Pakettiautolla Eurooppaan ja Skandinaviaan

8

Maaliskuu 2017

Tiesitkö että autoillamme voi ajella myös kotimaan ulkopuolella ja voit lähteä pakettiautolla ulkomaille? Ulkomailla matkailu on mukavaa varsinkin jos valmistaudut huolella jo ennalta. Verkkosivumme näyttää sinulle millä autoilla voi lähteä ulkomaille ja myös matkaan tarvittavan maastavientiluvan ostaminen onnistuu autoa varatessa.

Muutama vanhempi pakettiautomme on valittavissasi esimerkiksi keväiselle Tallinnan matkalle. Suurimmassa osassa pakettiautoistamme on nastarenkaat näin talvisin mutta valikoimista löytyy myös muutama kitkarenkainen pakettiauto siltä varalta että lähdet pidemmälle Eurooppaan. Nastarenkaisella autolla saa nimittäin ajaa huoletta Pohjoismaissa sekä Baltiassa mutta Saksaan suuntautuvalla matkalla kannattaa olla tarkkana sillä siellä nastarenkaat eivät ole sallittuja.

Huomioi varausta tehdessäsi renkaiden lisäksi

  1. 1. Maastavientilupa

Tarvitset ulkomaille lähtiessäsi meiltä maastavientiluvan joka on erikseen ostettava lisäpalvelu.  Valitse siis autoa varatessasi lisäpalveluista maastavientilupa ja kerro meille kohdemaa. Lähetämme sinulle maastavientiluvan ennen varauksesi alkua joten muistathan tulostaa sen matkalle mukaan.

  1. 2.  Kohdemaan vaatimukset auton varustelun suhteen

Automme on varusteltu Suomen lainsäädännön mukaisesti. Joissakin maissa pakollisia lisävarusteita voivat olla huomioliivit tai sammuttimet.

  1. 3. Tietullit ja ruuhkamaksut

Euroopan teillä tietullit maksetaan pääasiassa portin läpi ajaessa eikä niitä laskuteta jälkikäteen. Tukholmassa taas on esimerkiksi käytössä ruuhkamaksu joka laskutetaan usein vasta jonkin ajan kuluttua ajosta. Laskutamme asiakkaalta meille lähetetyn ruuhkamaksun varauksen päätyttyä sekä toimistokulun 10 €.

  1. 4. Omavastuu ulkomailla

Liikennevakuutuksen omavastuuosuus Eurooppaan (pl. Baltia) ja Skandinaviaan matkatessa on sama kuin kotimaassa. Liikennevakuutuksen omavastuuosuus on Baltiassa nelinkertainen ja varkaustapauksissa omavastuu on 25 % auton arvosta.

  1. 5. Tiepalvelu

Ympärivuorokautinen puhelinpalvelumme auttaa sinua tarvittaessa varauksesi aikana mutta tiepalvelu (hinaus pienet korjaustoimenpiteet) ei ole saatavilla ulkomailla.

Tutustu aina ennalta kohdemaan vaatimuksiin ja erityiskäytäntöihin niin matkasi sujuu ongelmitta. Tiimimme toivottaa iloista ja turvallista ulkomaanmatkaa!