Yhteiskäyttöautoja hamstrataan yritysten toiminnan varmistamiseksi

16

maaliskuu

Yhteiskäyttöautojen kysyntä kasvaa yhä täysin poikkeuksellisesti. Viime viikolla 24Rent kertoi yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokrausten kasvaneen yli sadalla prosentilla viimeisen kuukauden aikana. Trendi jatkuu ja erityisesti yritysasiakkaat ovat alkaneet varata yhteiskäyttöautoja pidempiin varauksiin toimintansa varmistamiseksi.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen aikana liikkumisen tai tavaroiden kuljettamisen tarve ei häviä mihinkään, eivätkä kaikki voi jäädä kotiin etätöihin.

Yritysasiakkaat haluavat turvata toimintansa ja työntekijöidensä matkanteon myös näinä haasteellisina aikoina. Epävarmuus julkisen liikenteen jatkuvuudesta näkyy ja meiltä halutaan varata nyt autoja jopa kuukausiksi. Yritykset pyrkivät takaamaan henkilöstönsä liikkuvuuden mahdollisimman yksityisesti ja pitkäaikaisesti, mutta joustavasti toivoen tilanteen pikaista palautumista, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24Rent ottaa käyttöön käytännön, jolla se oman harkintansa mukaan priorisoi yhteiskäyttöautojen saatavuutta varsinkin yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisissä rooleissa työskentelevien, sekä vaikeassa tilanteessa olevien käyttöön. Pidempiä varauksia tehtäessä kysytään poikkeuksellisesti auton käyttötarkoitusta.

Yrittäjänä koen auttamisen vaikeissa tilanteissa tärkeäksi kaikin mahdollisin tavoin. Haluamme nyt varmistaa yhteiskäyttöautojen kohtuuhintaisen saatavuuden ensisijaisesti esimerkiksi terveydenhuollon työntekijöille, päättää itsekin Espanjassa korona-karanteenissa oleva ja paikallisen terveydenhuollon ahdinkoa seuraava Hänninen.

Yhteiskäyttöautot ovat yleistyneet yhtenä nykyaikaisen liikkumisen muodoista viime vuosien aikana. Erityisesti pääkaupunkiseudulla, erinomaisen julkisen liikenteen kattavuusalueella, auton tarve vähenee mutta ei kokonaisuudessaan poistu. Digitaalinen palvelu mahdollistaa autoilun joustavasti ja omien tarpeiden ehdoilla myös erityistilanteissa.

Yrityksestä

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten lähes 400 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo 30 paikkakunnalla. Minuuttiveloitteiset go now! -ja 24Go täydentävät palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitelluilla liikkumispalveluilla.

Lisätietoja:

24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen


Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
viestinta@24rent.fi

Kotisivu:
www.24rent.fi

Pitkät varaukset:
www.24rent.fi/minileasing