4.3/5
(269201 vuokrausta)
Vuokraa auto 5 minuutissa

Rastilalaiset saavat kimppa-autot käyttöönsä

Rakennusyhtiö Fira rakentaa VVO:lle 82 vuokra-asunnosta koostuvan kerrostalon Rastilaan. Vapaarahoitteinen 11-kerroksinen kerrostalo nousee Retkeilijänkadulle Rastilan metroaseman läheisyyteen. Jokainen Retkeilijänkatu 1:n vuokra-asukas saa automaattisesti alueen kimppa-autot käyttöönsä. 24Rentin yhteiskäyttöautoilla korvataan 30 prosenttia alueen autopaikkatarpeesta.

– Rastilan alueella, kuten muuallakin pääkaupunkiseudulla, tasapainoillaan parkkipaikkarakentamisen ja uusien asuinrakennusten rakentamisen välillä. Rastilassa ratkaisuna on yhteiskäyttöautopalvelu, joka täydentää alueen julkista liikennettä. Kun auton saa tarvittaessa käyttöönsä ilman omistusautoakin, pienenee alueen autopaikkatarve merkittävästi, kertoo Henry Salo, Firan asuntokehityksen liiketoimintavastaava.

Yhteiskäyttöautot palvelevat koko alueen asukkaita, eivät vain Retkeilijänkatu 1:n asukkaita. Retkeilijänkatu 1:n asukkaat saavat yhteiskäyttöautopalvelun jäsenedut käyttöönsä osana vuokrasuhdettaan. Palvelun käyttö perustuu kuitenkin vapaaehtoisuuteen ja siitä maksetaan vain käytön mukaan.

– Yhteiskäyttöauto kuuluu Retkeilijänkatu 1:n vuokra-asuntojen asukasetuihin, kuten myös edullinen vuokravakuus ja nopea nettiyhteys. Yhteiskäyttöautopalvelun myötä asiakkaamme saavat auton halutessaan käyttöönsä, ilman että heidän tarvitsee huolehtia katsastuksista ja auton vuosihuolloista, sanoo Kim Jolkkonen, VVO-yhtymän kiinteistökehitysjohtaja.

Yhteiskäyttöautopalvelu on yksi esimerkki liikenteen palvelullistumisesta.

– Keskimäärin omistusautot ovat käyttämättöminä 95 prosenttia ajasta, ja niistä kertyy kustannuksia myös tältä ajalta. Nykyään kuitenkin myös liikkuminen on mahdollista ostaa palveluna omalta kotiovelta, jolloin säästyneen ajan ja rahan voi käyttää muihin asioihin, sanoo Matti Hänninen, yhteiskäyttöautopalveluja tarjoavan 24Rentin toimitusjohtaja.

– Tavoitteemme on tuoda liikkumisen palveluita kaikkiin tuleviin asuntohankkeisiimme. Fiksumpaa yhteiskuntaa rakennetaan ratkaisemalla kaupungistumisen ongelmia ja ilahduttamalla asukkaita uusilla palveluilla sanoo Henry Salo Firalta.

Retkeilijänkatu 1:n kerrostalon rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2015. Rakennuksen odotetaan valmistuvan loppukesällä 2016. Yhteiskäyttöautot tulevat välittömästi alueen asukkaiden käyttöön.

Lisätietoja:

Henry Salo
Asuntokehityksen liiketoimintavastaava
Fira Oy
Puhelinnumero: +358 50 590 2091
Sähköpostiosoite: henry.salo@fira.fi

Kim Jolkkonen
Kiinteistökehitysjohtaja
VVO-yhtymä
Puhelinnumero: +358 400 243 144
Sähköpostiosoite: kim.jolkkonen@vvo.fi

Matti Hänninen
Toimitusjohtaja
24Rent
Puhelinnumero: +358 9 4245 1481
Sähköpostiosoite: matti@24rent.fi

 

VVO-yhtymä Oyj
Suomen suurin yksityinen vuokranantaja VVO-yhtymä Oyj tarjoaa vuokra-asuntoja eri puolilla Suomea, monipuolista ja vaivatonta vuokra-asumista sekä laajan asumisen palveluiden valikoiman. Asunto-omaisuuden käypä arvo on 3,5 miljardia euroa. VVO-konserniin kuuluu yli 40 000 asuntoa, joista yli 14 000 asuntoa on VVO- ja yli 26 000 Lumo-asuntoa.

24 Rental Network Oy
24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100% kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka 24Rent yhteiskäyttöautopalvelulle on myönnetty Suomalaisen työn liiton avainlipputunnus. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten ja asumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yhteiskäytössä olevia 24Rentin paketti- ja henkilöautoja on tarjolla lähes 20 paikkakunnalla, yli sadassa noutopisteessä.

Fira Oy
Fira on suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka haluaa muuttaa rakennusalan vallitsevia toimintatapoja ja toimia alan modernisoijana. Fira haluaa rakentaa fiksumpaa yhteiskuntaa. Perinteisen urakkarakentamisen ohella Fira tahtoo edistää suunnittelun ja rakentamisen sekä kaikkien mukana olevien osapuolten saumatonta yhteistyötä – fiksumpaa rakentamista, minkä ansiosta projektit pysyvät aikataulussa ja budjetissa. Fiksumman rakentamisen avulla Fira haluaa lisätä läpinäkyvyyttä, asiakaskeskeisyyttä ja luottamusta. Fira toimii rakennushankkeiden päätoteuttajana, ja sen asiakkaita ovat yksityiset ja julkiset rakennuttajat sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja sen liikevaihtoennuste vuodelle 2014 on noin 100 miljoonaa euroa.