Press

Tiedote 29.11.2018 – Yhteiskäyttöautoilu vähentää autoilun päästöt jopa alle puoleen

Yhteiskäyttöautoilu vähentää autoilun päästöt jopa alle puoleen

Liikenne tuottaa Suomen CO2-päästöistä viidenneksen, ja niistä yli puolet tulee henkilöautoista. Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori 24 Rental Network Oy torjuu ilmastonmuutosta mahdollistamalla yhteiskäyttöautoilun kaikille suomalaisille.

Yksityisauto seisoo jopa 96 prosenttia ajastaan käyttämättömänä, ja sillä ajetaan keskimäärin vain 42 kilometriä päivässä. Yksi yhteiskäyttöauto taas palvelee jopa 5-8 henkilöä, jolloin samalla autolla saadaan hoidettua useampi asiointimatka eikä auto seiso viemässä pysäköintitilaa. Yhteiskäyttöautoilija myös ajaa vuositasolla 2000 kilometriä vähemmän kuin yksityisautoilija.

Yhteiskäyttöautoilun, ja muiden jakamistalouden liikennepalveluiden, yleistyessä ja autoteknologioiden kehittyessä yhteiskäyttöautopalvelun rooli liikenteen päästöjen vähentäjänä tulee olemaan merkittävä. Yhteiskäyttöiset hybridit ovat tällä hetkellä kaupunkiliikenteessä ympäristö- ja käyttäjäystävällisin vaihtoehto, sillä esimerkiksi sähköautojen valmistaminen tuottaa jopa 50 % enemmän päästöjä ja niiden käyttäminen laajamittaisesti ei ole vielä mahdollista vajavaisen latausverkoston takia.

Modernit yhteiskäyttöautot vähentävät autoilun päästöt alle puoleen

Suomessa ajetaan keskimäärin yli 11,3 vuotta vanhoilla autoilla, joiden päästöt ovat yli kaksinkertaiset verrattuna uusiin ympäristöystävällisiin autoihin. 24 Rental Networkin yhteiskäyttöautot taas ovat keskimäärin vain reilun vuoden ikäisiä, uusinta ja matalapäästöisintä sukupolvea edustavia, itselataavia hybridejä. Palvelu laajenee ja kalusto uusiutuu jatkuvasti entistä ympäristöystävällisemmillä autoilla.

Jo vuonna 2018 24 Rental Networkin hybrideillä ajetaan kaksi miljoonaa kilometriä aiheutuneiden CO2-päästöjen ollessa 241 100 kg pienemmät kuin keskimääräisten yksityisautojen ajokilometreillä. Yhden yhteiskäyttöauton tuottama säästö vastaa lähes yhden suomalaisen asumisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Vaikutus on vielä suurempi jos huomioidaan pienemmän tarvittavan automäärän valmistuksessa saavutetut säästöt.

Autoilun osuus liikkumisesta vähenee merkittävästi, kun oman auton sijasta käyttää yhteiskäyttöautoja ja muita liikkumispalveluita. Lisäksi yhteiskäyttöautoilijat ajavat miellyttävämmin kuhunkin tilanteeseen sopivalla autolla. Kaupungissa arkikäytössä näppärällä kaupunkiautolla, mökkimatkalla nelivedolla ja sisustustöitä hoitaessa pienellä pakulla. Perinteisesti nämä kaikki hoidetaan yleiskäyttöön hankitulla käytetyllä farmariautolla, jonka päästöt ovat jopa suuremmat kuin esimerkiksi modernilla pakettiautolla, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on mahdollistanut yhteiskäyttöautoilun maanlaajuisesti 300 ajoneuvollaan. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa.

Lisätietoja:

24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
viestinta@24rent.fi

Kotisivu:
www.24rent.fi

Näin yhteiskäyttöautopalvelu toimii:
Youtube-video

Yritysinfo:
Lataa PDF-tiedosto (koko 1Mb)


Tiedote 30.10.2018 – 24Rent ennustaa yhteiskäyttöautoilun tuplaantuvan Tampereella kaupungin päätöksen myötä

24Rent ennustaa yhteiskäyttöautoilun tuplaantuvan Tampereella kaupungin päätöksen myötä

Tampereen kaupunki on päättänyt ottaa käyttöön yhteiskäyttöautojen pysäköintitunnuksen 1.1.2019
alkaen. Päätös tukee kaupungin tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030. Yhteiskäyttöautot tulevat täydentämään kaupungin julkista liikennettä ja säästävät kaupungin pysäköintitilaa. Vuosia kaupungissa toiminut, tamperelainen, 24Rent odottaa yhteiskäyttöautoilun lisääntyvän reilusti seuraavan vuoden aikana.

 

Yhteiskäyttöautojen kysyntä kasvaa voimakkaasti ja 24Rentin yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokraukset kasvoivat jo kesällä 2018 maanlaajuisesti yli 60 prosentilla. Yhteiskäyttöautot eivät ole toistaiseksi olleet kovin näkyvä osa Tampereen katukuvaa. Tehty päätös luo edellytykset parantaa palvelun saatavuutta merkittävästi ja tuoda myöhemmin myös yhdensuuntaiset matkat tarjoava go now! -palvelu Tampereelle.
Olemme olleet ainoa yhteiskäyttöauto-operaattori Tampereella useamman vuoden ajan. Autoja on tällä hetkellä Tampereella reilu 30 kappaletta  ja toimintamme tulee kasvamaan päätöksen myötä merkittävästi. Erityisesti iloitsemme siitä, että Tampere ensimmäisenä kaupunkina toivottaa tervetulleeksi myös vähäpäästöisten pakettiautojen yhteiskäytön. Toivomme, että päätöksen myötä muutkin operaattorit uskaltautuvat laajentamaan toimintaansa Tampereelle, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.
Tampereen tavoitteena on jatkossa mahdollistaa yhteiskäyttöautojen pysäköinti koko kantakaupungin maksullisen pysäköinnin alueella, mikä tulee monipuolistamaan tarjottavia palveluita. Vastaavanlainen lupa on ollut Helsingissä saatavilla vuodesta 2014. Vantaalla ja Espoossa yhteiskäyttöautojen pysäköinti on ollut mahdollista vuodesta 2017.
Toimivassa kaupungissa on mahdollisuus valita aina tarpeeseen sopivin kulkumuoto. Koemme, että yhteiskäyttöautot täydentävät hyvin kaupungin liikkumispalvelutarjontaa ja samalla tarjoavat vaihtoehdon oman auton omistamiselle. Toivomme, että yhteiskäyttöautojen pysäköintiluvan käyttöönotto tukee yritysten toimintaedellytyksiä Tampereella ja tuo tarjolle myös erilaisille hinnoittelu- ja toimintamalleille perustuvia palveluita, kertoo Tampereen kaupungin liikenneinsinööri Pekka Stenman.

Yhteiskäyttöautoilun houkuttimena käytön helppous ja uudet autot

Yksi yhteiskäyttöauto voi korvata jopa 8 omistusautoa ja yhteiskäyttöautoilu rohkaisee fiksumpaan liikkumiseen mukavuudesta tinkimättä. Digitalisoitu autojen varaus- ja käyttöönottojärjestelmä mahdollistaa satojen asiakkaiden palvelemisen samaan aikaan maanlaajuisesti ja palvelu on saatavilla ympäri vuorokauden. Muista operaattoreista poiketen 24Rent ei käyttökynnyksen madaltamiseksi peri liittymis- tai kuukausimaksuja, joten paketti- tai henkilöauton käytöstä maksetaan aina ainoastaan toteutuneen käytön mukaan.
Autojemme keski-ikä on alle 2 vuotta ja tarjoamme mahdollisuuden autoilla uudella ja ekologisella autolla silloin kuin sille on tarvetta. Omaa autoa ei siis tarvitse seisottaa parkkipaikalla, kun auton voi ottaa käyttöönsä tarpeen tullen ja vieläpä valita käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivan laadukkaan auton, täydentää Hänninen.
24 Rental Network Oy
24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa, ja sillä on 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa.
Lisätietoja:
24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481
Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
Kotisivu:
Yritysinfo:

Tiedote 14.8.2018 – 24Rentin yhteiskäyttöautojen varausmäärä kasvoi 60 prosenttia

24Rentin yhteiskäyttöautojen varausmäärä kasvoi 60 prosenttia

Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori jatkaa kasvuaan. Kesän aikana yhteiskäyttöautojen varausmäärä on ollut yli 60 prosentin kasvussa, ja yritys palveli pelkästään kesän aikana yli 8 000 yhteiskäyttöautoilijaa. Digitalisoitu autojen varaus- ja käyttöönottojärjestelmä mahdollistaa satojen asiakkaiden palvelemisen samaan aikaan maanlaajuisesti.

Viime aikoina on uutisoitu laajasti yhteiskäyttöautoilun tunnettuuden ja kiinnostuksen puutteesta Suomessa sekä ongelmista maailmalla. 24Rentin toiminnassa kiinnostuksen puute ei kuitenkaan näy, ja kotimainen yhteiskäyttöautoyritys kasvattaa kiihtyvällä tahdilla asiakasmääriään.

– Yhteiskäyttöautojen kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja toimmekin keväällä saataville sata uutta autoa. Yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokraukset kasvoivat kesällä yli 60 prosentilla, mikä ylitti omatkin odotuksemme, ja kalustosta oli valitettavasti ajoittain puutetta. Vauhdittajana oli  erityisesti uusista premium-autoista kiinnostunut asiakasryhmä, joka on löytänyt yhteiskäyttöautoilun vaivattomuuden, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Yhteiskäyttöautoilun houkuttimena käytön helppous ja uudet autot

Kasvavaa asiakasryhmää kiinnostaa enenevissä määrin autoilun helppous. 24Rentin auto varataan verkossa oman tarpeen mukaan kahdesta tunnista jopa kuukauteen. Autot on sijoiteltu muun muassa kaupunkien keskustoihin, josta ne otetaan käyttöön omaa puhelinta hyödyntäen. Halvimmillaan henkilöauton käyttö maksaa 13 euroa kahdelta tunnilta ja 58 euroa kahdelta vuorokaudelta.

Monipuolinen autokalusto mahdollistaa sopivimman auton valinnan omaan tarpeeseen. Muista operaattoreista poiketen 24Rent ei peri kuukausimaksua, joten paketti- tai henkilöauton käytöstä maksetaan aina ainoastaan toteutuneen käytön mukaan. Yrityksen kaluston keski-ikä on alle kaksi vuotta, joten yhä useampi suomalainen voi ajaa uudella ja ekologisella autolla.

– Yhteiskäyttöautoilu on nopeasti kehittyvää liiketoimintaa, ja iloisia asiakkaita on mukava palvella. Aiomme jatkaa nopeaa laajentumista, sillä luomamme malli mahdollistaa yhteiskäyttöautoilun myös pienemmillä paikkakunnilla, joilla muut operaattorit eivät pysty toimimaan, päättää Hänninen.

Yhteiskäyttöautoina on myös Toyota RAV4 -hybridejä.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa, ja sillä on 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa.

Lisätietoja:

24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
viestinta@24rent.fi

Kotisivu:
www.24rent.fi

Yritysinfo:
Lataa PDF-tiedosto (koko 1Mb)


Tiedote 4.6.2018 – 24Rent ja K-ryhmä pilotoivat yhteiskäyttöautoja K-Supermarketeissa ja K-Raudoissa

24Rent ja K-ryhmä pilotoivat yhteiskäyttöautoja K-Supermarketeissa ja K-Raudoissa

Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori 24Rent tuo yhteiskäyttöautot valittuihin K-Rautoihin ja K-Supermarketeihin seitsemässä kaupungissa. Yhteiskäyttöautopilotin tarkoituksena on selvittää sitä, miten kiinnostavaksi lähikaupat ja rautakaupat koetaan yhteiskäyttöauton noutopisteenä. Asiakkaiden vuokrattavaksi tulee Volkswagen Crafter 4MOTION -pakettiautoja ja SEAT Leon ST -henkilöautoja.

Olemme innoissamme yhteistyön tuomista mahdollisuuksista. Yhteiskäyttöautojen saavutettavuus paranee K-ryhmän kauppaverkoston kautta entisestään ja auton käyttämisen yhteydessä hoituu helposti myös kauppa-asiointi. Uudet K-Auton maahantuomat autot tuovat laadukkaan lisän kalustoomme muun muassa nelivetoisten pakettiautojen muodossa, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24Rent on nimetty yhdeksi kiinnostavimmista kiertotalousyrityksistä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran listauksessa. Ympärivuorokautinen yhteiskäyttöautopalvelu on saatavilla jo nyt yli 20:ssa kaupungissa ja K-ryhmän kanssa tehtävän yhteistyön myötä palvelutarjonta laajenee entisestään.

Vuonna 2015 toimme ensimmäisenä palveluntarjoajana yhteiskäyttöautoja laajamittaisesti asumisen yhteyteen. Pilotista alkanut uusi konsepti on nyt levinnyt jo kymmeneen kaupunkiin usean toimijan kanssa. Päivittäisasioinnin yhteydessä käyttöön otettavaa yhteiskäyttöautoa ei ole ennen pilotoitu Suomessa ja odotuksemme ovat korkealla, jatkaa Hänninen.

Vuokrattavat autot löytyvät seuraavista kaupoista: K-Supermarket Mankkaa (Espoo), K-Supermarket Mustapekka (Helsinki), K-Supermarket Manhattan (Turku), K-Supermarket Länsiväylä (Jyväskylä), K-Supermarket Okeroinen (Lahti); K-Rauta Lanterna (Helsinki), K-Rauta Laune (Lahti), K-Rauta Skanssi (Turku), K-Rauta Äimärautio (Oulu), K-Rauta Otra-Nekala (Tampere).

 

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20:lta paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten lähes 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Lisätietoja:

24 Rental Network

Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:

viestinta@24rent.fi

Kotisivu:

www.24rent.fi

Yritysinfo:

Lataa tästä (koko 1Mb)


Tiedote 29.5.2018 – Yhteiskäyttöauto Oulun Technopolikseen

Yhteiskäyttöautot ovat yleistyneet Suomessa nopeasti viime vuosien aikana. Kaupunkien ja taloyhtiöiden lisäksi myös yrityskeskittymät ovat innostuneet tarjoamaan yhteiskäyttöauton vuokralaistensa käyttöön. Oulun Technopolis valitsi 24Rentin yhteiskäyttöauton vuokralaistensa arjen avuksi. Uusi vähäpäästöinen itselataava hybridi-auto tuodaan kohteen vuokralaisten käyttöön toukokuussa.

Oman työpaikan parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat vaivattomasti arjen työ- ja palaverimatkat. Päivittäisen arjen avun lisäksi useampaa käyttäjää päivittäin palveleva yhteiskäyttöauto vapauttaa pysäköintitilaa, kun oma auto voidaan jättää työpäivän ajaksi kotiin ja hoitaa matkat yhteiskäyttöautolla.

– Technopolis pyrkii tarjoamaan jatkuvasti ympäristöystävällisempiä toimintaympäristöjä. Ekotehokkuus on kasvavassa määrin yhä tärkeämpi kriteeri asiakkaillemme tilojen valinnassa. Uuden yhteiskäyttöauton myötä tuemme vuokralaistemme ekotehokkaampia liikkumisratkaisuja työpäivän aikana, kertoo Technopolis Oyj:n Service Manager Mikko Korkala.

Yhteiskäyttöautopalvelu on yrityskeskittymille maksuton eikä se edellytä pitkiä sopimuksia. 24Rent tarjoaa yrityksille kiinteät hinnat työpäivän aikaisiin automatkoihin ja kustannukset syntyvät aina pelkästään käytön perusteella. Oulun Technopoliksen Ydinkeskustan kampuksella olevan itselataavan hybridin saa työpäiväksi käyttöön 25 eurolla.

– Matkapuhelimella käytettävä palvelumme on ollut Technopoliksen asiakkaiden käytössä Vantaalla jo kahden vuoden ajan. Olemme todella iloisia, että pääsemme laajentamaan yhteistyötä myös Ouluun, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

 

Lisätiedot sekä palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:

viestinta@24rent.fi

Kotisivu:

www.24rent.fi

Yritysinfo:

Lataa tästä (koko 1Mb)