Press

Tiedote 17.5.2016 – Lumo ja 24Rent tuovat yhteiskäyttöautot Lahteen

VVO-konserni uskoo, että yhteiskäyttöautot laajenevat jatkossa koko maahan

Lumo-kotien asukkaat saavat yhteiskäyttöauton käyttöönsä toukokuun aikana Lahdessa. Vaikka yhteiskäyttöauto sijaitsee osoitteessa Vihdinkatu 4, kaikki lahtelaiset Lumo-kotien asukkaat voivat käyttää yhteiskäyttöautoa. Lumo-brändin ja 24Rentin luoma konsepti yhteiskäyttöautosta eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraajalta tilattava auto. Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta. Autoa huoltaa ja hallinnoi 24Rent.

Yhteiskäyttöautoilu on osa VVO-konserniin kuuluvan Lumo-brändin ekotehokkuusajattelua. Samalla se on monille asukkaille tarpeellinen lisäpalvelu. Yhteiskäyttöautot ovat herättäneet kiinnostusta nykyisillä yhteiskäyttöautoalueilla Tampereen Hervannassa ja Amurissa, Espoon Suurpellossa, Jyväskylässä, Helsingin Sörnäisissä, Turussa ja Vantaalla. VVO-konsernin vuokrauspäällikkö Mikko Purola uskookin, että yhteiskäyttöautot saadaan jatkossa lähes kaikkien Lumo-kotien asukkaiden käyttöön.

– Yksi yhteiskäyttöauto korvaa noin 8-25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30-40%. Lähdimme pilottiin asukkaiden toiveita kuullen, Purola kertoo.

Etuus noin 30% autojen vuokrahinnoista

Yhteiskäyttöautoa varaava asukas kirjautuu varausjärjestelmään linkin kautta valitsemaltaan päätelaitteelta. Järjestelmä tunnistaa hänet rekisteröityneeksi Lumo-asiakkaaksi ja pilottiin kuuluvien autojen asukasedut aktivoituvat. Varaus tehdään sähköisesti ja varaustietoja hallinnoi 24Rent. Auton ovet avataan omalla puhelimella.

– Yhteiskäyttöautoedussa on asukkaille ilmainen kanta-asiakkuus ja vain auton käyttö maksaa. Käytön etuus Lumo-asukkaille on noin 3% alle autojen normaalin vuokrahintatason. Asukkaat saavat yhteistyön myötä auton pihaan ja jatkuvia asukasetuja sen käytöstä.

Liikkumisen lisäpalvelu läheltä

Asukkaille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan. 24Rent vastaa auton operoinnista (mm. vakuutukset, huollot, renkaiden vaihdot) sekä vastaanottaa varaukset. Asukas vain varaa auton ja palauttaa sen ajon jälkeen taloyhtiön parkkipaikalle.

24Rentin toimitusjohtaja Matti Hännisen mukaan yhteiskäyttöautopalvelu täydentää julkista liikennettä ja luo uusia liikkumismahdollisuuksia.

– Asumisella on merkittävä rooli liikennepalveluiden tuottamisessa. Yhteistyö Lumo-brändin kanssa on syntynyt asukkaiden aidoista toiveista liikkua henkilöautolla vain todellisen tarpeen mukaan. Se on yksi askel oikeaan suuntaan ekotehokkaan autoilun polulla kohti tulevaisuuden älykästä liikennettä.


Tiedote 15.9.2015, 24Rentin yhteiskäyttöautot palvelevat myös perjantaina 18.9.2015

Suomen johtava yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent muistuttaa, että yhteiskäyttöautot ovat käytettävissä ympärivuorokautisesti myös pyhinä, viikonloppuisin sekä silloin kun muita liikennepalveluita ei ole saatavilla.

yhteiskäyttöauto vuokraa autoSataprosenttisesti kotimainen yhteiskäyttöautopalvelu toimii autovuokraamosta poiketen ilman toimistoa eikä avaimia tulla noutamaan henkilökunnalta. Auton varaaminen ja käyttöönotto toimii itsepalveluperiaatteella – varaukset tehdään verkossa ja auto otetaan käyttöön omatoimisesti. Ovia ohjataan omalla puhelimella ja avaimet odottavat asiakasta auton hansikaslokerossa.

Julkista liikennettä täydentävä yhteiskäyttöauto vapauttaa käyttäjänsä autonomistajan perinteisistä velvollisuuksista ja vapauttaa suunnittelemaan omaa liikkumista entistä monipuolisemmin. “Android-sovelluksellamme saa esimerkiksi uuden Volkswagen Polon Helsingistä kahdeksi tunniksi viidellä eurolla eli samaan hintaan kuin seutulipun. Haluamme mahdollistaa helpon liikkumisen sitä tarvitseville myös silloin kun osa Suomen liikennepalveluista ei pysty tarjoamaan palvelua ”, kertoo 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen. “Lisäksi ruuhka-aikaan liikkuessa kannattaa jakaa kyyti samaan suuntaan matkaavien kollegoiden tai ystävien kanssa, jolloin voi omalta osaltaan vähentää ruuhkia”, jatkaa Hänninen.

Yhteiskäyttöauto helpottaa arjen liikkumista

24/7 itsenäisesti matkapuhelimella käyttöön otettavia yhteiskäyttöautoja on ympäri Suomen 200 kpl, joista pelkästään pk-seudulla yli 130 kappaletta. Autot löytyvät aina hyvien liikenneyhteyksien varsilta ja keskeisiltä paikoilta, jotta auto olisi helppoa ottaa käyttöön läheltä omaa kotia tai työpaikkaa. Kynnys kokeiluun ja auton varaamiseen on pidetty matalana eikä palvelun käyttö vaadi rekisteröitymistä tai kuukausimaksuja.

Laajan palveluverkoston lisäksi 24Rent tarjoaa monipuolisen kaluston sähköautoista suuriin pakettiautoihin, valvottuja paikkoja pysäköintilaitoksissa, keskustoissa sekä ilmaisen kadunvarsipysäköinnin osalle henkilöautoista Helsingin kantakaupungissa.


Tiedote 2.7.2015, 24Rent tuo sähköiset yhteiskäyttöautot asiakkailleen maanlaajuisesti

Suomen johtava yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent laajentaa palvelutarjontaansa sähköautoilla. 24Rentiltä saa jo tällä hetkellä auton käyttöönsä 19:lta paikkakunnalta, 160:sta noutopisteestä. Uudet sähköautot täydentävät kalustovalikoimaa ja tuovat laadukkaan vaihtoehdon entistäkin ympäristöystävällisempään yhteiskäyttöautoiluun.

Uudet sähköautot sijoitetaan ensivaiheessa Q-Parkin pysäköintilaitoksiin kaupunkien ydinkeskustoihin, mistä autot on helppo ottaa asiointiajoon milloin tahansa. “Laajentumistamme erityisesti sähköautojen osalta ovat hidastaneet pysäköintipaikkojen ja latauspisteiden puute. Yhteistyökumppaniemme avulla sähkökäyttöiset yhteiskäyttöautomme saadaan hyvien liikenneyhteyksien varsille työpaikkojen, palvelujen ja kotien lähelle. Jatkossa sähköautojamme tullaan sijoittamaan myös asuntojen yhteyteen.” kertoo 24Rentin toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Ajoneuvotekniikan kehitys ja digitaaliset palvelut mahdollistavat innovoinnin

24Rent on jo pitkään etsinyt kalustotoimittajaa, jonka mallisto täyttäisi yhteiskäyttöautoille asetettavat vaatimukset myös sähköautojen osalta. “Halusimme tuoda sähköautot asiakkaillemme vasta siinä vaiheessa, kun saatavilla on kalustoa jonka laatuun ja käytettävyyteen myös satunnaisten kuljettajien käytössä voimme luottaa sataprosenttisesti. Volkswagenin sähköautomallit vakuuttivat meidät sekä ominaisuuksillaan että helppokäyttöisyydellään”, Matti Hänninen jatkaa.

24Rent on tunnettu edelläkävijänä uusien teknologioiden hyödyntämisessä asiakaskokemuksen kehittämiseksi. Sähköautot tuovat osaltaan lisämahdollisuuksia ympäristöystävälliselle yhteiskäyttöautoilulle. Yhdistettynä jo aiemmin tarjolle tuotuun kyydinjakamiseen, sekä avoimen rajapinnan kautta liitettäviin uusiin palveluihin, saadaan asiakkaille tarjottua ympäristöystävällisiä ja älykkäitä liikkumispalveluita myös tulevaisuudessa.

Yhteiskäyttöauto tuo uudet autot kaikkien ulottuville

24Rent-yhteiskäyttöauton käyttämiseksi ei perinteisistä yhteiskäyttöpalveluista poiketen ole jäsenyysvelvoitetta tai pakollisia kuukausimaksuja. Palvelu on siten myös harvemmin autoa tarvitsevan käytettävissä ilman liittymismaksuja tai sitoumuksia. Näin 24Rent tuo sähköautot ensimmäistä kertaa Suomessa myös tavallisen kuluttajan saataville kätevästi ja kohtuullisin kustannuksin.

Tutkimusten mukaan 87 % automatkoista Suomessa on alle 30 kilometrin mittaisia. 24Rentin kalustoon tulevien täyssähköisten e-Golfien toimintasäde on jopa 190 kilometriä, mikä riittää erinomaisesti asiakkaiden päivittäisiin asiointiajoihin. Golf GTE ladattavat pistokehybridit taas tarjoavat yli 900 km toimintasäteen, josta 50km sähköllä. Ladattava pistokehybridi mahdollistaakin myös pidemmälle latausverkoston ulkopuolelle suuntautuvat matkat ympäristöystävällisesti mukavuudesta tinkimättä.

Liikennekäytössä olevien ajoneuvojen keski-ikä Suomessa on 11,4 vuotta. 24Rentin henkilöautojen keski-ikä selvästi alle 1v. Uusi ja laadukas kalusto mahdollistaakin keskimääräistä yksityisautoilua selvästi ympäristöystävällisemmän kokemuksen myös bensiini- ja dieselkäyttöisellä 24Rent-kalustolla.


Lumo ja 24Rent käynnistävät yhteiskäyttöautopilotin Helsingissä

VVO uskoo, että yhteiskäyttöautot laajenevat jatkossa koko maahan.

Lumo-kotien asukkaille käynnistyy yhteiskäyttöautopilotti toukokuun lopussa Helsingissä. Pilotti käynnistyy Sörnäisten, Alppilan ja Merihaan alueilla. Lumon ja 24Rentin puolen vuoden pilotin tavoite on selvittää tarkemmin, kuinka kiinnostuneita asukkaat ovat ekotehokkaasta autoilusta. Kokeilua varten on luotu konsepti yhteiskäyttöautosta, joka eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraajalta tilattava auto. Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta. Autoa huoltaa ja hallinnoi 24Rent.

Yhteiskäyttöautoilu on osa VVO-konserniin kuuluvan Lumo-brändin ekotehokkuusajattelua. Samalla se on monille asukkaille tarpeellinen lisäpalvelu. Yhteiskäyttöautot ovat herättäneet kiinnostusta aikaisemmilla pilottialueilla Tampereen Hervannassa, Espoon Suurpellossa ja Jyväskylässä. VVO-yhtymän vuokrauspäällikkö Mikko Purola uskookin, että yhteiskäyttöautot saadaan jatkossa lähes kaikkien Lumo-kotien asukkaiden käyttöön.

– Yksi yhteiskäyttöauto korvaa noin 8-25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30-40 %. Lähdimme pilottiin asukkaiden toiveita kuullen, VVO:n vuokrauspäällikkö Mikko Purola kertoo.

Etuus noin 30 % autojen vuokrahinnoista

Yhteiskäyttöautoa varaava asukas kirjautuu varausjärjestelmään linkin kautta joko kotitietokoneelta tai kannettavalta päätelaitteelta. Järjestelmä tunnistaa hänet rekisteröityneeksi Lumo-asiakkaaksi ja pilottiin kuuluvien autojen asukasedut aktivoituvat. Varaus tehdään sähköisesti ja varaustietoja hallinnoi 24Rent. Auton ovet avataan omalla puhelimella.

– Yhteiskäyttöauton pilotissa on asukkaille ilmainen kanta-asiakkuus ja vain auton käyttö maksaa. Käytön etuus pilottiin kuuluville asukkaille on noin 30 % alle autojen normaalin vuokrahintatason. Asukkaat saavat yhteistyön myötä auton pihaan ja jatkuvia asukasetuja sen käytöstä.

Liikkumisen lisäpalvelu läheltä

Asukkaille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan. 24Rent vastaa auton operoinnista (mm. vakuutukset, huollot, renkaidenvaihdot) sekä vastaanottaa varaukset. Asukas vain varaa auton ja palauttaa sen ajon jälkeen taloyhtiön parkkipaikalle.

24Rent:in toimitusjohtaja Matti Hännisen mukaan yhteiskäyttöautopalvelu täydentää julkista liikennettä ja luo uusia liikkumismahdollisuuksia.

– Asumisella on merkittävä rooli liikennepalveluiden tuottamisessa. Yhteistyö Lumon kanssa on syntynyt asukkaiden aidoista toiveista liikkua henkilöautolla vain todellisen tarpeen mukaan. Se on yksi askel oikeaan suuntaan ekotehokkaan autoilun polulla kohti tulevaisuuden älykästä liikennettä.


Lumo ja 24Rent käynnistävät yhteiskäyttöautopilotin Jyväskylässä

Lumo-kotien asukkaille käynnistyy yhteiskäyttöautopilotti toukokuun alussa Jyväskylässä. Lumon ja 24Rentin puolen vuoden pilotin tavoite on selvittää tarkemmin, kuinka kiinnostuneita asukkaat ovat ekotehokkaasta autoilusta. Kokeilua varten on luotu konsepti yhteiskäyttöautosta, joka eroaa kimppa- ja vuokra-autosta siten, että se ei ole taloyhtiön tai asukkaiden omistama eikä autovuokraajalta tilattava auto. Yhteiskäyttöauto on kaikkien asukkaiden varattavissa ja käytettävissä taloyhtiön merkitsemältä parkkipaikalta. Autoa huoltaa ja hallinnoi 24Rent.

Yhteiskäyttöautoilu on osa VVO-konserniin kuuluvan Lumo-brändin ekotehokkuusajattelua. Samalla se on monille asukkaille tarpeellinen lisäpalvelu.

– Yksi yhteiskäyttöauto korvaa noin 8-25 omistusautoa, mikä johtuu omistusautojen matalasta käyttöasteesta ja lisääntyneestä julkisen liikenteen käytöstä. Yhteiskäyttöautopalvelun avulla pysäköintipaikkojen määrää voidaan alentaa kerrostalokohtaisesti 30-40 %. Lähdimme pilottiin asukkaiden toiveita kuullen, VVO:n vuokrauspäällikkö Mikko Purola kertoo.

Etuus noin 30 % autojen vuokrahinnoista

Yhteiskäyttöautoa varaava asukas kirjautuu varausjärjestelmään linkin kautta joko kotitietokoneelta tai kannettavalta päätelaitteelta. Järjestelmä tunnistaa hänet rekisteröityneeksi Lumo-asiakkaaksi ja pilottiin kuuluvien autojen asukasedut aktivoituvat. Varaus tehdään sähköisesti ja varaustietoja hallinnoi 24Rent. Auton ovet avataan omalla puhelimella.

– Yhteiskäyttöauton pilotissa on asukkaille ilmainen kanta-asiakkuus ja vain auton käyttö maksaa. Käytön etuus pilottiin kuuluville asukkaille on noin 30 % alle autojen normaalin vuokrahintatason. Asukkaat saavat yhteistyön myötä auton pihaan ja jatkuvia asukasetuja sen käytöstä.

Liikkumisen lisäpalvelu läheltä

Asukkaille palvelu on helppoa ja toimintavarmaa, sillä auton voi ottaa käyttöönsä ympäri vuorokauden omien tarpeiden mukaan. 24Rent vastaa auton operoinnista (mm. vakuutukset, huollot, renkaidenvaihdot) sekä vastaanottaa varaukset. Asukas vain varaa auton ja palauttaa sen ajon jälkeen taloyhtiön parkkipaikalle.

24Rent:in toimitusjohtaja Matti Hännisen mukaan yhteiskäyttöautopalvelu täydentää julkista liikennettä ja luo uusia liikkumismahdollisuuksia.

– Asumisella on merkittävä rooli liikennepalveluiden tuottamisessa. Yhteistyö Lumon kanssa on syntynyt asukkaiden aidoista toiveista liikkua henkilöautolla vain todellisen tarpeen mukaan. Se on yksi askel oikeaan suuntaan ekotehokkaan autoilun polulla kohti tulevaisuuden älykästä liikennettä.