Lue 6 vinkkiä talviautoiluun

4

tammikuu

Talviautoilu voi tuoda eteesi yllätyksiä. Talvi tulee joka vuosi, mutta se tuppaa yllättämään meidät autoilijat varsinkin jos ajaa itselle vieraalla autolla. Lue alta 6 vinkkiä onnistuneeseen ajomatkaan Suomen talvessa!

  1. Saat auton ovet auki jo 15 minuuttia ennen varauksesi alkua. Voit siis mennä varaamallesi autolle ajoissa, eikä sinun tarvitse käyttää varausaikaa talvitoimiin.
  2. Kaikissa autoissamme on lumiharja, jolla saat lumet poistettua auton päältä ja raaputettua jäät ikkunoista. Varmista, että näet kunnolla auton ikkunoista ulos ennen kuin lähdet liikkeelle.
  3. Pakettiautomme toimivat dieselillä, ja niitä pitää hehkuttaa ennen liikkeelle lähtöä – tarvittaessa kaksikin kertaa. Käännä avainta niin, että auton virta menee päälle. Voit startata auton, kun hehkutusvalo sammuu mittaristosta. Starttaa kylmällä pakkassäällä useamman sekunnin ajan, kunnes auto käynnistyy kunnolla.
  4. Pakkasella pyyhkijät voivat jäätyä tuulilasiin kiinni, joten tarkista asia ennen pyyhkijöiden käyttöä. Odota, että tuulilasi lämpiää, jolloin pyyhkijät irtoavat lasista helposti. Älä väännä pyyhkijöitä väkisin irti, sillä ne voivat vääntyä käyttökelvottomiksi.
  5. Kannattaa huomata, että auton sähkölaitteet käyttävät myös akkua, ja erityisen kylmällä säällä akku latautuu tavallista hitaammin. Kun olet käynnistänyt auton, aja sillä vähintään 30 kilometriä, niin moottori lämpiää ja akku latautuu kunnolla. Vältä myös lyhyillä matkoilla esimerkiksi lisälämmittimen käyttöä.
  6. Kiinnitä erityistä huomiota ennakointiin ja tarkkaavaisuuteen talvella ajaessasi. Pidä riittävä turvaväli edellä ajavaan ja sovita oma nopeutesi ajokeliin sopivaksi.

Jos haluat noutaa autosi lämpimänä ja lumettomana, niin kannattaa vuokrata jokin pysäköintilaitoksessa olevista autoistamme!

Pidä mielessä nämä 6 vinkkiä talviautoiluun, niin varauksesi sujuu jouhevasti alusta loppuun!