Kuinka perheen kesämatka onnistuu minibussilla?

Vähän aikaa sitten suunnittelimme matkaa sukuloimaan miehen isovanhempien ja lastemme isoisovanhempien luokse. Myös miehen sisko perheensä kanssa oli lähdössä samalle reissulle ja mietimme miten olisi järkevintä ja mukavinta matkustaa lasten kanssa melko pitkä matka. Ensin ajattelimme junaa – mutta aloimme miettiä asiaa uudelleen.

Vähän aikaa sitten suunnittelimme matkaa sukuloimaan miehen isovanhempien ja lastemme isoisovanhempien luokse. Myös miehen sisko perheensä kanssa oli lähdössä samalle reissulle ja mietimme miten olisi järkevintä ja mukavinta matkustaa lasten kanssa melko pitkä matka. Ensin ajattelimme junaa – mutta aloimme miettiä asiaa uudelleen.

Miten säästää polttoainekuluissa, kuskien jaksamisessa ja lasten kärsivällisyydestä? Itse matkakin on osa kokemusta, ei vain päämäärä – miten saada kaikesta eniten irti iloa? Serkukset saisivat olla yhdessä, lasten kanssa olisi helppo pysähdellä, syödä juuri sitä ruokaa mitä tekee mieli, etsiä matkalta extempore nähtävyyksiä tyyliin ”maailman suurin lankakerä”. Kuka haluaisi kiirehtiä vaihtojunaan pienten lasten kanssa? Ja kuinka nukuttaa nuorimmat päiväunille junassa? Sen sijaan autossahan nyt nukkuvat tyyliin kaikki lapsista aikuisiin. Eli…

 

MIKÄ IHMEEN 24RENT?
Tässä kohden kuvaan astui mukaan tuttu ja turvallinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent. Olen tehnyt 24Rentin kanssa useita yhteistöitä ja tälläkin kertaa lopputulema oli varsin hyvä! Kyseinen yritys on tosiaan varsin tuttu, mutta tässäpä teillekin hieman infoa:

Kyseessä on kotimainen perheyritys (24 Rental Network Oy), joka haluaa taata helpon liikkumisen asiakkailleen huolimatta siitä, onko arki vai pyhä. Vuonna 2024 24Rent on Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu, joka toimii samalla täysin hiilineutraalisti ja kaiken lisäksi vieläpä ympäri Suomen (melko mahtavaa!).

Palvelusta löydät mm. erikokoisia henkilöautoja, pakettiautoja ja jopa pikkubusseja. Oli tarpeesi millainen tai minkä pituinen tahansa -lyön pääni pantiksi, että löydät tarpeisiisi sopivan autoyksilön tämän yrityksen sivuilta – ja vain 5 minuutissa! Vuokra-autot valitset nopeasti parhailta paikoilta, voit noutaa ja luovuttaa vuokra-auton helposti niille varatuille keskeisille paikoille. Maksat vain käyttämästäsi ajasta. Silkkaa säästöä. Niin ajallisesti, kuin rahallisestikin.

Hinta on aina selkeä, etkä maksa lainkaan lisäpalveluista, ellet niitä erikseen tarvitse. Monesti autoja vuokraillessa täytyisi omistaa luottokortti, mutta tässä tapauksessa selviät ilmankin. Voit maksaa vuokrauksesi myös nettipankilla, mobiilimaksulla tai laskulla (eräpäivä ennen varauksen alkua).

Auton käyttöönotto on helppoa, avaa ovet m.24rent.fi -sivuston tai uuden puhelinsovelluksen kautta. Avauspainike tulee puhelimen näytölle, kun olet tarkastanut ja kuvannut auton. Käytännössä tämä tarkoittaa auton kuvaamista joka suunnasta ohjeiden mukaan.

 

24Rent pikkubussi käyttöön kätevästi

Pikkubussi käyttöön kätevästi suoraan parkkihallista


PAKKAAMAAN JA MATKAAMAAN, MITÄ MAHTUU MUKAAN? PUOLI MAAILMAA!

Löysimme reissukokoonpanollemme sopivan menopelin valikoimista, Renault Trafic Combin. Se on mukava ja näppärä 1+8 henkilön minibussi. Tilaa löytyi isommallekin porukalle ja matkatavaroille. Varusteina siinä löytyy mm. navigaattori, peruutustutkat, mäkilähtöavustin, ajonhallintajärjestelmä, ISOFIX (tärkeä lasten kanssa!), polttoainekäyttöinen lisälämmitin ym. Ilmastointi autossa olikin varsin hyvä!

Tähän väliin pakko todeta, että tällainen bussihan on ihan loistava vuokrata kaveriporukallakin. Esimerkiksi laskettelureissulle, kesäreissuille.. You name it. Miksi turhaa lähteä jokainen omalla autolla, kun yhdessä autossa olisi varmasti paljon enemmän tunnelmaakin? Jep.

 

24Rent reissu minibussilla perheen kanssa

Paritkin rattaat mahtui kyytiin se helpotti elämää!

Meillä mukaan tarvittiin kahden perheen vaunut/rattaat ja voitteko kuvitella, ne mahtuivat ilman enempiä kasaamisia suoraan kyytiin. Olemme tottuneet siihen, että usein on syytä irroitella nimittäin vaikkapa vaunuista renkaita, että ne mahtuvat auton kyytiin.. Joten tämä oli melkoisen mahtava juttu. Lisäksi mukaan mahtui ongelmitta kolmen aikuisen ja neljän lapsen (miljoonat) kassit, pussit ja reput. Vielä olisi mahtunut paljon enemmänkin. Melkein teki mieli ottaa mukaan vähän kaikenlaista turhaakin, ihan vaan koska olisi kerrankin mahtunut!

Vanhimmat serkukset pääsivät valtaamaan takapenkin keskenään. Siellä he saivat rauhassa mutustaa myös mm. karkkeja salassa pienimmiltä matkaajilta (Itsehän kyllä sniikkasin esikoiseltani välillä karkkeja omaankin suuhuni tälle ”pikkuisten” penkkiriville). Kuten sanottua, keskimmäisellä penkkirivillä viihtyivät joukon nuorimmat ja minä heidän keskellään.

Kaikki mahtuivat minibussin kyytiin 24Rent

Bussiin mahtui loistavasti kaikki neljän lapsen istuimet, ne olivat myös melko helpot asentaa. Tai siltä näytti, itsehän vain katselin vierestä niiden asentamista (heh). Edessä istuivat joukon kuskit, mieheni ja hänen siskonsa. Itsellänikin on ajokortti, mutta voi sentään. Olen kuulkaas ajanut viimeksi noin 12 vuotta sitten autoa.. Eh. Kertaus olisi kyllä paikallaan.

Reissu minibussilla perheellä 24Rent

Kokonaisuutena reissu oli hyvin onnistunut ja sukulointi oli ihanaa. Kuskit jaksoivat ajaa ja bussi oli hyvin mukava kaikin puolin. No kuinka perheen kesämatka onnistuu minibussilla? Tähän loppuun pieni yhteenveto:

 

Miinuksia minibussilla matkaamisesta:
– Vessahädän iskiessä on löydettävä lähin huoltoasema – tai sopiva puska
– Lopputulema kustannuksissa säästämisessä riippunee silti reissun pituudesta vuorokausissa ja kilometreissä. Mikäli reissussa viihtyy pari viikkoa, voi olla paikallaan punnita plussia ja miinuksia.

Plussia minibussilla matkaamisesta:
+ Enemmän aikaa olla yhdessä
+ Ajovuoroja pystyy jakamaan, ei väsyneenä rattiin!
+ Polttoainekustannuksia pystyy jakamaan
+ Lapset (ja aikuiset) voivat nukkua päiväunia autossa
+ Mahdollisuus pysähdellä matkan varrella omaan tahtiin
+ Kyytiin mahtuu paljon tavaraa ja mm. kahdet lastenrattaat/vaunut
+ Lastenistuimetkin saa kiinnitettyä helposti ja turvallisesti
+ Pystyy itse valitsemaan ruokailupaikan
+ Voit ajaa minibussia tavallisella ajokortilla (B-ajokortti)

Janette
Yhtä Kuin -bloggaaja

 

Varaa minibussi 2h – 2kk ajalle: www.24rent.fi

divider kuva

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt mukana ajankohtaisissa tarjouksissamme!

24Rent tilaa uutiskirje (1)