End Google Tag Manager --> Kesäautoilun riemuja - tahtoo jäätelön!

 

 

Tahtoo jäätelön!

26

kesäkuu

Liikuit sitten perheen, kavereiden tai ihan vaan sen toisen puoliskon kanssa, kesän automatkoja voi muistella jälkeenpäin aina lämmöllä.

 

 

 

Varsinkin lapsiperheissä mukavia matkamuistoja muistellaan yleensä vielä syksylläkin. Itse lähdin esimerkiksi viime kesänä ajamaan Helsingistä tutun mökille Kuopioon, ja mukaan tungettu 5-vuotias sukulaispoika kysyi Kehä 1:sen kohdalla, että joko ollaan perillä. Arvasin heti, että tästä reissusta riittää hauskoja yksityiskohtia vielä pimeneviin syyskuunkin iltoihin.

Onneksi kasvatuksesta ja ajanvietteestä huolehtii nykyään YouTube ja muut digitaaliset ratkaisut – myös automatkoilla. Ennen muinoinhan pitkän matkan tylsistymistä vähennettiin esimerkiksi keräämällä vastaan tulevien autojen malleja, värejä ja rekisterinumeroita. Tätä ei kuitenkaan kannata nykyajan diginatiiveille mainostaa, saattaa se katu-uskottavuus mennä lopullisesti.

Digitaalisesta vallankumouksesta (meni jo!) huolimatta eka jäätelö tahdotaan jo 10 kilometrin kotoa poistumisen jälkeen (jäiköhän se komposti nyt viemättä ulos?) Ja jäätelöä sitten tahdotaan lisää 50 kilometrin tasaisin välein. Pissataukokin, ja muut kuskia ärsyttävät pysähdykset, on toivelistalla liian usein. Onneksi on huoltamoita, joista saa nykyään kaikkea mahdollista – paitsi tietysti auton korjausta, jos se sattuisi rikki menemään.

Suomen huoltoasemat ovat jotain erityistä. Useimmiten niiden Näsineulan korkuiset mainoskyltit tulee vastaan juuri kun pysähdyspaikkaa tarvitsee (miten ja kuka tämän on mitannut?). Asemilla vierailu on meditatiivista puuhaa: Kun on pienen aikaa istunut paikan kahviossa, ei välttämättä enää muista missä on. Onko tämä Rovaniemi, Hyvinkää vai Karjaa? Helposti ei erota, minkä paikkakunnan asema on kulloinkin kyseessä. Hyvä kun muistaa kuka itse on (loppumatkasta 25 asteen helteessä tästäkin voi olla jo epäselvyyttä).

Omien eväiden syöminen tienvarsien levähdyspaikoilla tarjoaa luontokokemuksia parhaimmillaan. Roskisten vieressä saattaa nykyään havaita Suomen luonnossa ei enää niin harvinaisen Muttosen perheen vanhan sohvan. Tai Töttösten vanha pakastin saattaa myös näyttäytyä. Moni pikkulintuhan Suomen luonnosta on vähitellen katoamassa, mutta nämä uudet vieraslajit ovat valtaamassa alaa. Lehmiäkään ei enää näe kuin Valion mainoksissa.

Automatkoilla voi suomalaisten lempimatka-ajanvietteen riitely + mököttäminen sijasta leikkiä mieluummin mukavia arvausleikkejä. Kuten esimerkiksi: kenen nokka alkaa ensimmäisenä vuotaa täysillä puhisevan ilmastoinnin vuoksi. Monilla paikoin, esimerkiksi vaikka Lahdenväylällä, voi mukavasti viettää puolen päivää kaistoja vaihdellen. Ja arvuutella, kuinka nopeasti kaistan vaihdon jälkeen se toinen kaista alkaa vetää.

Perillä odottaa suomalainen kesä: joko tukalaa hellettä tai raikuvaa ukkosmyrskyä. Mökillä on työlistalla ensimmäisenä keväältä jollakin tekosyyllä lykätty huussin tyhjennys ja puuliiteriin pesiytyneiden ampiaisten hävitys. Miljardi paikalle samaan aikaan saapunutta kiukkuista hyttystä ovat vieraita jo vastaanottamassa. Mökkiloma voi siis alkaa. (Koska voi taas lähteä autoilemaan kotia kohti ja koska pääsee töihin? Tahtoo jäätelön!)

Kesälomareissuja voi hoitaa myös julkisilla + yhteiskäyttöautoilla! Tarkista autojen saatavuus lomakohteessasi varauskoneestamme