Yhteiskäyttöauto helpottaa liikkumista ydinkeskustan ulkopuolella

25

kesäkuu

Yhteiskäyttöauto on yhä useamman asukkaan mielestä taloyhtiön peruspalvelu ja ne yleistyvät nopeasti myös ydinkeskustojen ulkopuolella. Aberdeen Standard Pan-European Residential Property Fund -rahaston omistama taloyhtiö Kirkkonummen Sarfvikissä tilasi ja sai 24Rentin yhteiskäyttöauton parkkipaikalleen kesäkuun alussa. Alueen julkinen liikenne ei pysty aina vastaamaan nykyajan liikkumistarpeisiin ja yhteiskäyttöauto tuo joustavuutta työssä ja vapaa-ajalla liikkumiseen. Auton saa käyttöön omasta kotipihasta aina tarpeen tullen. Asukkaat saavat vuokrahinnoista tuntuvan alennuksen ja ainoastaan auton käyttö maksaa.

Asuintalon parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat arjen harrastus- ja asiointimatkat eikä tarvetta ykkös- tai kakkosautolle enää synny samoin kuin ennen. Näin yhteiskäyttöauto helpottaa taloyhtiötä pysäköintiongelmissa, lisää asukasviihtyvyyttä ja asuntojen haluttavuutta. Uusi vähäpäästöinen auto myös osaltaan nuorentaa Suomen ikääntyvää autokantaa ja tarjoaa ympäristöystävällisemmän ja turvallisemman vaihtoehdon perheiden liikkumiseen.

Ympäristöystävällisyys on keskeinen tekijä Aberdeen Standard Investmentsin kiinteistösijoitustoiminnassa. Haluamme kehittää ja laajentaa asuinkiinteistöjemme palveluja vuokralaisillemme ja tarjota ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja liikkumiseen. Vähäpäästöiset yhteiskäyttöautot tukevat osaltaan tätä tavoitetta, kertoo rahaston asuntoportfolion hallinnoista Suomessa vastaava Jari Pouttu.

Perinteisesti yhteiskäyttöautoja ajatellaan vain yritysten tai uusien taloyhtiöiden palveluina. Kauttamme olemassa olevakin taloyhtiö voi solmia sopimuksen uudesta autosta pysäköintipaikalleen. Näin talon asukkaat voivat halutessaan sijoittaa aikansa ja rahansa muuhun kuin 95 % ajasta maksullisella autopaikalla seisovan vanhan auton ylläpitoon, toteaa 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Taloyhtiölle vaivaton palvelu on käytettävissä vuorokauden ympäri

Verkon kautta varattavan auton saa käyttöönsä vuorokauden ympäri silloinkin kun muut liikkumispalvelut eivät ole saatavilla. Ovet avautuvat omalla puhelimella joko tekstiviestitse tai mobiiliselaimessa ja avaimet odottavat käyttäjää hansikaslokerossa. Ilman mahdollisia alennuksia auton varaus esimerkiksi viikonloppumatkalle kustantaa noin 100 euroa.

Asukkaiden käytössä on nykyaikainen, turvallinen ja vähäpäästöinen hybridiauto. Taloyhtiö mahdollistaa pysäköinnin ja tiedottaa asukkaille uudesta liikkumismahdollisuudesta. Muita resursseja yhtiön ei tarvitse sitoa yhteiskäyttöautoon 24 Rental Networkin ylläpitäessä autoa sekä vuokraustoimintaa.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten yli 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo 30 paikkakunnalla. Minuuttiveloitteiset go now! -ja 24Go täydentävät palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitelluilla palveluilla.

Lisätietoja:

24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen


Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
viestinta@24rent.fi

Kotisivu:
www.24rent.fi

Näin yhteiskäyttöautopalvelu toimii:
Youtube-video

Yritysinfo:
Lataa PDF-tiedosto (koko 490 Kb)