Rakennus-Kasevan Harri Sivonen: 24Rentistä löysimme luotettavan ja sitoutuneen kumppanin

26

helmikuu

Jyväskyläläinen Rakennus-Kaseva halusi uudiskohteeseensa Jyväskylän Matinkulman pihalle yhteiskäyttöauton asukkaiden käyttöön. Rakennuspäällikkö Harri Sivonen vertaili eri palveluita, ja yhtiö päätti valita yhteistyökumppanikseen 24Rentin.

 ”Neuvottelimme ja sovimme selvät sitoutumiset molemmin puolin ja homma oli selvä – ja toimi. 24Rentillä oli kaikkein selkein esitys sekä meidän että taloyhtiön näkökulmasta.”, Sivonen kertoo.

”Haluamme kumppaneiltamme luotettavuutta ja sitoutuneisuutta hankkeeseen koko prosessin ajan”, Sivonen jatkaa. ”Olen tyytyväinen siihen, miten 24Rent halusi löytää joustavan sopimusratkaisun ja pääsimme kokeilemaan yhteiskäyttöautoa Jyväskylään”. 

24Rent tarjosi selkeän ja joustavan kokonaisuuden

Jyväskylän Matinkulma oli Rakennus-Kasevan ensimmäinen kohde, johon haettiin yhteiskäyttöautoa. ”Kyseessä oli onnistunut pilotti. 24Rent oli joustava ja kuunteli myös meitä. Rakennuttaja ei halua kuluttaa aikaa turhaan säätämiseen”, Sivonen kertoo.

”Meille olisi myös ollut riesa, jos tästä olisi tullut jonkinlainen kuukausikustannus asukkaille. Nyt taloyhtiölle ei jää oikeastaan muuta, kuin tehdä lumityöt parkkipaikalla”, Sivonen nauraa.

Julkinen liikenne ei aina pysty vastaamaan alueella kaikkiin liikkumistarpeisiin ja 24Rentin yhteiskäyttöauto tuo tähän joustavuutta. Asukkaat saavat auton käyttöönsä aina tarpeen tullen vuorokauden ympäri. Ovet avautuvat älypuhelimella ja avaimet löytyvät hansikaslokerosta. Yhtiön asukkaiden käytössä on nykyaikainen, turvallinen ja vähäpäästöinen hybridiauto, jota 24Rent hoitaa ja ylläpitää.

Yhteiskäyttöauto taloyhtiön pihalla vauhdittaa kohteen myyntiä

Harri Sivonen liputtaa yhteiskäyttöautoilun puolesta taajamien keskustoissa. ”Maailma muuttuu, 30 vuotta sitten oli ihan eri juttuja. Nuoremmille asukkaille ei enää ole tärkeää omistaa autoa, varsinkaan keskustoissa. Uskon, että yhteiskäyttöauto on vauhdittanut kohteen myyntiä, kun pihassa on tällainen palvelu. Se oli osittain kaupunginkin tahtotila ja osittain halusimme kokeilla yhteiskäyttöauton vaikutusta.”

Jyväskylän, kuten muidenkin suurimpien kaupunkien, strategioissa yhteiskäyttöautot ovat jo tapetilla. ”Parkkipaikkojen rakentamisessa taloyhtiöiden pihoille tämä on jo nähtävillä”, Sivonen kertoo. ”Jos saamme kohteeseen yhteiskäyttöauton, rakennuttaja voi saada parkkipaikkavelvoitteita anteeksi”.

Uudenlainen tapa tarjota liikkumispalveluita asumisen palveluna

”Meille parasta tässä projektissa 24Rentin kanssa oli se, että saimme selkeän ja joustavan kokonaisuuden. Kannattaa muistaa, että kaikki rakennuskohteet ovat yksilöitä ja sopimus tulee olla joustava niin, että se toimii kaikille osapuolille. Tämä korostuu varsinkin tällaisessa pilottihankkeessa” Harri Sivonen valottaa. ”Ehtoja ei voi toinen osapuoli sanella”

”Asukkaille parasta on se, että he saavat nopeasti auton pihasta käyttöön vaikka puhelimella varaamalla ja palautettua sen samaan paikkaan” Sivonen jatkaa. ”Jos vastaavanlainen hanke tulee eteen, niin yhteistyötä 24Rentin kannattaa jatkaa. Tämä oli hyvin onnistunut pilotti”, Harri Sivonen summaa.

Myös 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen kiittelee Rakennus-Kasevaa hyvästä yhteistyöstä ja projektin onnistumisesta: ”Nyt talon asukkaat voivat halutessaan sijoittaa aikansa ja rahansa muuhun kuin 95 % maksullisella autopaikalla seisovan vanhan auton ylläpitoon. Näppärän palvelun lisäksi asukkaat saavat mahdollisuuden ekologiseen autoiluun, kun lyhyet matkat hoituvat hybridillä sähköllä”, hän toteaa.

Entä miten autoa on kohteessa varattu? Kauan se ei ole ehtinyt pihalla pölyttymään, auto oli 24Rentin Jyväskylän suosituin henkilöauto helmikuussa 2020!