Tilaa, turvallisuutta ja mukavuutta – 50 uutta Volkswagenin voimanpesää pakettiautotarjontaan

6

kesäkuu

Pari vuotta sitten esi­tel­ty uusi Volkswagen Crafter aloit­ti suur­ten pa­ket­ti­au­to­jen luo­kas­sa uu­den ai­ka­kau­den. Sen vah­vat omi­nai­suudet ovat vieneet sen oman luok­kan­sa kärkeen. Uusi Craf­ter voittikin lanseerausvuonnaan an­sai­tus­ti Vuo­den pa­ket­ti­au­to -pal­kin­non. Tästäkin syystä 24 Rental Network tilasi valikoimiinsa 50 uutta Crafteria, ja niitä on nyt vuokrattavissa usealla paikkakunnalla. Näin 24Rentin laaja pakettiautotarjonta kasvaa entisestään.

Crafter hurmaa voimalla ja ominaisuuksilla

Henkilöauto-ajokortilla ajettavat Crafterin umpipakettiautot on varustettu 2 litran TDI -dieselmoottoreilla, jotka tuottavat 140 hevosvoimaa. Suoritusteho ei paljon vähene, vaikka Crafterin lastaisi täyteen: Auton kuormansietokyky on nimittäin huippuluokkaa ja moottorista löytyy tarpeeksi vääntöä joka tilanteeseen. Parhaimmillaan tämä Volkswagenin vankka voimanpesä kantaa 1050-1200 kiloa, eli sillä hoituu vaikka hieman isompikin muutto kätevästi.

Uusi Craf­ter on ke­hi­tet­ty vas­taa­maan täydel­li­ses­ti eri­lais­ten käyttäjien tar­pei­ta ja vaa­ti­muk­sia. 24Rentin asiakkaat voivat valita kuljetustarpeidensa mukaan kahden erikokoisen pakettiauton: 11 tai 14 m3 väliltä.

VW Crafter pakettiautoAutot ovat etuvetoisia, mikä mahdollistaa maksimaalisen tavaratilan ja helpottaa suurten tavaroiden kuormausta, koska lastauskynnys on normaalia matalampana. Entiseen takavetomalliin verrattuna lattia on laskenut 10 senttiä, ja lastauskorkeus on nyt vain 56 senttiä ja seisomakorkeus kuormatilassa parhaimmillaan melkein 2,2 metriä. Yleisesti Crafterien lyhyempäänkin versioon mahtuu jo useampikin eurolava.

Etuvetoiset autot ovat myös kevyempiä ja siten päästöiltään vähäisempiä kuin takavetoiset. Etu­ve­to­mal­lin pa­rik­si saa nyt kah­dek­san­vaih­tei­sen au­to­maat­ti­vaih­teis­ton. Vaihtoehtona mallistossamme on kuusivaihteinen manuaali.

Ajettavuus ja varusteet kunnossa

Crafterien ajomukavuus on luokkansa kärkeä: istuimet ovat tukevasti muotoillut ja niitä voi säätää moneen suuntaan. Myös käynti ohjaamoon on tehty helpoksi ja ratin asentoa pystyy säätämään. Hallintalaitteita löytyy myös ratin puolista. Erilaisia käteviä säilytyslokeroita on ripoteltu eri puolille ohjaamoa.

Henkilöautoista tuttuja elektronisia avustimia on nyt myös Craftereissa. Muun muassa peruutuskamera ja vakionopeudensäädin on lisätty varusteisiin. Viihtyvyyttä lisää myös toimiva viihdejärjestelmä.

Crafterit ovat mainioita ajettavia, niin maantiellä kuin kaupungissakin. Tarkka ohjaustuntuma ja kuorman painon lisääntyessä vain mukavammaksi käyvä jousitus toimii moitteetta. Tämän kokoiselle autolle alhainen kulutus säästää vielä vuokraajan kukkaroakin. Koeajoissa on päästy reilusti alle 10 litran lukemiin sadalla.

Ajomukavuuden kruunaa hyvä näkyvyys ja tehokas ohjaustehostin. Asiakkailtamme onkin tullut erityisen kiittävää palautetta henkilöautomaisesta ajotuntumasta.