Varaudu junien ja linja-autojen lakkoon heti – varaa yhteiskäyttöauto!

Varaudu junien ja linja-autojen lakkoon heti – varaa yhteiskäyttöauto! Suomessa on odotettavissa lakko, joka vaikuttaa lähiviikkojen liikkumiseen merkittävästi. VR:n ja linja-autoalan ammattiliitot ovat ilmoittaneet lakosta, joka vaikuttaa koko maahan. Lakko alkaisi aamuyöstä keskiviikkona kello 03 ja jatkuisi korkeintaan reilun viikon, perjantaihin 10.maaliskuuta asti.  

Toteutuessaan lakko tulee vaikuttamaan merkittävästi liikkumiseen, ja se vaikuttaa sekä yksityisautoiluun että julkiseen liikenteeseen.

Mahdollinen lakko vaikeuttaa esimerkiksi työmatkailua merkittävästi

Mahdollinen lakko vaikeuttaa esimerkiksi työmatkailua merkittävästi

Mahdollisen lakon aikana kannattaa harkita auton vuokraamista, jotta voit liikkua vapaasti ja välttää mahdolliset liikkumisongelmat. Auton vuokraus on järkevä vaihtoehto, sillä se tarjoaa vapauden liikkua haluamallaan tavalla ja välttää lakon vaikutukset. Lakon aikana voi olla vaikea löytää julkista liikennettä tai muita kulkuvälineitä, joten auton vuokraaminen voi olla erittäin hyödyllistä. Vuokraaminen on myös järkevä vaihtoehto, jos tarvitsee liikkua pidempiä matkoja tai kuljettaa suuria tavaramääriä.

VR:n lakko
Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3 välisinä aikoina. Toteutuessaan lakko voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko- ja lähijunaliikenteeseen. Ajankohdat huomioiden haitta esimerkiksi työmatkaliikenteelle on merkittävä.

Linja-autoliikenteen kuljettajalakko koskee suurta osaa Suomea
AKT:n ja ALT:n lakko on kerrottu vaikuttavan merkittävästi koko pääkaupunkiseudun, Tampereen, Oulun, Turun, Kotkan, Jyväskylän, Rovaniemen, Porin, Lahden, Kuopion, Joensuun, Mikkelin ja Porvoon julkiseen liikenteeseen. Esimerkiksi PK-seudulla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella varoitetaan asukkaita erittäin merkittävästä haitasta paikallisliikenteessä. Useissa kaupungeissa bussiliikennettä ei jopa ole.

Lisäksi lakko tulee vaikuttamaan esimerkiksi Onnibussin, Länsilinjojen ja Väinö Paunun liikennöintiin, joten lakon varmistuessa myös kaupungista toiseen matkaavien ihmisten suunnitelmat ovat vaarassa kaatua. Lakko tulee myös vaikuttamaan seutuliikenteeseen ympäri Suomea.

 

Varaa itsellesi yhteiskäyttö 24Rentistä:
www.24rent.fi


Lähteet:
VR: https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutiset/vr-varautuu-rautatiealan-mahdollisiin-lakkoihin-270220231654/
YLE: https://yle.fi/a/74-20019903