OHJEITA SÄHKÖAUTON KÄYTTÖÖN

Onpa mahtavaa, että päätit vuokrata sähköauton meiltä! Tämä pieni opas kertoo sinulle kaiken tarpeellisen auton lataamisesta ja suositelluista latausverkostoista. Ohjeiden avulla pääset alkuun helposti ja vaivattomasti.

1 Lataustavat

Pikalataus (CCS 22kw- 250 kW): Nopein tapa ladata auto, kestää yleensä 30-60 minuuttia. Pikalatauspisteitä on esim. huoltoasemilla ja ostoskeskuksissa. CCS-pikalatausta varten auton pistokkeen viereinen ”tulppa” pitää avata, jotta tämän hieman erilaisen johdon saa autoon kiinni.

Kotilataus: Hidas, mutta kätevä tapa ladata autoa omassa kotipihassa tai parkkihallissa. Tarvitset lataukseen autosta löytyvän latauskaapelin sekä tavallisen pistorasian (230V) tai latausaseman.

Julkinen lataus: Monet kaupungit ja yritykset tarjoavat julkisia latauspisteitä, jotka lataavat auton täyteen muutamissa tunneissa (11–22 kW).

 

2 Suositellut latausverkostot

Kun varaat auton, suosittelemme tutustumaan seuraaviin latausverkostoihin, jotta löydät parhaiten sopivan latauspisteen matkallesi. Lataaminen julkisissa latauslaitteissa vaatii usein kyseisen palveluntarjoajan sovelluksen ja rekisteröitymisen.

K-Lataus: K-ryhmän latausverkosto. Latauspisteitä on useiden Citymarkettien, K-kauppojen ja Neste-huoltoasemien yhteydessä. Latauslaitteiden käyttö onnistuu helposti K-lataus sovelluksella tai valituissa autoissamme olevilla RFID-tägeillä.

Virta Global: Laaja latausverkosto, joka kattaa koko Suomen. Virran mobiilisovelluksesta löydät lähimmät latauspisteet. Latauksen ja maksaminen hoituu Virran omalla sovelluksella.

ABC-Mobiili: S-ryhmän latausverkosto. Latauspisteitä on useiden Prismojen, S-kauppojen ja ABC-huoltoasemien yhteydessä. Latauslaitteiden käyttö onnistuu helposti ABC-mobiili-sovelluksella.

Lidl: Lidlin oma latausverkosto. Latauspisteitä on Lidl-kauppojen yhteydessä. Latauslaitteiden käyttö onnistuu helposti Lidl Plus -sovelluksella.

 

3 Vinkkejä lataamiseen

  1. Älä jännitä lataamista turhaan. Et voi kytkeä autoon vääränlaista johtoa. Sähköautoihimme sopivat vain Type 2- ja CCS-kaapelit. Muut johdot tai latauskaapelit eivät sovi auton pistokkeeseen.
  2. Varaa aikaa. Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa ladata auto matkasi aikana. Pikalataus on nopeaa, mutta joskus saatat joutua jonottamaan.
  3. Lataa yöllä. Jos mahdollista, lataa auto yöllä, kun sähkö on usein edullista eikä latauspisteillä ole ruuhkaa.
  4. Lataa sopivasti. Lataa vain sen verran kuin tarvitset päästäksesi seuraavaan latauspisteeseen. Näin säästät aikaa ja energiaa.
  5. Aja taloudellisesti. Ajotapa vaikuttaa sähköauton toimintamatkaan. Taloudellinen ajaminen voi pidentää toimintamatkaa merkittävästi. Vältä äkkinäisiä kiihdytyksiä ja jarrutuksia ja hyödynnä auton energian talteenottojärjestelmää.
  6. Säädä ilmastointi ja lämmitys kohdilleen. Sähköauton lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät kuluttavat akkuvirtaa. Käytä niitä harkiten, jotta akunkesto pysyy mahdollisimman pitkänä.
  7. Lataa matkan varrella. Suunnittele matkasi niin, että voit ladata auton taukojen aikana, esimerkiksi ruokailun tai ostosten yhteydessä. Tämä tekee lataamisesta vaivatonta ja sujuvaa.

Toivottavasti nämä ohjeet auttavat sinua saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen sähköauton vuokraamisesta! Nauti ajamisesta ja muista, että käytössäsi on ympäristöystävällinen tulevaisuuden auto. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoa, olemme aina valmiina auttamaan sinua.

 

4 Talviajo

Muistathan, että talvella, kylmissä olosuhteissa, sähköauton akun toimintasäde on merkittävästi lyhyempi kuin lämpimässä säässä. Tämä tarkoittaa, että talviaikaan auto ei kulje yhtä pitkää matkaa samalla latausmäärällä kuin kesällä.

Varaudu talvella siihen että joudut lataamaan sähköautoa useammin ja pidempään! Suunnittele reittisi huolellisesti etukäteen!

 

4 K-lataus varauksen aikana

Valittujen 24Rent-yhteiskäyttöautojen varauksen hintaan kuuluu veloitukseton lataus K-latauspisteissä kotimaassa. Lue lisää aiheesta alla olevasta napista.

 

24Rent ja Kotka
24Rent ja Kotka

Sähköauton lataaminen

1. Älä jännitä lataamista tai sähköauton kanssa toimimista

Ei hätää! Et voi kytkeä mitään väärin, sillä autoon sopii vain tietynlaiset latauskaapelit. Rikkoontumiset tai inhimilliset erehdykset ovat todella harvinaisia.

2. Tutustu autoon ja varaa aikaa

Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa ladata auto matkasi aikana.

3. Nauti kätevästä ja luotettavasta autoilusta!

Muistathan, että 24Rent-auto on kuin oma autosi. Tämän lisäksi apunasi on asiakaspalvelumme sekä 24/7-tiepalvelu. Olemme lähellä, jos jokin huolettaa!

4. Pienillä ratkaisuilla säästät paljon akkua!

Aja ekologisesti, älä käytä sähköä turhaan ja suosi auton lataamista yöaikaan.