End Google Tag Manager --> Tiedote 21.11.2017 - Vuoreksen asukkaat ajavat harrastuksiin ja asioille tamperelaisen 24Rentin yhteiskäyttöautolla - 24Rent

Vuoreksen asukkaat ajavat harrastuksiin ja asioille tamperelaisen 24Rentin yhteiskäyttöautolla

21

Marraskuu

Vuoreksen asukkaat saavat nyt yhteiskäyttöauton käyttöönsä aina tarpeen tullen vähintään seuraavan kolmen kuukauden ajan. Yhteiskäyttöauto tuodaan alueelle 24Rentin Vuores Palvelu Oy:n ja VTS-kotien yhteistyönä.

Yhteiskäyttöautot ovat tulleet jäädäkseen ja niitä näkee yhä enemmän asumisen lisäpalveluna. Oman kodin lähiyhteyteen halutaan nyt myös asumisen lisäpalveluita kuten lähikuntosali tai kampaamo. Läheiseltä parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat arjen harrastus- ja asiointimatkat eikä tarvetta ykkös- tai kakkosautolle enää synny samoin kuin ennen.

Yhteiskäyttöautoilu on uudenlainen tapa ajatella omaa liikkumista. Kannattaako 95 % ajasta seisovasta autosta maksaa silloinkin kun se on käyttämättömänä parkkipaikalla vai voisiko maksaa vain käytöstä ajellessaan nykyaikaisella ja vähäpäästöisellä yhteiskäyttöautolla kysyy 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Verkon kautta varattavan auton saa käyttöönsä vuorokauden ympäri silloinkin kun muut liikennepalvelut eivät ole saatavilla. Ovet avautuvat omalla puhelimella joko tekstiviestitse tai mobiiliselaimessa ja avaimet odottavat käyttäjää hansikaslokerossa. Auton käyttö kahden tunnin ajan maksaa alle 20 euroa ja esimerkiksi viikonloppumatkalle auton saa noin sadalla eurolla.

Tamperelaisen 24 Rental Networkin autoja löytyy jo 24:lta paikkakunnalta. 24Rent-palvelun henkilöautokalusto koostuu pääasiassa täyshybrideistä mutta saatavilla on myös pakettiautoja niihin tilanteisiin kun henkilöauton kuljetuskapasiteetti ei riitä.

Auto käyttöön viidessä minuutissa kodin läheltä

Yhteiskäyttöauto tukee hyvin kaupunginosan suunnittelun lähtökohtia ekologisuutta sujuvaa liikkumista ja yhteisöllisyyttä. Toivomme että Vuoreksen asukkaat löytävät palvelun jotta auto voidaan sijoittaa alueelle pysyvästi Vuores Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Reetta Hynynen kertoo.

Vuoreksen uusi yhteiskäyttöauto on Toyota Auris Hybridi farmarimalli joka sopii erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Se löytyy keskeiseltä paikalta Koipitaipaleenkatu 2:sta VTS-kotien vuokratalon parkkipaikalta. Vuores Palvelu Oy puolestaan tarjoaa 50:lle ensimmäiselle auton käyttäjälle 20 euron arvoisen alennuskupongin uuteen liikkumispalveluun tutustumista varten.

VTS-kodeissa panostamme entistä enemmän uusien palvelumuotojen kehittämiseen asukkaillemme. Yhteiskäyttöauton avulla pyrimme parantamaan asukkaidemme viihtyvyyttä ja helpottamaan heidän arkeaan toteaa VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela.

 

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten yli 200 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo yli 20 paikkakunnalla. Minuuttiveloitteinen go now! täydentää palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Yhteiskäyttöautoja asumisen lisäpalveluna on Tampereella useassa kohteessa. Härmälänrannassa osa Skanskan uudiskohteiden rakennettavista autopaikoista korvattiin tuomalla tarjolle 24Rent-yhteiskäyttöauto. Hervannan Amurin ja Hatanpään Lumo-taloissa olevat yhteiskäyttöautot taas edustavat pidempää yhteistyötä 24 Rental Networkin ja Kojamo konsernin välillä.

Vuores Palvelu Oy

Vuores Palvelu Oy on Tampereen Vuoreksen kaupunginosan palveluyhtiö jonka omistavat alueen asunto- ja kiinteistöyhtiöt sekä Tampereen kaupunki. Palveluyhtiö rakennuttaa alueen tietoverkon ja järjestää alueverkkoon tukeutuvia palveluja. Yhtiö tarjoaa myös mm. kiinteistöjen ylläpitoa yhteiskäyttöä ja aluemarkkinointia tukevia palveluita.

VTS-kodit

VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja joka omistaa n. 9000 asuntoa yli 170 kiinteistössä. Kiinteistöt sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kiinteistöistä on kerrostaloja ja valtion rahoittamia ns. Arava-asuntoja. VTS-kodit peruskorjaa ja rakennuttaa uusia asuntoja jatkuvasti (vuosittain 50-200).

VTS-kodit pyrkii parantamaan omalla toimialallaan tamperelaisten asumista. VTS-kodit vuokraa asuntoja yleishyödyllisessä tarkoituksessa ja omakustannusperiaatteella toimien mahdollisimman edullista vuokraa vastaan.

Tampereen Vuokratalosäätiö Vilusen Rinne Oy ja VTS Kiinteistöpalvelu Oy muodostavat Yhdessä VTS-kodit (vuokra-asuntopalveluorganisaation).

Tampereen Vuokratalosäätiö on Tampereen kaupungin 1970 perustama ja hallitsema säätiö Vilusen Rinne Oy on kaupungin tytäryhtiö vuodelta 1967 ja VTS Kiinteistöpalvelu Oy Tampereen Vuokratalosäätiön tytäryhtiö perustettu vuonna 2000.

Haastattelupyynnöt kuvituskuvat ja koeajotiedustelut: viestinta@24rent.fi