24Rent ja eläinten kuljetus vuokra-autolla

Kaikkien autovuokraamojen ja yhteiskäyttöautopalveluiden autoilla ei saa kuljettaa karvakamuja, mutta 24Rentin autossa tämä on mahdollista! Kokosimme yhteen pienen tietopaketin ja usein kysyttyjä kysymyksiä, jotta oman karvaisen perheenjäsenen kuljettaminen olisi mahdollisimman helppoa, turvallista ja mutkatonta myös vuokra-autossa. 

Kaikenkarvaiset ja vähemmän karvaiset perheenjäsenemme on usein kysyttyjen kysymysten listallamme jatkuvasti kärkipäässä. Palvelumme autoilla kuljetetaan erilaisia ja erikokoisia eläimiä ja lemmikkejä lähes päivittäin, joten ensisijaisen tärkeää on huomioida ensisijaisesti kuljetusturvallisuus, mutta myös hygienia ja siisteys. Yhteiskäyttöautopalvelun toiminta perustuu siihen, että samaa autoa voi käyttää muutkin, joten on erittäin tärkeää huomioida eläintä kuljettaessa auton siisteys ja esimerkiksi eläimen karvojen siivoaminen.

Lemmikkien ja eläinten kuljetus palvelumme autoissa on täysin sallittua, kunhan eläimet ovat lain mukaan määräämässä omassa kuljetuslaatikossaan, tai eläinten kuljettamiseen erikseen suunnitelluissa turvavaljaissa ja istuimet on suojattu esimerkiksi peitteellä. Eläimen kuljetus tulee tapahtua auton takapenkillä, tai auton avoimessa tavaratilassa. Muiden käyttäjien takia on ensiarvoisen tärkeää että auto ja istuimet on suojattu, jotta auto pysyy siistinä jokaisen käyttäjän jäljiltä. Pyydämme kiinnittämään erityistä lisähuomiota auton siivouksessa kun eläimiä kuljetetaan.  

Eläinten kuljetus ja autojen siisteys
Saamme paljon kyselyitä autojen siivoamiseen liittyen ja haluammekin muistuttaa että auton siivoaminen on aina varaajan omalla vastuulla. Esimerkiksi koiran, tai kissan karvojen poistaminen ja siivoaminen on aina varaajan omalla vastuulla ja siivouksen laiminlyönnistä syntyy valitettavia lisäkuluja eläintä kuljettaneelle varaajalle. Siivouksen laiminlyönnistä veloitamme palveluehtojemme mukaisesti 50€ / alkavalta tunnilta, sekä laskutuslisän. Näissä tilanteissa joudumme myös veloittamaan eläintä kuljettanutta varaajaa ylimääräisestä työstä johtuvan lisämaksun verran, joka on 50€. Näin ollen varaajalle tulee siivouksen laiminlyönnistä vähintään 100€ lisälasku, joten tarkkaavaisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Vastaamme on tullut myös tilanteita, jossa perussiivous ei ole riittävä jolloin autolle on tehtävä erikoispesu. Tällöin eläintä vastoin ohjeita kuljettanutta varaajaa veloitetaan 150€ + 50€ / alkavalta tunnilta, sekä auton seisonta-ajasta aiheutuneet lisäkulut. Suosittelemme paksun vedenkestävän suojapeitteen käyttöä verhoilun ja tarvittaessa esimerkiksi perälaudan suojaksi.

Eläimen autolle aiheuttamat vahingot
Ajoittain tulee vastaan tapauksia, jossa eläin on tehnyt vahinkoa esimerkiksi auton peltipintoihin, tai sisustukseen. Tilanteissa, jossa eläin on esimerkiksi raapinut auton maalipintoja, tai sisustaa, on eläintä kuljettanut varaaja täysimääräisesti korvausvelvollinen. Korvausvelvollisuuteen kuuluvat mukaan myös kaikki muut eläimen aiheuttamat naarmut, repeämät, rikkoutumiset ja hajuhaitat auton ulko- ja sisäpinnoille. Vastaavissa tapauksissa eläintä kuljettaneen varaajan maksettavaksi tulee korjauttamisesta aiheutuneet kulut ja auton seisontapäivistä syntyneet kulut. Nykyautojen kalliiden varaosien ja korjaamojen korkeiden veloitusten takia lasku nousee nopeasti tuhansiin euroihin, joten suositamme huolellisuutta, jotta turhilta lisäkuluilta ja harmilta säästyttäisiin.

Koirakaveri haluaa auton kyytiin

Eläinten kuljetus ja vakuutukset
Palvelumme autoissa on laaja täyskasko ja liikennevakuutus. Tästä huolimatta esimerkiksi kolaritilanteessa vakuutuksemme ei kata eläimelle sattuvaa haittaa, turmaa, vahingoittumista, eläinlääkärikuluja, tai eläimen kuolemantapausta. Palvelumme, tai vakuutusyhtiömme ei täten korvaa kuljetuksen aikana eläimelle sattunutta haittaa, vahinkoa, tai kuolemantapausta missään tilanteessa. Vastuu huolellisuudesta ja eläimen vakuuttamisesta on aina eläimen omistajalla itsellään. Ajetaan siis turvallisesti, älä jätä eläintä yksin autoon varsinkaan kesällä ja pidetään huolta karvakavereista!

Lisätietoa eläinten kuljettamisesta löydät Liikenneturvan sivuilta:
https://www.liikenneturva.fi/liikenteessa/lemmikin-kanssa-autossa-ja-kavelylla/

Palveluhinnastomme löydät sivultamme:
https://www.24rent.fi/palveluhinnasto/

Sopimusehtomme löydät sivultamme:
https://www.24rent.fi/vuokrausehdot/