Pysäköinti Z-luvalla Helsingissä - 24Rent

Pysäköi ilmaiseksi Helsingissä

Monissa Helsingin henkilöautoissa on Z-lupa, joka oikeuttaa pysäköimään 24Rent-yhteiskäyttöauton vuokrauksen ajaksi alueille, jotka vaativat kaupungin määrittämän pysäköintiluvan. Erityinen Z-lupa on tallennettu pysäköintivalvonnan tietojärjestelmiin, ja pysäköinninvalvonta tarkistaa pysäköintioikeuden auton rekisterinumerosta.

Samalla luvalla voi pysäköidä myös Vantaalla lisäkyltein yhteiskäyttöautoille merkityille paikoille. Espoossa pysäköintipaikat osoitetaan liikennemerkein kaupungin keskeisillä sijainneilla. Espoon kaupungin maksullisilla pysäköintipaikoilla yhteiskäyttöautoilta ei myöskään peritä pysäköintimaksua.

Huomaa, että pysäköintilupa ei koske 24Rentin minileasing-autoja.

 

Toimi näin

Voit pysäköidä lisämaksutta auton Z-luvalla varauksesi aikana ja sen päätteeksi Helsingin kaupungin hallinnoimille pysäköintipaikoille. Tällaisia ovat

  • vähintään kahden tunnin aikarajoitetut paikat (pysäköintikiekkoa ei tarvitse laittaa)
  • yleiset maksulliseksi merkityt alueet
  • asukas- ja yrityspysäköintipaikat A–O
  • Z-lupapaikat.

Katso kantakaupungin pysäköintikartta tästä.

Rajoitukset pysäköintiin

Et voi pysäköidä 60 minuutin tai alle 60 minuutin aikarajoitetuille paikoille.

Muistathan, että Z-luvallista pysäköintiä koskevat normaalit liikenne- ja pysäköintisäännöt. Älä pysäköi yksityisiin pihoihin, porttikonkien tai suojateiden eteen, inva- tai CD-paikoille äläkä vuokrausehtojemme vastaisesti alueelle, jossa on tai on 3 vuorokauden sisään astumassa voimaan siirtokehotus.

Vinkki: Säästät rahaa, kun et laita vahinkoa kiertämään vaikka edellinen vuokraaja olisi pysäköinyt liikennesääntöjen vastaisesti.

Katso varausvaiheessa auton lisätiedoista, löytyykö valitsemastasi autosta Z-lupa.