Talvi on autoilijan parasta aikaa - 24Rent

Talvi on autoilijan parasta aikaa

14

helmikuu

Talvi tarjoaa suomalaiselle autoilijalle monipuolisia elämyksiä joka päivälle. Heti aamulla on hauska alkaa herättyään arvuuttelemaan, onko auton päällä tänään puoli metriä lunta vai onko eilinen räntäsade jäätynyt auton päälle panssarikerrokseksi, jonka pois raaputtamiseen tarvittaisiin lähinnä rautakanki.

Lapsen päälle talvihaalaria kiskoessasi huomaat yllättäen, että olisi pitänyt lähteä jo viisi minuuttia sitten. Kadulla kaikki on kauniin lumivalkoista – niin kaunista, etteivät kaupungin aurausmiehetkään ole tohtineet työntää lunta pois kaduilta. Vartin autoa putsattuasi lähdet täydelliseen kesäajoon suunnitellulla autollasi sutimaan lumisella tiellä. Onneksi alla ovat uudehkot kitkarenkaat, jotka lumella ovat mainio vaihtoehto. Paitsi että kun lumi vaihtuu jääksi, niin saatkin roppakaupalla ylimääräistä jännitystä elämääsi. Miten kitkarengasauto oikaistaan, jos se lähtee liukumaan jäisessä risteyksessä? Vastaus: korjaamolla.

Kun lapsi on päiväkodin pihalla umpihangessa kahlattuanne turvallisesti saatu tarhaan, lähdet urakoimaan seuraavaksi kohti työpaikkaasi. Liikenteen hauska paradoksi on se, että vaikka ajaisit kuinka siististi ja varovasti tahansa, siellä ovat paikalla kaikki muutkin autoilijat. Ja useimmiten vielä samaan aikaan. Peruutuspeilissä vilkkuu maasturin etupuskuri (oma maavarasi kun on noin 15 senttiä). Kun maasturi on ohittanut sinut, sen takapuskuri viistää sentin päästä oman autosi etukulmaa, ja pöllyävä lumi estää näkyvyyden noin kilometrin verran joka suuntaan.

Kun itse lähdet ohittamaan (kiire kun se vaan kasvaa), taiteilet joten kuten nelikaistaisen pikatien keskelle syntyneen polanteen yli. Kauheasti et ehdi muuta miettiä kuin että kieli on pidettävä keskellä suuta ja auto suurin piirtein tiellä. Loppupään mäessä sinut pysäyttävät liikennevalot, ja jäät miettimään siinä sutiessasi, että missä mahtaa nyt olla se kaikki hiekka, joka aina keväällä rahisee hengitysteissäsi.

Töissä, siistissä sisätoimistossa, odottaa mukava lämmin kupponen kahvia. Mietit, että onneksi saa olla 7 tuntia rauhassa ennen kuin on taas pakko lähteä uudestaan nauttimaan suomalaisesta talviliikenteestä.

P.S. Jos autosi on aurattu puolimetrisen jäisen lumivallin taakse tai se on muuten vaan talven alistama, tarkista onko 24Rentin auto saatavilla läheisestä parkkihallista. Aamulla voi nimittäin lähteä liikkeelle leppoisamminkin. Varaa tästä >