24Rent ennustaa yhteiskäyttöautoilun tuplaantuvan Tampereella

28

Maaliskuu

Tampereen kaupunki on päättänyt ottaa käyttöön yhteiskäyttöautojen pysäköintitunnuksen 1.1.2019
alkaen. Päätös tukee kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Yhteiskäyttöautot tulevat täydentämään kaupungin julkista liikennettä ja säästävät kaupungin pysäköintitilaa. Vuosia kaupungissa toiminut tamperelainen 24Rent odottaa yhteiskäyttöautoilun lisääntyvän reilusti seuraavan vuoden aikana.
Yhteiskäyttöautojen kysyntä kasvaa voimakkaasti ja 24Rentin yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokraukset kasvoivat jo kesällä 2018 maanlaajuisesti yli 60 prosentilla. Yhteiskäyttöautot eivät ole toistaiseksi olleet kovin näkyvä osa Tampereen katukuvaa. Tehty päätös luo edellytykset parantaa palvelun saatavuutta merkittävästi ja tuoda myöhemmin myös yhdensuuntaiset matkat tarjoava go now! -palvelu Tampereelle.
 
Olemme olleet ainoa yhteiskäyttöauto-operaattori Tampereella useamman vuoden ajan. Autoja on tällä hetkellä Tampereella reilu 30 kappaletta  ja toimintamme tulee kasvamaan päätöksen myötä merkittävästi. Erityisesti iloitsemme siitä että Tampere ensimmäisenä kaupunkina toivottaa tervetulleeksi myös vähäpäästöisten pakettiautojen yhteiskäytön. Toivomme että päätöksen myötä muutkin operaattorit uskaltautuvat laajentamaan toimintaansa Tampereelle kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.
 
Tampereen tavoitteena on jatkossa mahdollistaa yhteiskäyttöautojen pysäköinti koko kantakaupungin maksullisen pysäköinnin alueella mikä tulee monipuolistamaan tarjottavia palveluita. Vastaavanlainen lupa on ollut Helsingissä saatavilla vuodesta 2014. Vantaalla ja Espoossa yhteiskäyttöautojen pysäköinti on ollut mahdollista vuodesta 2017.
 
Toimivassa kaupungissa on mahdollisuus valita aina tarpeeseen sopivin kulkumuoto. Koemme että yhteiskäyttöautot täydentävät hyvin kaupungin liikkumispalvelutarjontaa ja samalla tarjoavat vaihtoehdon oman auton omistamiselle. Toivomme että yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan käyttöönotto tukee yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella ja tuo tarjolle myös erilaisille hinnoittelu- ja toimintamalleille perustuvia palveluita kertoo Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Pekka Stenman.
 

Yhteiskäyttöautoilun houkuttimena käytön helppous ja uudet autot

Yksi yhteiskäyttöauto voi korvata jopa 8 omistusautoa ja yhteiskäyttöautoilu rohkaisee fiksumpaan liikkumiseen mukavuudesta tinkimättä. Digitalisoitu autojen varaus- ja käyttöönottojärjestelmä mahdollistaa satojen asiakkaiden palvelemisen samaan aikaan maanlaajuisesti ja palvelu on saatavilla ympäri vuorokauden. Muista operaattoreista poiketen 24Rent ei käyttökynnyksen madaltamiseksi peri liittymis- tai kuukausimaksuja joten paketti- tai henkilöauton käytöstä maksetaan aina ainoastaan toteutuneen käytön mukaan.
 
Autojemme keski-ikä on alle 2 vuotta ja tarjoamme mahdollisuuden autoilla uudella ja ekologisella autolla silloin kuin sille on tarvetta. Omaa autoa ei siis tarvitse seisottaa parkkipaikalla kun auton voi ottaa käyttöönsä tarpeen tullen ja vieläpä valita käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivan laadukkaan auton täydentää Hänninen.
 
 
24 Rental Network Oy
 
24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa ja sillä on 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa.
 
 
Lisätietoja:
 
24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen
 
Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
 
Kotisivu:
 
Yritysinfo: