Yhteiskäyttöauto rohkaisee autottomaan elämään Jyväskylän keskustassa

3
joulukuu
Yhteiskäyttöauto on yhä useamman asukkaan mielestä taloyhtiön peruspalvelu ja ne yleistyvät nopeasti koko maassa. Rakennus-Kasevan uudiskohteeseen As Oy Jyväskylän Matinkulmaan tuli 24Rentin yhteiskäyttöauto marraskuun lopussa. Alueen julkinen liikenne ei pysty aina vastaamaan nykyajan liikkumistarpeisiin ja yhteiskäyttöauto tuo joustavuutta työssä ja vapaa-ajalla liikkumiseen. Auton saa käyttöön omasta kotipihasta aina tarpeen tullen.

Asuintalon parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat arjen harrastus- ja asiointimatkat eikä tarvetta ykkös- tai kakkosautolle enää synny samoin kuin ennen. Näin yhteiskäyttöauto helpottaa taloyhtiötä pysäköintiongelmissa sekä lisää asukasviihtyvyyttä ja asuntojen haluttavuutta. Uusi vähäpäästöinen auto myös osaltaan nuorentaa Suomen ikääntyvää autokantaa tarjoten ympäristöystävällisemmän ja turvallisemman vaihtoehdon perheiden liikkumiseen.

– Yhteiskäyttöautolla on asunnon myyntiäkin edistävä vaikutus, koska keskustassa asuvalla ei välttämättä ole intressiä pitää omaa autoa, mutta tarvittaessa sen saa läheltä vaivattomasti käyttöönsä, kertoo Rakennus-Kaseva Oy:n rakennuspäällikkö Harri Sivonen uudenlaisesta tavasta tarjota liikkumispalveluita asumisen palveluna.

– Nyt talon asukkaat voivat halutessaan sijoittaa aikansa ja rahansa muuhun kuin 95 % ajasta maksullisella autopaikalla seisovan vanhan auton ylläpitoon. Näppärän palvelun lisäksi asukkaat saavat mahdollisuuden ekologiseen autoiluun kun lyhyet matkat hoituvat toimittamallamme hybridillä sähköllä, toteaa 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Taloyhtiölle vaivaton palvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri


Verkon kautta varattavan auton saa käyttöönsä vuorokauden ympäri silloinkin kun muut liikkumispalvelut eivät ole käytettävissä. Ovet avautuvat omalla puhelimella ja avaimet odottavat käyttäjää hansikaslokerossa. 

Asukkaiden käytössä on nykyaikainen, turvallinen ja vähäpäästöinen hybridiauto. Taloyhtiö mahdollistaa pysäköinnin ja tiedottaa asukkaille uudesta liikkumismahdollisuudesta. Muita resursseja yhtiön ei tarvitse sitoa yhteiskäyttöautoon 24 Rental Networkin ylläpitäessä autoa sekä vuokraustoimintaa.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten yli 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo 30 paikkakunnalla. Minuuttiveloitteiset go now! -ja 24Go täydentävät palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitelluilla palveluilla.

Haastattelu- ja kuvapyynnöt: viestinta@24rent.fi