Yhteiskäyttöautoilu vähentää päästöjä jopa puoleen

29

Marraskuu

Liikenne tuottaa Suomen CO2-päästöistä viidenneksen ja niistä yli puolet tulee henkilöautoista. Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori 24 Rental Network Oy torjuu ilmastonmuutosta mahdollistamalla yhteiskäyttöautoilun kaikille suomalaisille.

Yksityisauto seisoo jopa 96 prosenttia ajastaan käyttämättömänä ja sillä ajetaan keskimäärin vain 42 kilometriä päivässä. Yksi yhteiskäyttöauto taas palvelee jopa 5-8 henkilöä jolloin samalla autolla saadaan hoidettua useampi asiointimatka eikä auto seiso viemässä pysäköintitilaa. Yhteiskäyttöautoilija myös ajaa vuositasolla 2000 kilometriä vähemmän kuin yksityisautoilija.

Yhteiskäyttöautoilun ja muiden jakamistalouden liikennepalveluiden yleistyessä ja autoteknologioiden kehittyessä yhteiskäyttöautopalvelun rooli liikenteen päästöjen vähentäjänä tulee olemaan merkittävä. Yhteiskäyttöiset hybridit ovat tällä hetkellä kaupunkiliikenteessä ympäristö- ja käyttäjäystävällisin vaihtoehto sillä esimerkiksi sähköautojen valmistaminen tuottaa jopa 50 % enemmän päästöjä ja niiden käyttäminen laajamittaisesti ei ole vielä mahdollista vajavaisen latausverkoston takia.

Modernit yhteiskäyttöautot vähentävät autoilun päästöt alle puoleen

Yhteiskäyttöautoilu vähentää autoilun päästöt puoleenSuomessa ajetaan keskimäärin yli 113 vuotta vanhoilla autoilla joiden päästöt ovat yli kaksinkertaiset verrattuna uusiin ympäristöystävällisiin autoihin. 24 Rental Networkin yhteiskäyttöautot taas ovat keskimäärin vain reilun vuoden ikäisiä uusinta ja matalapäästöisintä sukupolvea edustavia itselataavia hybridejä. Palvelu laajenee ja kalusto uusiutuu jatkuvasti entistä ympäristöystävällisemmillä autoilla.

Jo vuonna 2018 24 Rental Networkin hybrideillä ajetaan kaksi miljoonaa kilometriä aiheutuneiden CO2-päästöjen ollessa 241 100 kg pienemmät kuin keskimääräisten yksityisautojen ajokilometreillä. Yhden yhteiskäyttöauton tuottama säästö vastaa lähes yhden suomalaisen asumisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Vaikutus on vielä suurempi jos huomioidaan pienemmän tarvittavan automäärän valmistuksessa saavutetut säästöt.

Autoilun osuus liikkumisesta vähenee merkittävästi kun oman auton sijasta käyttää yhteiskäyttöautoja ja muita liikkumispalveluita. Lisäksi yhteiskäyttöautoilijat ajavat miellyttävämmin kuhunkin tilanteeseen sopivalla autolla. Kaupungissa arkikäytössä näppärällä kaupunkiautolla mökkimatkalla nelivedolla ja sisustustöitä hoitaessa pienellä pakulla. Perinteisesti nämä kaikki hoidetaan yleiskäyttöön hankitulla käytetyllä farmariautolla jonka päästöt ovat jopa suuremmat kuin esimerkiksi modernilla pakettiautolla kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24 Rental Network Oy 24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on mahdollistanut yhteiskäyttöautoilun maanlaajuisesti 300 ajoneuvollaan. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa. Lisätietoja: 24 Rental Network Toimitusjohtaja Matti Hänninen Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt: viestinta@24rent.fi Kotisivu: www.24rent.fi

Näin yhteiskäyttöautopalvelu toimii: Youtube-video Yritysinfo: Lataa PDF-tiedosto (koko 1Mb)