Autolla ulkomaille ja maastavientilupa

Oletko viemässä 24Rent-autoa ulkomaille? 

Osan palvelumme autoista voi viedä ulkomaille, mutta tätä varten tarvitset autokohtaisen maastavientiluvan. Autokohtaiset sallitut vientimaat on listattu aina suoraan hakukoneessamme auton valinnan yhteydessä.

Maastavientiluvan saat ostettua edullisimmin suoraan varauksen tekemisen yhteydessä. Varauksen ja vientiluvan maksamisen jälkeen toimitamme maastavientiluvan sähköpostiisi ennen varauksesi alkua. Sinun tulee tulostaa maastavientilupa matkaasi varten. Emme toimita vientilupia postitse.

Huomioithan, että maastavientilupa on aina maakohtainen. Varausta maksaessasi sinun tulee tietää lopullinen kohdemaa jota varten maastavientiluvan tarvitset. Tämän lisäksi sinun tulee tietää mahdolliset kauttakulkuvaltiot, sillä nämä tullaan kysymään sinulta varauksen maksamisen jälkeen.

Ulkomaille suuntautuvat auton varaukset on tehtävä vähintään kaksi arkivuorokautta ennen suunniteltua ulkomaille lähtöä.

Autojamme ei saa viedä esimerkiksi Venäjälle, Valko-Venäjälle, Puolaan, eikä Itä- tai Etelä-Eurooppaan. Huomioithan myös, että kielletyt valtiot eivät saa myöskään toimia matkasi kauttakulkuvaltioina.

Liikennevakuutuksen omavastuuosuus ulkomaille matkatessa on nelinkertainen. Varkaustapauksissa omavastuu on 25% auton arvosta. Maakohtaisten lupien tarvitseminen johtuu kansainvälisistä vakuutus- ja lupakäytännöistä.

 

ASIAKASPALVELU ULKOMAILLA

Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti myös silloin, kun matkasi suuntautuu ulkomaille. Asiakaspalvelustamme saat tietoa miten sinun tulee toimia, jos matkallasi sattuu ongelmia. Sinun tulee ensi tilassa ottaa yhteys asiakaspalveluumme ja kyseisen maan viranomaisiin, jos matkallasi tapahtuu ongelmia, tai esimerkiksi kolaritilanne. Parhaiten saat yhteyden m.24rent.fi-palveluportaalin kautta, mutta kiireellisissä tapauksissa palvelemme myös puhelimitse.

24/7 -tiepalvelumme ja esimerkiksi hinauspalvelu ei ole saatavilla ulkomailla. Sinun tulee itse selvittää ja varautua ennen matkalle lähtöä, mitä palveluita kohdemaassa on. Asiakaspalvelumme pyrkii auttamaan sinua mahdollisessa ongelmatilanteessa, mutta emme voi taata palvelumme laadukasta tasoa ulkomailla.

AUTOJEN VARUSTELU

Autot on varusteltu Suomen lainsäädännön mukaisiksi. Sinun tulee itse ottaa selvää kohdemaasi erityisvaatimuksista ja huomioida vaatimukset matkavalmisteluissasi (esim. nastarengaskiellot, huomioliivit, sammuttimet jne).

Talvella tapahtuvaa matkaa varten palvelustamme saa myös kitkarenkailla varustettuja autoja. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikkialla Euroopassa, joten sinun tulee itse varmistua kohdemaasi käytännöistä. Varaussivumme näyttää, onko autossa kitka- vai nastarenkaat, joten varaajan on helppo tarkistaa jo varausta tehdessä minkälaiset renkaat autossa on.

TIETULLIT JA RUUHKAMAKSUT

Useissa Euroopan maissa on käytössä myös tietulli- ja ruuhkamaksut, jotka varaajan tulee ottaa huomioon matkaa suunnitellessa. Esimerkiksi Ruotsissa ja osassa Eurooppaa ruuhkamaksua ei voi suorittaa paikan päällä. Ruuhkamaksut ja tietullien maksut saapuvat maasta riippuen jopa 9kk myöhemmin maassa vierailun jälkeen. Maksujen saavuttua meille, laskutamme auton varaajalta ruuhkamaksut ja tietullit käsittelykuluineen.

VAKUUTUKSET ULKOMAILLA

Liikennevakuutus on voimassa sallituissa valtioissa. Näissä maissa voit ajaa huoletta ja esimerkiksi kolaritilanteessa liikennevakuutus on voimassa kuten Suomessa. Huomioithan kuitenkin, että vakuutustoimenpiteissä ja esimerkiksi kolaritilanteiden viranomaiskäytänteissä voi olla merkittäviä maakohtaisia eroja.

Huomioithan, että et saa ajaa autoillamme kiellettyjen maiden lävitse, sillä näissä maissa vakuutukset ja kansainväliset luvat eivät ole voimassa (kielletyt maat listattuna alapuolella).

SALLITUT MAAT

Maastavientilupia myönnämme seuraaviin Euroopan valtioihin. Näissä maissa voit autoilla turvallisesti ja huoletta: Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Saksa, Belgia, Alankomaat, Ranska, Itävalta, Sveitsi, Luxemburg ja Liechtenstein.

Huomioithan että näiden maiden kauttakulku kohdemaahasi on sallittu.

KIELLETYT MAAT

Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Puola, Italia, Slovakia, Slovenia, Unkari, Romania, Servia, Moldova, Kroatia, Bulgaria, Kreikka, Englanti, Skotlanti, Irlanti, Wales, Islanti ja Färsaaret.

Huomioithan, että kauttakulku kohdemaahasi näiden maiden kautta ei ole missään tapauksessa sallittua.

24Rent - autolla ulkomaille - maastavientilupa

Varausta tehdessä

Huomioithan että palvelumme kaikkiin autoihin ei ole tarjolla maastavientilupaa. Näitä autoja ei voi viedä Suomen rajojen ulkopuolelle. Varausta tehdessä sinun on valittava sellainen palvelumme auto, johon saa valittua maastavientiluvan. Maastavientilupa tulee ostaa auton varauksen yhteydessä. Ole tarkkana että ostat maastavientiluvan maksaessasi varaustasi jos haluat autolla ulkomaille.

On tärkeää muistaa, että maastavientilupia ei myönnetä varauksiin joiden alkamisajankohta on liian lähellä varauksen maksamisajankohtaa (esim. äkkilähdöt). Kaikki maastavientiluvat käsitellään asiakaspalvelussamme tapauskohtaisesti. Maastavientilupien käsittelyaika on kaksi arkivuorokautta.

Maastavientiluvan ostamisen jälkeen asiakaspalvelumme tulee pyytämään sinulta listan matkasi kauttakulkuvaltioista. Ole siis valmiina selvittämään mahdolliset matkasi kauttakulkumaat kohdemaahan asti ja sieltä takaisin.

24Rent - auto ja ulkomaat - maastavienti

Ennen varauksen alkua

Ennen varauksen alkua sinun tulee varmistua siitä että sinulla on autokohtainen maastavientilupa tulostettuna mukanasi. Emme toimita vientilupia postitse. Jos et ole ostanut maastavientilupaa varauksen maksun yhteydessä, voit ostaa maastavientiluvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Maastavientilupien käsittelyaika on kaksi täyttä arkivuorokautta ja samalla asiakaspalvelu tarkistaa maastaviennin luvallisuuden valitsemallesi autolle. Maastavientilupa tässä vaiheessa ostettuna on kalliimpi kuin varauksen maksamisen yhteydessä. Lisäksi varaajalta veloitetaan laskutuslisä palveluhinnastomme mukaisesti.

Ennen varauksesi alkua sinun tulee myös varmistua kohdemaasi erityissäädöksistä ja huomioida matkasi vaatimukset matkavalmisteluissasi. Suositamme etukäteen tutustumaan kohdemaasi ja mahdollisten kauttakulkumaiden viranomaisten ohjeisiin ja selvittämään kuinka sinun olisi hyvä toimia mahdollisissa ongelmatilanteissa.

24Rent - ulkomailla - tietullit, vakuutukset ja sallitut maat

Varauksen aikana

Muistathan että varauksesi aikana asiakaspalvelumme auttaa sinua matkallasi mahdollisissa ongelmatilanteissa oletpa sitten vielä kotimaassa, tai jo ulkomailla. Asiakaspalvelumme pyrkii auttamaan sinua tilanteesta riippuen parhaalla mahdollisella tavalla ulkomailla tapahtuvissa ongelma- ja kolaritilanteissa.

Varaajan on kuitenkin tärkeä ymmärtää että eri valtioiden ja näiden viranomaisten toimintatavat, mahdolliset kielimuurit ja esimerkiksi vakuutustoimenpiteet eivät vastaa kotimaamme toimintamalleja. Mahdollisissa vahinkotilanteissa ja ongelmatapauksissa on varaajan varauduttava siihen että varaaja joutuu itse ratkaisemaan mahdollisen ongelmatilanteen ulkomailla ollessaan.

Kaikissa ongelma- ja vahinkotilanteissa tulee varaajan olla välittömästi yhteydessä asiakaspalveluumme m.24rent.fi -palveluportaalin kautta, tai puhelimitse.

24Rent - autolla ulkomaille - maastavienti ja ruuhkamaksut

Varauksen jälkeen

Jos ulkomailla käynnin jälkeen autolle on syntynyt esimerkiksi ruuhkamaksuja, tietulleja tai automaattisen nopeudenvalvonnan sakkoja, tulee nämä varaajan maksettavaksi kun ne jälikäteen kohdemaista saapuvat. Maksujen saavuttua meille, laskutamme syntyneet kulut varaajalta käsittelykuluineen palveluhinnastomme mukaisesti. Maksuaika jälkilaskutuksissa on 14pv.

Jos ulkomailla tapahtuneen varauksen aikana on tapahtunut esimerkiksi vaurio, ilkivalta, kolari tai muita vastaavia ongelmatilanteita, käsitellään nämä aina tapauskohtaisesti. Asiakaspalvelumme on varaajaan yhteydessä, jos lisätietoja tarvitaan.

Huomioithan että ulkomaanmatkoilla omavastuuosuus on nelinkertainen ja varkaustapauksissa 25% auton arvosta!