Miten yhteiskäyttöautoilu auttaa ympäristöä?

Autojen yhteiskäyttö on palvelu, jonka avulla voidaan vuokrata henkilöautoja, pakettiautoja ja minibusseja tunti-, päivä- tai kuukausikohtaisesti. Yhteiskäyttö on moderni vaihtoehto perinteiselle autonvuokraukselle ja auton omistamiselle. Yhteiskäyttöautoilu kasvattaa suosiotaan keinona vähentää esimerkiksi liikenneruuhkia ja saastumista. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten yhteiskäyttöautot auttaa ympäristöä

Miten Yhteiskäyttöautoilu Auttaa Ympäristöä

  1. Vähemmän autoja liikenteessä: Kun ihmiset käyttävät autojen yhteiskäyttöpalveluja, he omistavat vähemmän omia autoja. Tämä vähentää autojen määrää tiellä, mikä puolestaan vähentää liikenneruuhkia ja päästöjä.

  2. Vähemmän ajokilometrejä: Yhteiskäyttöautoilla ajetaan keskimäärin 20 000 kilometriä vuodessa, kun taas henkilökohtaisilla ajoneuvoilla ajetaan keskimäärin 11 500 kilometriä vuodessa. Tämä tarkoittaa, että yhteiskäyttöautoilla on pienempi ympäristövaikutus, koska niillä ajetaan vähemmän yhtä ihmistä kohden.

  3. Suurempi polttoainetehokkuus: Yhteiskäyttöauton polttoainetaloudellisuus on Suomessa keskimääräistä yksityisajoneuvoa ekologisempi, koska yhteiskäyttöautojen keski-ikä on uudempi. Yhteiskäyttöajoneuvot tuottavat keskimäärin vähemmän päästöjä kilometriä kohden kuin yksityisomisteiset henkilöautot.

  4. Lataushybridit ja sähköautot: Yhteiskäyttöiset sähköautot ja lataushybridit yleistyvät Suomessa. Yhteiskäyttöyrityksien uusi autokanta käsittää suurilta osin lähes uusia lataushybrideitä, tai sähköautoja. Molemmat ratkaisut ovat keskimääräistä suomalaisautoa ekologisempi ratkaisu. Näin ollen yhteiskäyttöisen auton ympäristövaikutukset ovat vielä pienemmät kuin keskimääräisen yksityisomisteisen auton.

  5. Älykäs suunnittelu: Autojen yhteiskäyttöpalvelut auttavat kaupunkeja ja taloyhtiöitä suunnittelemaan infrastruktuurin kasvua kestävämmällä tavalla. Vähentämällä pysäköintipaikkojen ja liikenneinfrastruktuurin tarvetta autojen yhteiskäyttö auttaa kaupunkeja ja taloyhtiöitä, sekä niiden asukkaita säästämään rahaa ja resursseja.


24 Rental Network – Suomen suurin yhteiskäyttöautopalvelu
Voimme ilolla kertoa, että olemme ottaneet entistä ekologisempia askeleita kohti puhtaampaa tulevaisuutta. Suomen suurimpana yhteiskäyttöautopalveluna haluamme viitoittaa tietä myös muille ja viedä kotimaista autoilua entistä vihreämpään suuntaan. Entistä suurempi osa palvelumme pakettiautoista on matkalla samaan vihreään muutokseen, joka henkilöautoissa on todettu kestäväksi viime vuosien aikana. Ajoneuvojen sähköistyminen ja tätä myötä ekologisuus jatkaa voimakasta kasvua palvelun kaikissa ajoneuvoissa ja samalla polttoaineen kulutus laskee. Kasvavan polttoainehinnan myötä vähän kuluttava ja sähköistetty pakettiauto palvelee asiakasta entistä laadukkaammin ja samalla pienentää asiakkaan lompakolle kohdistuvaa rasitusta.

24Rentin pakettiautot ovat keski-iältään alle kaksi vuotta vanhoja, joka antaa vahvan viestin autokannan tuoreudesta ja täten palvelee asiakkaita erittäin laadukkaasti. Kaiken kaikkiaan 24Rentillä on pakettiautoja tarjolla useassa kokoluokassa 5m3 – 16m3 väliltä. Kaikki pakettiautot on varusteltu yhteiskäyttöön ja niitä voi kuljettaa B-kortilla. Pakettiautoja on tarjolla kaikissa suurimmissa kaupungissa ympäri Suomea, yli 30:ssä eri kaupungissa. Merkki- ja mallivalikoima vaihtelevat kaupungista riippuen. 24Rentin kalustoon kuuluu pakettiautojen lisäksi henkilöautoja useissa kaikissa kokoluokissa. Perinteisen käyttövoiman lisäksi autoja on tarjolla ladattavina hybrideinä ja täyssähköautoina.

Olemme myös määrittäneet yrityksemme ympäristökäytännöt, jotka on luettavissa alla olevasta linkistä.
https://www.24rent.fi/ymparistokaytantomme/

Varaa itsellesi yhteiskäyttö 24Rentistä ja kokeile:
www.24rent.fi

Tutustu 24Leasingin mahdollisuuksiin osoitteessa:
www.24leasing.fi