Liikkujan viikolla pohditaan arkisia liikkumistottumuksia

13

syyskuu

Euroopanlaajuista Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, tänä vuonna 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. 

Miksi liikkuisit yhteiskäyttöautoilla?

Yhteiskäyttöautoilu säästää luontoa ja pienentää päästöjä, sillä se tutkitusti vähentää turhaa autolla ajoa. 24Rentin autot ovat myös pääasiassa vähäpäästöisiä ja alle 2 vuotta vanhoja kulkuneuvoja, joilla ajaminen on ympäristöystävällisempää kuin suomalaisten keskimääräisiillä menopeleillä.

Yhteiskäyttöautoilulla on myös yhteiskunnallisia vaikutuksia: me 24Rentillä esimerkiksi kehitämme viihtyisämpiä kaupunkeja erilaisten toimijoiden kanssa: autojamme löytyy muun muassa juna-asemien yhteydestä, mikä tukee julkisen liikenteen käyttöä. Toimimme myös ympäri Suomen laajalla kalustolla, emme vain kehä kolmosen sisäpuolella.

Yhteiskäyttöautoilu säästää rahojasi

Monelle suomalaisella oma auto on välttämätön, ja siksi kovin moni ei ole valmis siitä kokonaan luopumaan. Mutta samaan aikaan tutkimusten perusteella yksityisautoilun kustannukset yllättävät useimmat auton omistajat kerta toisensa jälkeen. Jo esimerkiksi perheen kakkosauton vaihto yhteiskäyttöautoiluun voi säästää sinulle huomattavia summia. Esimerkiksi pelkät vakuutuskulut saattavat olla helposti yli 700 euroa vuodessa ja toisaalta uuden auton arvo alenee tasaisesti, jopa tuhansia euroja vuodessa.

Yhteiskäyttöautoilu kasvattaa suosiotaan maailmalla ja meillä

24Rentin yhteiskäyttöautoja on nyt vuokrattu yli 186 000 kertaa, mikä kertoo yhteiskäyttöautoilun vakaasta kasvusta Suomessa. Maailmalla yhteiskäyttöautoilun suosio kasvaa 50 prosentin vuosivauhdilla. Yhteiskäyttöautoilulla on aidosti merkitystä!

Liikkujan viikon viimeisenä päivänä, sunnuntaina 22.9., vietetään Oman auton vapaapäivää. Suosittelemme lämpimästi käyttämään silloin vaikka kimppakyytejä ja perheen kesken laskeskelemaan autoilun kustannuksia: jos nimittäin vuosittainen ajomääränne jää alle 10 000 kilometrin, ja asuinalueellanne on toimiva joukkoliikenne, yhteiskäyttöauto on tutkimusten mukaan helpoin ja kustannustehokkain valinta.