16

maaliskuu

Case: Helsingin kuvataidekoulu

Helsingin kuvataidekoulu päätti jakaa viikon ajan Taiteen ensiapukasseja vähävaraisille lapsiperheille. Me autoimme kuljetuskaluston osalta.

Helsingin kuvataidekoulu on taidekoulu, jossa 700 oppilasta neljävuotiaasta parikymppiseksi opiskelee kuvataidetta tai mediataidetta. Opetuspisteitä on kymmenen eri puolilla Helsinkiä, painopisteenä Itä-Helsinki. Opetuksesta vastaavat pedagogisesti suuntautuneet taiteilijat ja kuvataideopettajat laajan oppimäärän opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaat käyvät kuvataidetunneilla iltapäivisin, iltaisin ja viikonloppuisin.

Koronaviruspandemian ja poikkeustilan myötä myös taidekoulun opetuspisteissä jouduttiin sulkemaan ovet. Opetus jatkuu kuitenkin etäopetuksena kodeissa. Monissa perheissä on tiukat ajat edessä toimeentulon kiristyessä ja kodin taidetarvikkeista pulaa. Taidetarvikekauppaan lähtö tässä tilanteessa vaatii jo aikamoista ponnistusta lapsiperheelle, joka organisoi arkensa muutenkin kokonaan uusiksi. Nuortenkin toivotaan pysyvän kotona etäopetuksen parissa ja välttävän kaupungilla liikkumista, ellei ole ihan pakko. Nettisivuillamme on julkaistu kaikkien käyttöön etätehtäviä, olkaa hyvä, eivät vaadi kuin kekseliäisyyttä.

Etäopetuksen pitkittyessä kodin tarvikkeet saattavat loppua. Haluamme tarjota kaikille tasaveroisen mahdollisuuden toteuttaa itseään. Niinpä päätimme järjestää Taiteen ensiapupakkausten jakelun eli koota kassin, jossa on perustarvikkeita lapsille ja nuorille taiteentekijöille. Mutta miten järjestää jakelu, kun on suositeltu, että vältetään kokoontumisia ja kontakteja?

Tässä kohtaa 24Rent tuli apuun. 24Rent tarjosi meille ilmaisen pakettiauton viikoksi! Saamme tarvikkeet vietyä kotikuljetuksella perille.

Pieni ele, iso kuskausprojekti, mutta uskomme, että tämä innostaa ja ilahduttaa monia. Kiitos 24Rent!

– Virve Kallio, rehtori

Kuvataidekoulun sivusto on www.kuvataide.fi