Vahinkoilmoitus - 24Rent

Näin täytät vahinkoilmoituksen

 

Vahinkoja sattuu, mutta onneksi on olemassa vakuutukset. Vakuutusta varten tarvitsemme täytetyn vahinkoilmoituksen.

1. Saat esitäytetyn vahinkoilmoituksen tästä. Vahinkoilmoituksessa on esitäytettynä ajoneuvon haltijan tiedot ja joissain tapauksissa ajoneuvon tietoja.

2. Täytä kuljettajan tiedot kohtaan Oma ajoneuvo. Jos vahinkoon liittyy muita osapuolia, täytä myös toisen osapuolen kuljettajan tiedot kohtaan Vieras ajoneuvo.

3. Täytä vuokraamasi ajoneuvon tiedot. Jos et tiedä jotain tietoa ajoneuvosta, voit jättää kyseisen kohdan tyhjäksi. Jos vahinkoon liittyy muita osapuolia, täytä toisen ajoneuvon tiedot täydellisinä.

4. Merkitse ajoneuvon vauriot tummentaen.

5. Jos vahinkoon liittyy henkilövahinkoja, ilmoita ne.

6. Tee piirros vahinkopaikalta. Merkitse piirrokseen kadut ja tiet nimineen, ajoneuvojen sijainti vahinkohetkellä, tulosuunnat nuolella sekä mahdolliset liikennemerkit.

7. Kerro, miten vahinko tapahtui. Vahinkotarkastaja arvioi vahingon suuruuden, älä itse arvioi vahingon suuruutta. Jos olet itse syyllinen vahinkoon, älä syytä muita osapuolia. Vahingon vähättely tai kieltäminen aiheuttaa korvauksen epäämisen kokonaan tai osittain ja johtaa vahingon laskuttamiseen asiakkaalta täysimääräisenä.

8. Kerro, missä vahinko tapahtui.

9. Merkitse vahinkoon syyllisen tiedot. Valitse oikea vaihtoehto kohdasta Myöntääkö hän syyllisyytensä. Jos kohdassa ei ole valintaa, emme saa vakuutusyhtiöltä korvausta ja vahingot laskutetaan asiakkaalta täysimääräisinä. Omavastuurajat eivät ole tällöin voimassa.

10. Vastaa kysymyksiin alkoholista ja poliisitutkinnasta.

11. Kerro mahdollisten todistajien tiedot.

12. Allekirjoita vahinkoilmoitus. Jos vahinkoon liittyy muita osapuolia, pyydä myös toisen osapuolen allekirjoitus.

13. Lähetä vahinkoilmoitus meille m.24rent.fi-sivuston kautta, sähköpostitse tai kirjepostina ilmoitettuun osoitteeseen. Jos lähetät kirjepostia, ilmoilta meille m.24rent.fi-sivuston kautta, että olet toimittanut vahinkoilmoituksen kirjepostina.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

1. Mitä jos en tiedä miten ja missä vahinko on sattunut?

Vaurion syntymistä ei aina huomaa, mutta se ei poista korvausvelvollisuutta. Jos vaurion synnystä ei ole varmuutta, kirjoita Tarkka vahinkopaikka -kenttään Tuntematon.

2. Entä jos en tiedä vuokraamani ajoneuvon tarkkoja tietoja, kuten rekisterinumeroa?

Näet ajoneuvon tiedot varausvahvistuksesta, jonka olet saanut sähköpostiisi.

3. Täytyykö vahinkoilmoitus tulostaa ja allekirjoittaa käsin?

Voit täyttää ja allekirjoittaa vahinkoilmoituksen myös tietokoneen PDF-lukijan avulla (esim. Adobe Acrobat Reader tai Microsoft Edge)

 

4. Kenen täytyy allekirjoittaa vahinkoilmoitus?

Ajoneuvon kuljettajan täytyy allekirjoittaa vahinkoilmoitus. Jos mukana on ollut toinen osapuoli, myös toisen ajoneuvon kuljettajan on allekirjoitettava vahinkoilmoitus.

5. Mitä, jos minulla on vielä jotain kysyttävää?

Lähetä kysymyksesi ensisijaisesti m.24rent.fi-sivuston kautta. Näin viestisi kirjataan automaattisesti varaukseesi.