24Rent Onko taloyhtiösi pihalla jo yhteiskäyttöauto?

Onko taloyhtiösi pihalla jo yhteiskäyttöauto?

27

syyskuu

Julkista liikennettä täydentävä yhteiskäyttöauto helpottaa arkeasi, sillä saat sen käyttöösi vuorokauden ympäri, aina kun autokyytiä tarvitset. Yhteiskäyttöautoilu on huoletonta ja kätevää liikkumista. Sinulla on nyt myös mahdollisuus saada yhteiskäyttöauto oman taloyhtiösi pihalle. Nykyaikainen taloyhtiö tarjoaa asumisen lisäpalveluna yhteiskäyttöauton asukkaittensa käyttöön.

Mikä on taloyhtiön yhteiskäyttöauto?

Yhteiskäyttöautolla yleensä tarkoitetaan autoa, josta maksat käytön mukaan sovitulla minuutti-, tunti- tai päivähinnalla, ja jota lisäksesi voivat ajaa muutkin. Hintaan kuuluu usein myös tietty määrä kilometrejä. Auton käyttöönotto on tehty helpoksi älykkäillä digitaalisilla palveluilla.

Taloyhtiön yhteiskäyttöautolle varataan paikka yhtiönne parkkipaikalta, josta auto noudetaan ja johon se palautetaan. Yhteiskäyttöautoilu eroaa perinteisestä autonvuokrauksesta siten, että yhteiskäytössä olevan auton voit vuokrata lyhyeksikin aikaa ja yleensä itse huolehdit omatoimisesti ohjeiden mukaan auton noudosta ja palautuksesta mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Miksi yhteiskäyttöauto?

Tiesitkö että tutkimusten mukaan omistusauto seisoo parkkipaikalla käyttämättömänä jopa 95 % ajastaan? Ja toisaalta: yksi yhteiskäyttöauto voi palvella jopa 16 käyttäjää. Yhteiskäyttöautoilu vähentää tutkitusti auton omistamisen tarvetta ja alkuun pääsee vaikkapa korvaamalla perheen kakkosauto yhteiskäyttöautolla. Se on siis ekotehokasta autoilua.

Yhteiskäyttöautoilu parantaa myös kaupunginosanne ja taloyhtiönne viihtyvyyttä vähentämällä parkkipaikkojen ja autojen määrää sekä yleensä ruuhkia. Yhteiskäyttöautoilu vähentää nimittäin tutkitusti myös turhaa autolla ajoa. Yhteiskäyttöautoilu kannustaa asukkaita myös fiksumpaan liikkumiseen, esimerkiksi juuri julkisten liikennevälineiden käyttöön.

Yhteiskäyttöautoilu on myös kustannustehokasta. Mitä useamman taloyhtiön pihalle tulee parkkipaikoille yhteiskäyttöautoja, sitä vähemmän parkkipaikkoja pitää rakentaa. Puhumattakaan siitä, kuinka kalliiksi omistusauton tai kakkosauton pito omistajalleen tänä päivänä tulee.

Millaisiin ajoihin yhteiskäyttöauto sopii?

Sinulle voi itulla moninaisia liikkumistarpeita, joihin pihalla odottava yhteiskäyttöauto olisi mainio ratkaisu: viikonloppumatka, työkeikka, tavarankuljetus, kimppakyyti, kauppareissu, lasten kuljetus, harrastuksissa kulkeminen jne. Käytännössä yhteiskäyttöauto on kuin oma autosi, mutta säästyt autonomistajan velvollisuuksilta, kuten esimerkiksi auton pesulta, renkaiden vaihdoilta ja omistusauton kustannuksilta sekä hurjalta arvonalenemalta.

Yhteiskäyttöauton voi jo suurimmissa kaupungeissa pysäköidä ilmaiseksi keskustan asukaspysäköintipaikoille. Tähän edelläkävijöiden joukkoon kuuluvat tällä hetkellä Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu ja Lahti, ja uusia kaupunkeja on tulossa mukaan. Tämä on tuntuva etu, kun mietimme autoilun pysäköintikustannuksia. Yhteiskäyttöauto sopii siis myös erinomaisesti keskustassa asioimiseen, silloin kun siihen autoa tarvitsee. Lue lisää.

Sopisiko 24Rentin yhteiskäyttöauto meidän taloyhtiöllemme?

Yhteiskäyttöauto sopii kaikenlaisille taloyhtiöille, jos vain kiinnostusta sen käyttöön yhtiössänne riittää. Vaikka taloyhtiö olisi pieni, yhteiskäyttöautoa kannattaa harkita. Yhteiskäyttöauto toimii yleisesti ottaen parhaiten alueilla, joilla on hyvät julkiset yhteydet ja paljon asukkaita tai asiointia.

Operaattorilta palveluna hankittu yhteiskäyttöauto on monilta osin vaivattomampi kuin taloyhtiön itse itselleen ostama yhteiskäyttöauto. Auto on esimerkiksi aina hoidettu, se pysyy kunnossa, siinä on kattavat vakuutukset eikä sen ylläpito aiheuta teille yllättäviä kustannuksia. Varauksia ei tarvitse pyöritellä kalentereissa tai vastaavissa, koska varaustenhallinta hoituu meidän toimestamme. Lisäksi asukkaiden ei tarvitse jaella avainta iltamyöhään tai viikonloppuisin, kun hoidamme senkin. Kauttamme saatte myös käyttöönne modernin yhteiskäyttöön sopivan auton.

Mikäli ekologisuus on teille tärkeää, kannattaa miettiä hybridejä, jotka sopivat mainiosti pidempiinkin ajoihin. Pihalle ei tarvitse alkaa rakentaa ylimääräisiä sähköautojen latauspisteitä, eikä akkujen riittävyydestä tai latauskustannusten kohdistamisesta tarvitse kantaa huolta. Toki saatte kauttamme tarvittaessa myös sähköauton.

Mitä yhteiskäyttöautoilu maksaa minulle ja taloyhtiölle?

Taloyhtiölle yhteiskäyttöauto on ilmainen, jos asuinalueenne on mielestämme sopiva yhteiskäyttöautolle. Yhteiskäyttöauto tuodaan taloyhtiön parkkipaikalle veloituksetta ja ilman sitoutumispakkoa. Ainoastaan autoa käyttävät asukkaat maksavat sen käytöstä.