Yhteiskäyttöauto – tietoa rakennuttajalle

Yhteiskäyttöautot tukevat olemassaolevaa infrastruktuuria ja täydentävät julkista liikennettä tuomalla joustavan lisäpalvelun oman liikkumisen suunnitteluun. Etenkin pääkaupunkiseudulla omalle autolle ei välttämättä löydy vakituista parkkipaikkaa lainkaan ja autoilun kustannukset nousevat vuosi vuodelta. Tästä huolimatta kallis auto on tutkimusten mukaan jopa 95 % ajasta käyttämättömänä. Tarve auton käytölle ei silti ole vielä vuosiin poistumassa eikä julkinen liikenne vielä pysty vastaamaan kaikkiin ihmisten liikkumistarpeisiin. Yhteiskäyttöauto on usein erinomainen vaihtoehto ykkösautoksi, kakkosautoksi, asiointiin sekä työajoihin.

Yhteiskäyttöauto on tulevaisuuden liikennettä parhaimmillaan ja ala kasvaa maailmanlaajuisesti 52 prosentin vuosivauhtia. Yksi yhteiskäyttöauto palvelee jopa 50:ttä käyttäjää ja se poistaa eri tutkimusten mukaan teiltä ja parkkipaikoilta 5-8 yksityisautoa. Jos autoa käytetään myös mm. kimppakyyteihin on luku huomattavasti suurempi. Lisäksi yhteiskäyttöauto sopii harvaan asuttuun maahan, sillä yhteiskäyttöauton operointi ei vaadi fyysistä palvelupistettä tai asiakaspalvelutoimistoja.

Säästä parkkipaikkarakentamisessaYhteiskäyttöauto uuden kohteesi parkkipaikalle

Yhteiskäyttöautot kannattaa ottaa huomioon jo ennen rakennusvaihetta, sillä yhteiskäyttöautoilla voit kaavamääräyksistä riippuen korvata jopa 30 % vaaditusta autopaikkatarpeesta mikä pienentää parkkipaikkarakentamisen kustannuksia merkittävästi. Käytännössä kohteen valmistuttua parkkipaikalle tuodaan yhteiskäyttöauto, jonka varaustenhallinnan ja operoinnin hoidamme sataprosenttisesti. Yhteiskäyttöauton käyttäjille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan eikä se vaadi sitoutumista. Kun auto löytyy läheltä valmiiksi, omalle autolle ei välttämättä ole tarvetta lainkaan.

Kiinteistön parkkipaikalle tuodaan yhteiskäyttöauto, jota kaikki alueen asukkaat voivat vapaasti vuokrata. Auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan jopa vain 2 tunniksi. 24Rent hoitaa varaustenhallinnan ja auton operoinnin sataprosenttisesti. Ei huolta huolloista, renkaidenvaihdoista, pesuista jne. Vuokrahintaan vaikuttaa mm. auton sijainti, malli sekä vuokra-aika ja hinnoittelu on täysin dynaaminen. Esimerkkejä henkilöauton vuokrahinnoista:

2 tuntia alkaen 15 €

1 päivä alkaen 35 €

Viikonloppu pe-la alkaen 70 €

Yhteiskäyttöauto kiinteistössä

Rakennusyhtiö Fira rakentaa VVO:lle 82 vuokra-asunnosta koostuvan kerrostalon Rastilaan. Vapaarahoitteinen 11-kerroksinen kerrostalo nousee Retkeilijänkadulle Rastilan metroaseman läheisyyteen. Jokainen Retkeilijänkatu 1:n vuokra-asukas saa automaattisesti alueen kimppa-autot käyttöönsä. 24Rentin yhteiskäyttöautoilla korvataan 30 prosenttia alueen autopaikkatarpeesta. Lue lisää tästä.
Rakennatko uutta kohdetta ja haluat säästää parkkipaikkojen rakennuskustannuksissa? Ota meihin yhteyttä tästä.