TOP 25 kotimaan menovinkit kesälle!

5

toukokuu

Mitä tehdä kesällä? Mihin mennä kavereiden tai lasten kanssa? Kotimaan matkailu on entistä mielenkiintoisempaa vuodesta toiseen ja maastamme löytyy monenlaisia helmiä, joita et välttämättä ole vielä nähnyt. Kokosimme yhteen Suomen TOP 25 mielenkiintoisimmat menovinkit, kesälomaideat, erikoisimmat kesäkohteet ja kokemukset tulevalle kesälle. 

Porkkala – Kirkkonummi
Aivan Helsingin vieressä sijaitsevaan Porkkalaan on helppo tehdä lyhyempi päiväreissu. Porkkalan huikeat kallio -ja merimaisemat salpaavat hengityksen kauniina kesäpäivänä. Ota mukaasi vaikka piknik-vermeet ja ihastele maisemia. Maasto on todella helppokulkuista ja sopii koko perheelle!

Lypsyjakkaran heiton SM-kisat – Varkaus
Ai mikä tapahtuma? Kyllä kuulit oikein! Varkaudessa järjestetään tulevana kesänä jälleen lypsyjakkaran heiton mestaruusmittelöt! Tämä on tulevan kesän must-go-tapahtuma ja varmasti erikoinen sellainen. Varkauden Kangaslammin urheilukentällä kisataan tämän suurlajin SM-tittelistä, samalla kun alueen kyläyhdistys täyttää 10 vuotta. Tämä erikoistapahtuma kokee tänä kesänä uudistuksen merkkipäivän kunniaksi ja ohjelmassa esimerkiksi huutokauppa ja paljon muuta. Täydellinen kesä kokea tämä erikoisuus!

Vanha Porvoo
Monet tämän tietävätkin, mutta Porvoo on todellinen klassikko. Kesäkaupunkina ehdoton käyntikohde. Vanha kaupunki, mahtava jokiranta sekä kaupungin verkkainen tunnelma vetää puoleensa vuodesta toiseen. Rutkasti herkuteltavaa, käsityöläisyyttä, pikkupuoteja. Kannattaa tutustua myös Porvoon saaristoon, joka kauneudessaan häikäisee aina uudestaan.

Porvoo

Porvoon vanhat aitat / Kuva: Porvoon kaupunki


East Coast Festival – Hamina
Tuore ja ikärajaton East Coast festival järjestetään Haminan Bastionissa historiallisella tapahtuma-areenalla. Tänne voi koko perhe mennä nauttimaan hyvästä kotimaisesta musiikista ihanassa Haminan kaupungissa.

Haminan Bastioni

Haminan Bastioni / Kuva: Santeri Simonen

 

Hossa – Kainuu
Kainuun Suomussalmella sijaitseva Hossan kansallispuisto tarjoaa upeita näkymiä, patikoitavaa ja koettavaa koko perheelle. Ihmeteltävää riittää paljon ja alueella on myös lastenrattailla tai pyörätuolille sopivia esteettömiä reittejä. Pakkaa mukaan kalastusvermeet sillä kalastuspaikkoja on useita. Laavulla voit pysähtyä ja paistaa välipalaa ihanassa miljöössä. Hossasta löytyy myös kivikautisia kalliomaalauksia, upeita jokimaisemia, riippusiltoja ja jyrkkiä kallioita.

Kainuu ja kalastaminen

Kalasta Kainuussa / Kuva: Kainuu Arctic Lakeland

 

Rönnvikin viinitila – Laitikkala
Laitikkalan pienessä kylässä Tampereen ja Hämeenlinnan välissä sijaitsee idyllinen Rönnvikin tila. Mahtavassa miljöössä olevalta viinitilalta saa ehkä Suomen parasta vadelmaspritzeriä ja bistrossa nautit erinomaisesta ruoasta. Tilan puodista löytyy monenlaista tuliaista kotio vietäväksi aina pienpanimo-oluista, viineihin, sekä käsitöitä.

Rönnvikin tila

Rönnvikin viinitila / Kuva: Rönnvikin Muru

 

Vanha Rauma
Unescon maailmanperintökohde on viehättävyydessään vuodesta toiseen yksi ainutlaatuisimpia suomalaisia kesäkohteita. Mahtavat pikkuputiikit, kahvilat ja laadukkaat ravintolat vievät kulkijan takaisin alkuperäiseen Suomeen. Kannattaa pysähtyä Suomen mahdollisesti kovimpaan pizzeriaan Osteria Da Filippoon nauttimaan erinomaista artesaanipizzaa, jonka jälkeen voi jatkaa kävelyä ihanassa puukaupungin tunnelmassa.

Vanha Rauma

Vanha Rauma / Kuva: Rauman kaupunki

 

Dark River Festival – Kotka
Elokuussa Kotkassa järjestettävä raskaan musiikin festivaali omaa pitkän perinteen ja vuosien saatossa festivaali on kasvanut merkittäväksi kotimaiseksi festivaaliksi genressään. Erinomaiset artistit, puitteet ja miljöö. Samalla reissulla voit tutustua Kotkan ainutlaatuisiin puistoihin.

Dark River Festival

Dark River Festival / Kuva: Petra Strübing


Punkaharju
Useat sanovat Punkaharjua Suomen kauneimmaksi alueeksi, toiset Järvi-Suomen helmeksi. Todella kauniista alueesta on kyse, joten täydellinen alue kesäiselle ajoreissulle. Pysähdy matkalla kesäkahvilaan ja ihaile maisemia. Punkaharjulle kannattaa varata aikaa et varmasti pety!

Sauvakävelyä Punkaharjulla

Sauvakävelyä Punkaharjulla / Kuva: Punkaharjun Matkailu Ry

 

Yrjölän marjatila – Hämeenkyrö
Yrjölän marjatila on Hämeenkyrön upeimpia kesäkohteita. Mahnalassa sijaitsevan marjatilan erikoisuus on itse tehty pehmis, joka sisältää 70% oman maan mansikoita. Vaniljapehmiksen maito tulee naapuritilalta, joten tässä on lähiruokaa parhaimmillaan. Pihalta löytyy lapsille nähtävää, sillä siellä tepastelee erilaisia tilan eläimiä. Marjatilalla voi käydä poimimassa omat pakkaset täyteen marjoja, jolloin pääsee myös mukavalle ajelulle traktorin perässä. Mukaan kannattaa ottaa myös uikkarit, sillä marjanpoiminnan jälkeen voi pulahtaa viereisessä järvessä pesemässä mansikan jäljet iholta. Kotiin viemisiksi voi ostaa vielä kaudesta riippuen mm. perunoita, herneitä tai kukkakimpun.

Yrjölän marjatilan pehmis

Yrjölän marjatilan pehmis / Kuva: Anna-Ilona Vainiomäki

 

Ilosaarirock – Joensuu
Jo legendaariseksi kasvanut Joensuun Ilosaarirock on alueensa festivaalien ehdotonta kärkeä. Kaunis miljöö, erinomaiset artistit ja verkkainen tunnelma, sopii monenlaiselle festarikävijälle.

Ilosaarirock

Ilosaarirock / Kuva: Ilosaarirock


Pispala – Tampere
Tampere ei olisi mitään ilman Pispalaa. Tämä historian ja kulttuurin sydän sisältää kaikenlaista Tampereen reissajalle. Suomen korkein soraharju pitää sisällään ihania puutaloja, Lauri Viidan museon, sekä molemmille puolille Tamperetta ympäröiville järville aukeavat upeat maisemat. Nauti erinomainen aamiainen Cafe Pispalassa, tee reissu Rajaportin Saunaan ja vietä ilta legendaarisessa Pispalan Pulterissa.

Pispala - Tampere

Pispala / Kuva: Laura Vanzo – Visit Tampere

 

Ruoveden Noitakäräjät – Ruovesi
Noitakäräjiä on juhlittu Ruoveden tunnelmallisessa kesäkylässä jo yli 50 vuotta. Jo pelkästään Ruoveden miljöö on valloittava, mutta noitakäräjien aikaan alueella on monenlaista koettavaa kaikenikäisille. Pieniä putiikkeja, ruokaa, näyttelyitä, näytelmiä, musiikkia, kädentaitoja, toreja ja vaikka mitä muuta.

Ruoveden noitakäräjät

Ruoveden noitakäräjät / Kuva: Sanni Isomäki

 

 

Muroleen Kanava ja kesäkahvila – Ruovesi
Toinen Ruoveden kohteemme on noin 60km päässä Tampereelta sijaitsee valloittava ja nätti Muroleen kanava. Kanava on veneilijöiden aktiivisessa käytössä ja jos olet oikeaan aikaan liikenteessä voit bongata Suomen suurimman sisävesialuksen Tarjanteen seilaavan kanavan lävitse. Jos nälkä yllättää, kanavan kesäkahvilasta saat erinomaiset ruoat ja juomat.

Muroleen kanava

Muroleen kanava / Kuva: Wikipedia


Fiskarsin ruukkialue, Raasepori.
Täydellinen paikka päivän reissulle. Yksi Suomen vanhimpia ja uniikkeja alueita sisältää yli 30 erilaisen yrittäjän palvelua, näyttelyitä ja vaikka mitä muuta! Ihania ruokapaikkoja ja kahviloita.

Craft Beer Festival –  Oulu
Ensimmäistä kertaa järjestettävä pienpanimo-oluiden festivaali, johon on valittu iso kattaus monenlaista olutesittelijää ympäri maailmaa. Käsityöläisyys on vahvasti läsnä tässä uniikissa tapahtumassa. Kannattaa siis lähteä kokeilemaan, kyselemään ja oppimaan oluen panemisen syvästä oppimäärästä.

Saariston Rengastie – Turku, Parainen, Nauvo, Korppoo jne.
Saariston Rengastie on erinomainen kohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua Turun saaristoon autolla tai pyöräillen. Noin 250 kilometriä pitkällä reitillä edetään saarelta toiselle siltoja pitkin tai lossien ja lauttojen kyydissä.

Saariston rengastie

Saariston rengastie / Kuva: Visit Parainen


Wine Festival 2022 – Kuopio
Nimestään huolimatta Kuopion viinifestivaaleilla on tarjolla myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Suomen suurin viini -ja ruokafestivaali kestää yli viikon ja pitää sisällään lukuisia artisteja, käsittämättömän määrän erilaisia viinejä ja massiivisen määrän erilaisia ruokakokemuksia. Tuleva kesä on myös festivaalin juhlavuosi, joten entistä mielenkiintoisempi kokemus luvassa.

Wine Festival

Viiniä ja ruokaa Kuopiossa / Kuva: Kuopion kaupunki


Nuuksio – Espoo
25 kilometrin päässä pääkaupungista sijaitsee Nuuksion kansallispuisto. Luonnonrauhaa ja hiljaisuutta tarjoava alue on patikoijien suosima ja täydellinen pakopaikka kaupungin vilinästä ja metelistä. Nuuksiossa on tarjolla myös esimerkiksi kalliokiipeilyä ja pyöräilyä, joten kauniilta alueelta löytyy myös muutakin harrastettavaa.

Suopotkupallon MM2022 – Hyrynsalmi
Kansainväliseksi ihmetykseksi kasvaneet kilpailut Kainuussa kerää huomiota vuosi toisensa jälkeen. Jos tämä ei ole erikoista hommaa, niin ei sitten mikään! Tämä tapahtuma kertoo suomalaisesta sisusta ja siitä että suolla tapahtuva tahtojen taistelu voi olla kaunista. Ota mukaasi teltta, reipasta mieltä ja lähde katsomaan maailman ehkä erikoisinta urheilulajia.

Suopotkupallon MM-kisat

Suopotkupallon MM-kisat / Kuva: Suopotkupallo

 

Parolan sotilaskoti – Parola
Jos kesällä tulee tarve nimenomaan munkille, niin suuntaa Parolan sotilaskotiin. Tämä Hämeenlinnan pohjoispuolella sijaitseva lokaatio sisältää yhden Suomen suurimmista varuskunnista. Voimme luvata että miljöö ei ole kaunis ja paikalla on paljon kurkkusalaattia, mutta munkit ovat timanttia.

Kiiminkijoki ja Koitelin kosket
Oulusta noin 30minuutin ajomatkan päässä sijaitsevat Koitelin kosket ovat alueen upeimpia luontokohteita. Voimakkaiden koskien virtaus houkuttelee alueelle niin retkeilijöitä ympäri vuoden, mutta parhaimmillaan näkymä on kesällä. Koiteli on vaivaton vierailukohde, sillä kosket voi ylittää esteettömästi siltojen avulla ja alueella on lukuisia tulipaikkoja. Lisäksi saatavilla on polttopuita ja kuivakäymälät.

Merenkurkun saaristo & Strömsö – Vaasa
Toinen suomalainen Unescon maailmanperintökohde eli merenkurkun saaristo sijaitsee Vaasan alueella. Merenkurkun saaristossa pääsee kokemaan saaristoluonnon raikkauden, idyllisten kylien tunnelman ja hätkähdyttävän maankohoamismaiseman. Pakkaa mukaan piknik-välineet ja nauti valloittavista merimaisemista.

Merenkurkun saaristo ja Strömsö

Merenkurkun saaristo ja Strömsö / Kuva: Visit Vaasa


Neitokainen – Kittilä
Pohjoisen Kittilässä sijaitseva Suomen muotoinen järvi on nätti kohde myös paikan päällä. Kittilässä voit hengittää tutkitusti maailman puhtainta ilmaa, joten mikä olisi parempi paikka irtaantua hektisestä kaupunkielämästä. Samalla voit suunnata Kittilän laajoille luonto -ja vaelluspoluille.

Reposaari – Pori
Haluatko rauhallisen ja idyllisen vaihtoehdon saaristoreissulle? Porin Reposaari on paluu historiaan ja tässä 800 ihmisen kylässä sijaitsee myös muutama ihana kahvila ja ravintoloita.   Reposaari on mielenkiintoinen koko perheen kohde uimarantoineen. Reposaaressa on myös Linnakepuisto, joka yhdistää metsässä samoilun historian havinaan ja siellä voi koluta sota-aikaisia juoksuhautoja ja bunkkereita. Nimestään huolimatta, Reposaareen pääsee siltaa pitkin autolla aina perille asti.

Reposaari

Reposaari / Kuva: Visit Pori

 

24RENT JA KESÄ 2022
Kesän menovinkkeihin, loma-aikaan ja rientoihin kannattaa varautua ajoissa! Vuosien kokemuksella suositamme varaamaan tarpeisiisi sopivan auton meiltä mahdollisimman pian. Tuomme kesää varten palveluumme peräti 300 uutta ekologista autoa ympäri Suomea. Osa uusista autoista on 24Rent -palvelussa tarjolla jo nyt, loput autot tulevat varattavaksi myöhemmin toukokuussa. 24Rentin kalustoon kuuluu erilaisia bensiinihenkilöautoja kaikissa kokoluokissa, bensiinihybridejä, lataushybridejä, farmareita ja eri kokoisia pakettiautoja. Palvelustamme löydät nyt yli 1000 autoa yli 30 paikkakunnalla!