pöydälle jopa enemmän kysymysmerkkejä, kuin vastauksia. Vaihteleva maailmantilanne ja kallistuneet polttoainekulut tuo pöydälle entistä enemmän pohdittavaa auton hankintaa miettivälle yksityisautoilulle. Aina ei osata päättää mikä olisi tarpeisiin sopiva polttoaine. Bensa, diesel, hybridi, lataushybridi vai sähköauto? Vuokraaminen on kätevä tapa testata itselle sopiva auto
Autoon sitoutuminen hankintatavasta riippumatta on nykypäivänä kallista ja pitkäaikaista. Oman lisänsä kustannukseen tuovat termit: hybridi, ladattava hybridi ja sähköauto, jolloin auton hinta on aivan eri luokkaa kuin perinteisen bensiini- tai dieselauton. Yhtenä murheena uutta autoa hankkivalle on erittäin pitkät auton odotusajat. Oman lisänsä kysymykseen tuo auton hiilidioksidien hiukkaspäästöt, joka vaikuttaa esimerkiksi vuosittaisen auton käyttömaksun, asukaspysäköinnin ja jopa vakuutusten hintaan.
 

Bensiiniauto – valtaosa (68% / Traficom) Suomessa olevista henkilöautoista, ja varsinkin vanhemmat autot toimivat perinteisellä bensiinillä. Bensa-autot käyttävät lähes poikkeuksetta polttoaineekseen 95-oktaanista bensiiniä jota pystyy tankkaamaan lähes jokaiselta huoltoasemalta Suomesta. Bensiiniauton polttoaineen kulutus on keskimääräisesti hieman korkeampi verrattuna esimerkiksi bensiinihybridiin tai bensiini lataushybridiin. Bensiiniauton hiukkaspäästöt ovat myös hieman korkeammat, joten vuosittaisen käyttömaksun määrä on hieman korkeampi. Jos kuitenkin haluat pysyä “vanhassa” ja yksinkertaisessa ratkaisussa on perinteinen bensiiniauto todennäköisesti sinulle turvallisin ratkaisu.

Bensiinihybridi  – Suuri osa uudemmista Suomessa myydyistä henkilöautoista ovat bensiinihybrideitä, tai bensiinilataushybrideitä. Automaailmassa hybridi tarkoittaa sitä, että auto on muuten perinteinen bensiiniauto, mutta tämän lisäksi autossa on myös oma sähkömoottorinsa ja mahdolliset lisäakut, jotka auttaa laskemaan bensiinin kulutusta. Bensiinihybridistä voidaan käyttää myös termiä “kevythybridi”, tai itselataava hybridi, joka tarkoittaa sitä että käyttäjä ei voi esimerkiksi ladata auton akkuja, kuten lataushybridissä.

Bensiini lataushybridi (plug-in hybridi) – Useat uusimmat autot Suomessa ovat bensiinillä toimivia lataushybrideitä. Lataushybridi eroaa edellä mainittuun “kevythybridiin” siinä että auton akkuja voi ladata esimerkiksi kotona perinteisestä pistorasiasta autosta löytyvällä johdolla, tai esimerkiksi huoltoaseman/kaupan pihassa jossa on sähköisille autoille sopiva latauspiste. Auton lataaminen sähköllä laskee polttoaineen kulutusta, jolloin lataushybridiä oikein käytettynä voi säästää pitkällä aikajänteellä pitkän pennin.

Bensiini Suomen yleisin polttoaine

Dieselauto – Dieselauto on toiseksi yleisin autojen polttoainemuoto Suomessa. Dieselauto eroaa bensiiniautossa mm. siinä että dieselautosta maksetaan erillistä käyttövoimaveroa, eli tutummin dieselveroa, jonka suuruus voi nykyisin olla huomattava. Dieselauto voi olla paljon kilometrejä ajavalle henkilölle hieman halvempi vaihtoehto bensiiniautoon verrattuna. Dieseliä pystyy tankkaamaan lähes jokaiselta huoltoasemalta Suomessa, joten saatavuus on lähes yhtä hyvä kuin bensiinilläkin. Dieselissä on perinteisesti ollut hiukan korkeammat päästöt, mutta uudet moottoriteknologiat ja polttoaineiden kehitys ovat laskeneet niitä merkittävästi.

Dieselhybridi – Kuten bensiiniautoissakin, myös dieselistä on saatavilla sähkömoottorilla ja akulla varustettua hybridiversiota. Diesel “kevythybridi” ei eroa bensiinihybridistä käyttäjän osalta muuten kuin tankattavan aineen osalta.  Dieselhybridissä sähkömoottorin tehtävä on laskea päästöjä ja dieselpolttoaineen kulutusta. Dieselhybridi voi olla hyvä valinta paljon ajavalle, jolla ei ole mahdollisuutta ladata autoa pistokkeesta.

Diesel lataushybridi (plug-in hybridi) – Diesel lataushybridin ero yllä mainittuun “kevythybridiin” on sama kuin bensiiniversiossakin. Diesel lataushybridin akkuja voi ladata esimerkiksi kotona perinteisestä pistorasiasta, tai esimerkiksi huoltoasemilla löytyvillä auton latauspisteillä. Auton lataaminen sähköllä laskee polttoaineen kulutusta pitkällä aikajänteellä jopa kymmeniä prosentteja. Varsinkin paljon ajavalle diesel lataushybridi voi olla hyvä ratkaisu, jos on mahdollisuus ladata autoa säännöllisesti. 

Paljon ajavalle diesel-auto voi olla hyvä valinta

Sähköauto –  Sähkö on tällä hetkellä eniten keskustelua herättävä auton käyttövoimamuoto. Markkinoilta löytyy jo monenlaisia, sekä eri kokoisia sähköautoja. Kehittyneimpien ja arvokkaimpien sähköautojen kantomatkat voivat yltää optimaalisissa kesäolosuhteissa jopa lähelle 1000km (Norjan Autoliitto / NAF) yhtäjaksoiselle matkalle. Valitettavasti varsinkin talviaikaan autovalmistajien lupaamat kantomatkat ei usein pidä paikkaansa. Perussähköautoissa kantomatkat ovat kesällä tehtyjen norjalaistestien perusteella n. 200-450km luokkaa. Talviaikaan samojen perussähköautojen kantomatkat ovat norjalaistestien mukaan n.160-350km luokkaa.

Toinen haaste on sähköautojen latauspisteiden määrä. Suomessa latauspisteiden määrä on vuosittain kasvamassa, mutta julkisten latauspisteiden määrä on vielä edelleen huomattavasti esimerkiksi Norjaa jäljessä. Esimerkiksi huoltoasemien, ja päivittäistavarakauppojen parkkipaikoilta latauspisteitä löytyy tulevaisuudessa entistä enemmän.

Yksi sähköautojen suurimmista murheista tällä hetkellä on auton korkea hinta ja pitkät odotusajat. Maailmalla jylläävä komponenttipula ja akkuteollisuuden valtava kysyntä saattaa venyttää sähköauton saamisen jopa 1,5v päähän tilaushetkestä. Jos sähköautoon sitoutuminen on harkinnassa, kannattaa olla varma että esimerkiksi omassa kotipihassa on mahdollisuus ladata omaa autoaan.

Sähköautoa harkitessa kannattaa ottaa huomioon myös normaalia kalliimmat korjaustoimenpiteet esim. vikaantumisen ja kolarikorjausten yhteydessä. Toisaalta normaalit huollot ja käyttökulut voivat merkistä riippuen olla jopa edullisempia perinteisiin käyttövoimiin verrattuna. Käytettyjen sähköautojen osalta huomioitavaa on auton akun luonnollinen kuluma, joka tarkoittaa sitä että vuosien myötä auton akkukapasiteetti laskee ja täten myös täyteen ladattuna auton kantamatka lyhenee. Sähköauto on hyvä vaihtoehto, jos voi olla varma että auton säännöllinen lataaminen on käyttäjälleen mahdollisimman kätevää, eikä sähkön hinnassa tapahdu merkittäviä muutoksia lähitulevaisuudessa.

Sähköauto on nykyainen valinta uutta autoa harkitessa

Auton vuokraus tai leasing helpottamaan sitoutumista

Auton vuokraaminen tai leasing on hyvä käytännön tapa totutella ja kokeilla erilaiset käyttövoimat. Yhteiskäyttöauto, tai esimerkiksi 1kk mittainen leasing on kätevä tapa omassa arjessa kokeilla ilman pitkäaikaista sitoutumista minkälainen kulkine sopii parhaiten omiin tarpeisiin. Samalla saatat huomata että tilanteessasi joustava tapa käyttää autoa vain tarpeeseen onkin hankintaa järkevämpi.

Jos olet jo tilannut itsellesi uuden auton, mutta autosi toimitusaika on vielä kaukana tulevaisuudessa, on palvelussamme tarjolla myös todella joustavia leasing-mahdollisuuksia, jolloin sinun ei tarvitse sitoutua kuin siksi aikaa kun autoa tarvitset. Leasing-palvelussamme ei myöskään ole minkäänlaisia piilo -tai lisäkuluja, joten ilmoittamamme leasingin kuukausihinta sisältää kaiken ilman mitään yllätyksiä.

Auton vuokraus tai leasing on hyvä tapa testata itselle sopiva auto


24Leasingin erilaiset ratkaisut yksityisille ja yrityksille

24Leasingin kautta yksityisillä ja yritysasiakkailla on mahdollisuus ottaa itselleen esimerkiksi sähköautoleasing, kevythybridileasing tai lataushybridileasing. Auton voi ottaa lyhimmillään meiltä 1kk ajalle ja pisimmillään saa auton vuodeksi. Valikoimaamme on tullut esimerkiksi uusia Ford Transit pistokeladattavia pakettiautoja, sekä Peugeot e-208 sähköautoja. Auton leasinghinta on nähtävissä suoraan laskurissa, joka tekee palvelusta läpinäkyvän kaikille asiakkaille. Haluamme tarjota leasingasiakkaillemme vaivattoman ja kätevimmän suomalaisen autoleasingin. Leasingauto vuodeksi, voi olla monen käyttöön paras ratkaisu hoitamaan väliaikainen auton tarve. On tarpeesi sitten leasing yksityiselle, tai leasing yritykselle, meiltä löytyy joustavat ratkaisut juuri sinun tarpeisiisi. Leasingsopimuksen teko on meidän kanssa helppoa ja nopeaa ilman piilo- tai lisäkuluja ja auton saat käyttöösi halutessasi jo samana päivänä.

24Rentillä on useita erilaisia ratkaisuja yrityksille


24Rentin erilaiset ratkaisut yksityisille ja yrityksille

Milloin leasing kannattaa vai olisiko järkevää miettiä auton epäsäännöllistä vuokraamista, löytyy tähänkin meiltä ratkaisu. Jos auton tarpeesi on epäsäännöllinen 24Rent on optimiratkaisusi. Varsinkin tilanteissa joissa viikoittaiset ajot ovat vähäisiä, tai epäsäännöllisiä, on yhteiskäyttöauto lähes aina edullisempi omaan auton omistamiseen verrattuna. Kohonneiden auton ylläpitokulujen myötä perheet ovat omaksuneet yhteiskäyttöauton osaksi omaa arkea. Yhteiskäyttöauto perheautona on asiakkaidemme mukaan korvannut perheen perinteisen “kakkosauton”, jonka käyttö on tunnetusti epäsäännöllisempää. Palvelumme kautta on tehty lähes 400 000 auton vuokrausta viimeisen, asiakastyytyväisyys on korkealla. Voimme luvata että palvelemme myös teitä esimerkillisesti yli 10v kokemuksella.

 

Varaa itsellesi yhteiskäyttö 24Rentistä ja kokeile:
www.24rent.fi

Tutustu 24Leasingin mahdollisuuksiin osoitteessa:
www.24leasing.fi