Vakuutusturva ja omavastuu

Fair vertaiskasko

Varausta tehtäessä löydät valinnan Fair vertaiskaskon omavastuusta ja omavastuun alennuksesta. Haluamme olla asiakkaillemme edullisin vaihtoehto ja siksi palvelumme varaukset toimivat Fair vertaiskaskon alaisuudessa. Aiemmin vakuutimme autot perinteisellä kaskovakuutuksella, joka nosti myös asiakkaidemme varauksen hintaa. Nyt suurin osa autoillemme syntyvistä vahingoista katetaan Fair vertaiskaskon kautta, jolloin vakuutuksiin syntyvät lisäkulut jäävät pois ja asiakkaamme saavat paremman hyödyn.

Voit lukea lisää Fair vertaiskaskosta klikkaamalla tästä

PERUSOMAVASTUU

Omavastuu liittyy vakuutuksiin. Se on summa, jonka joudut maksamaan vahingon sattuessa. Omavastuu koskee liikennevakuutuksia, joilla korvataan syyttömälle osapuolelle aiheutuvia vahinkoja, sekä muun muassa hirvi- ja palovakuutuksia. Vakuutusten ulkopuolelle jääviä vahinkoja omavastuulla ei voi kuitata, vaan ne asiakkaan on maksettava täysimääräisinä.

Kannattaa huomata, että vahinkotapauksissa omavastuun lisäksi asiakkaan maksettavaksi tulee myös muita kuluja, kuten käsittelymaksu, laskutuslisät ja korvaukset seisontapäiviltä.

ALENNETTU OMAVASTUU

Voit ostaa alennetun omavastuun varausta tehdessäsi. Alennettu omavastuu on voimassa vain, jos olet maksanut sen ennen varauksesi alkua. Jos olet ostanut alennetun omavastuun ja ajat esimerkiksi kolarin, jää maksettavaksesi normaalia vähemmän. Huomioithan, että omavastuun alennus pätee myös tuulilasi- ja rengasrikon yhteydessä, joten omavastuun alennus kannattaa ostaa yhdessä lisäturvien kanssa.

Alennettu omavastuu 24Rent

Millainen vakuutus palvelun autoissa on?

Autoissa on liikennevakuutus, joka kattaa syyttömälle osapuolelle aiheutetut vahingot. Maksat liikennevahingon sattuessa vuokrausehtojen mukaisen vakiokorvauksen liikennevakuutuksen bonusmenetyksistä, tai muusta korotusvaikutuksesta.

Vuokrauksen aikana vaaranvastuu ajoneuvosta on sinulla ja vastaat autolle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista varaukseesi liittyvän omavastuun mukaisesti. Jos auto joudutaan poistamaan mahdollisen vahingon vuoksi kokonaan ajosta korjauksen ajaksi, vastaat lisäksi seisonta-ajasta maksimissaan seitsemän päivän ajalta.

perusomavastuu ja vertaiskasko 24Rent

Omavastuu ei kaikissa tilanteissa rajaa varaajan vastuuta

Korvausvastuu on täysimääräistä vuokrausehdoissa mainituin ehdoin. Esimerkiksi selvästi liian ahtaissa ja matalissa tiloissa tai päihtyneenä ajamisesta aiheutuneiden vahinkojen kohdalla aiheutuneista kuluista vastaat täysimääräisesti. Vahingoista veloitetaan myös käsittelykulut ja laskutuslisät.

Perusomavastuu sisältyy aina varauksen hintaan. Suositamme alennetun omavastuun ostamista aina yhdessä lisäturvien kanssa.