Press

Tiedote 14.8.2018 – 24Rentin yhteiskäyttöautojen varausmäärä kasvoi 60 prosenttia

24Rentin yhteiskäyttöautojen varausmäärä kasvoi 60 prosenttia

Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori jatkaa kasvuaan. Kesän aikana yhteiskäyttöautojen varausmäärä on ollut yli 60 prosentin kasvussa, ja yritys palveli pelkästään kesän aikana yli 8 000 yhteiskäyttöautoilijaa. Digitalisoitu autojen varaus- ja käyttöönottojärjestelmä mahdollistaa satojen asiakkaiden palvelemisen samaan aikaan maanlaajuisesti.

Viime aikoina on uutisoitu laajasti yhteiskäyttöautoilun tunnettuuden ja kiinnostuksen puutteesta Suomessa sekä ongelmista maailmalla. 24Rentin toiminnassa kiinnostuksen puute ei kuitenkaan näy, ja kotimainen yhteiskäyttöautoyritys kasvattaa kiihtyvällä tahdilla asiakasmääriään.

– Yhteiskäyttöautojen kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja toimmekin keväällä saataville sata uutta autoa. Yhteiskäyttöisten henkilöautojen vuokraukset kasvoivat kesällä yli 60 prosentilla, mikä ylitti omatkin odotuksemme, ja kalustosta oli valitettavasti ajoittain puutetta. Vauhdittajana oli  erityisesti uusista premium-autoista kiinnostunut asiakasryhmä, joka on löytänyt yhteiskäyttöautoilun vaivattomuuden, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Yhteiskäyttöautoilun houkuttimena käytön helppous ja uudet autot

Kasvavaa asiakasryhmää kiinnostaa enenevissä määrin autoilun helppous. 24Rentin auto varataan verkossa oman tarpeen mukaan kahdesta tunnista jopa kuukauteen. Autot on sijoiteltu muun muassa kaupunkien keskustoihin, josta ne otetaan käyttöön omaa puhelinta hyödyntäen. Halvimmillaan henkilöauton käyttö maksaa 13 euroa kahdelta tunnilta ja 58 euroa kahdelta vuorokaudelta.

Monipuolinen autokalusto mahdollistaa sopivimman auton valinnan omaan tarpeeseen. Muista operaattoreista poiketen 24Rent ei peri kuukausimaksua, joten paketti- tai henkilöauton käytöstä maksetaan aina ainoastaan toteutuneen käytön mukaan. Yrityksen kaluston keski-ikä on alle kaksi vuotta, joten yhä useampi suomalainen voi ajaa uudella ja ekologisella autolla.

– Yhteiskäyttöautoilu on nopeasti kehittyvää liiketoimintaa, ja iloisia asiakkaita on mukava palvella. Aiomme jatkaa nopeaa laajentumista, sillä luomamme malli mahdollistaa yhteiskäyttöautoilun myös pienemmillä paikkakunnilla, joilla muut operaattorit eivät pysty toimimaan, päättää Hänninen.

Yhteiskäyttöautoina on myös Toyota RAV4 -hybridejä.

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä täysin kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20 paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa, ja sillä on 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa yhdensuuntaisten matkojen muodossa pääkaupunkiseudulla ja Oulussa.

Lisätietoja:

24 Rental Network
Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:
viestinta@24rent.fi

Kotisivu:
www.24rent.fi

Yritysinfo:
Lataa PDF-tiedosto (koko 1Mb)


Tiedote 4.6.2018 – 24Rent ja K-ryhmä pilotoivat yhteiskäyttöautoja K-Supermarketeissa ja K-Raudoissa

24Rent ja K-ryhmä pilotoivat yhteiskäyttöautoja K-Supermarketeissa ja K-Raudoissa

Suomen johtava yhteiskäyttöauto-operaattori 24Rent tuo yhteiskäyttöautot valittuihin K-Rautoihin ja K-Supermarketeihin seitsemässä kaupungissa. Yhteiskäyttöautopilotin tarkoituksena on selvittää sitä, miten kiinnostavaksi lähikaupat ja rautakaupat koetaan yhteiskäyttöauton noutopisteenä. Asiakkaiden vuokrattavaksi tulee Volkswagen Crafter 4MOTION -pakettiautoja ja SEAT Leon ST -henkilöautoja.

Olemme innoissamme yhteistyön tuomista mahdollisuuksista. Yhteiskäyttöautojen saavutettavuus paranee K-ryhmän kauppaverkoston kautta entisestään ja auton käyttämisen yhteydessä hoituu helposti myös kauppa-asiointi. Uudet K-Auton maahantuomat autot tuovat laadukkaan lisän kalustoomme muun muassa nelivetoisten pakettiautojen muodossa, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

24Rent on nimetty yhdeksi kiinnostavimmista kiertotalousyrityksistä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran listauksessa. Ympärivuorokautinen yhteiskäyttöautopalvelu on saatavilla jo nyt yli 20:ssa kaupungissa ja K-ryhmän kanssa tehtävän yhteistyön myötä palvelutarjonta laajenee entisestään.

Vuonna 2015 toimme ensimmäisenä palveluntarjoajana yhteiskäyttöautoja laajamittaisesti asumisen yhteyteen. Pilotista alkanut uusi konsepti on nyt levinnyt jo kymmeneen kaupunkiin usean toimijan kanssa. Päivittäisasioinnin yhteydessä käyttöön otettavaa yhteiskäyttöautoa ei ole ennen pilotoitu Suomessa ja odotuksemme ovat korkealla, jatkaa Hänninen.

Vuokrattavat autot löytyvät seuraavista kaupoista: K-Supermarket Mankkaa (Espoo), K-Supermarket Mustapekka (Helsinki), K-Supermarket Manhattan (Turku), K-Supermarket Länsiväylä (Jyväskylä), K-Supermarket Okeroinen (Lahti); K-Rauta Lanterna (Helsinki), K-Rauta Laune (Lahti), K-Rauta Skanssi (Turku), K-Rauta Äimärautio (Oulu), K-Rauta Otra-Nekala (Tampere).

 

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys, jonka yhteiskäyttöautoja löytyy yli 20:lta paikkakunnalta. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten lähes 300 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa. Yrityksen minuuttiveloitteinen go now! -palvelu täydentää tarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Lisätietoja:

24 Rental Network

Toimitusjohtaja Matti Hänninen
puh. 09 4245 1481

Palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:

viestinta@24rent.fi

Kotisivu:

www.24rent.fi

Yritysinfo:

Lataa tästä (koko 1Mb)


Tiedote 29.5.2018 – Yhteiskäyttöauto Oulun Technopolikseen

Yhteiskäyttöautot ovat yleistyneet Suomessa nopeasti viime vuosien aikana. Kaupunkien ja taloyhtiöiden lisäksi myös yrityskeskittymät ovat innostuneet tarjoamaan yhteiskäyttöauton vuokralaistensa käyttöön. Oulun Technopolis valitsi 24Rentin yhteiskäyttöauton vuokralaistensa arjen avuksi. Uusi vähäpäästöinen itselataava hybridi-auto tuodaan kohteen vuokralaisten käyttöön toukokuussa.

Oman työpaikan parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat vaivattomasti arjen työ- ja palaverimatkat. Päivittäisen arjen avun lisäksi useampaa käyttäjää päivittäin palveleva yhteiskäyttöauto vapauttaa pysäköintitilaa, kun oma auto voidaan jättää työpäivän ajaksi kotiin ja hoitaa matkat yhteiskäyttöautolla.

– Technopolis pyrkii tarjoamaan jatkuvasti ympäristöystävällisempiä toimintaympäristöjä. Ekotehokkuus on kasvavassa määrin yhä tärkeämpi kriteeri asiakkaillemme tilojen valinnassa. Uuden yhteiskäyttöauton myötä tuemme vuokralaistemme ekotehokkaampia liikkumisratkaisuja työpäivän aikana, kertoo Technopolis Oyj:n Service Manager Mikko Korkala.

Yhteiskäyttöautopalvelu on yrityskeskittymille maksuton eikä se edellytä pitkiä sopimuksia. 24Rent tarjoaa yrityksille kiinteät hinnat työpäivän aikaisiin automatkoihin ja kustannukset syntyvät aina pelkästään käytön perusteella. Oulun Technopoliksen Ydinkeskustan kampuksella olevan itselataavan hybridin saa työpäiväksi käyttöön 25 eurolla.

– Matkapuhelimella käytettävä palvelumme on ollut Technopoliksen asiakkaiden käytössä Vantaalla jo kahden vuoden ajan. Olemme todella iloisia, että pääsemme laajentamaan yhteistyötä myös Ouluun, kertoo 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

 

Lisätiedot sekä palvelun kokeilu- ja kuvapyynnöt:

viestinta@24rent.fi

Kotisivu:

www.24rent.fi

Yritysinfo:

Lataa tästä (koko 1Mb)


Tiedote 28.2.2018 – Yhteiskäyttöautot yleistyvät laadukkaan asumisen lisäpalveluna

Yhteiskäyttöautot yleistyvät laadukkaan asumisen lisäpalveluna

Yhteiskäyttöauto on yhä useamman asukkaan mielestä taloyhtiön peruspalvelu. Myös Suomen suurimman rivitaloyhtiön asukkaat Helsingin Maunulassa ottavat omasta kotipihastaan yhteiskäyttöauton käyttöönsä aina tarpeen tullen. Palvelu on taloyhtiölle maksuton eikä se edellytä pitkiä sopimuksia. Ainoastaan auton käyttö maksaa asukkaille.

Asuintalon parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat arjen harrastus- ja asiointimatkat eikä tarvetta ykkös- tai kakkosautolle enää synny samoin kuin ennen. Näin yhteiskäyttöauto helpottaa taloyhtiötä pysäköintiongelmissa, lisää asukasviihtyvyyttä ja asuntojen haluttavuutta.

Perinteisesti yhteiskäyttöautoja ajatellaan vain yritysten tai uusien taloyhtiöiden palveluina. Kauttamme olemassa olevakin taloyhtiö voi ilman kustannuksia solmia sopimuksen uudesta autosta pysäköintipaikalleen. Näin talon asukkaat voivat halutessaan sijoittaa aikansa ja rahansa muuhun kuin 95 % ajasta maksullisella autopaikalla seisovan vanhan auton ylläpitoon, toteaa 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Verkon kautta varattavan auton saa käyttöönsä vuorokauden ympäri silloinkin kun muut liikkumispalvelut eivät ole saatavilla. Ovet avautuvat omalla puhelimella joko tekstiviestitse tai mobiiliselaimessa ja avaimet odottavat käyttäjää hansikaslokerossa. Auton käyttö kahden tunnin ajan maksaa alle 20 euroa ja esimerkiksi viikonloppumatkalle auton saa noin sadalla eurolla.

Ilmainen kokeilu sitoumuksetta

24Rentin yhteiskäyttöauto tuodaan taloyhtiön parkkipaikalle veloituksetta ja ilman sitoutumispakkoa. Ainoastaan autoa käyttävät asukkaat maksavat sen käytöstä ja heidän käytössään on nykyaikainen, turvallinen ja vähäpäästöinen auto. Taloyhtiö mahdollistaa pysäköinnin ja tiedottaa asukkaille uudesta liikkumismahdollisuudesta kokeilun aikana. Kun autolle löytyy riittävästi säännöllistä käyttöä, jää auto pysyvästi yhtiön asukkaiden käyttöön.

Olemme halunneet tehdä yhteiskäyttöautoilusta helppoa ja nopeaa myös taloyhtiöyhteistyön osalta. Auton saa parkkipaikalle todella ripeästi, myös olemassa oleviin yhtiöihin, jatkaa Hänninen.

24 Rental Network on oman alansa edelläkävijä ja yrityksen yhteiskäyttöautoja löytyy jo yli 20:lta paikkakunnalta. Vuonna 2016 alkanut yhteistyö Kojamon kanssa on levittänyt yhteiskäyttöautoja jo kymmenen kaupungin Lumo-kodin pihaan asukkaiden käytettäväksi. Nousevana trendinä on myös uudisrakennuksiin tuotavat yhteiskäyttöautot, joiden avulla voidaan vähentää rakennettavien parkkipaikkojen määrää jopa 30 prosentilla. Joustava yhteistyömalli mahdollistaa yhä paremmin myös yksittäisten, jo olemassa olevien taloyhtiöiden palvelemisen.

Ajatus yhteiskäyttöautosta otettiin taloyhtiössä innostuneesti vastaan. Taloyhtiömme on varsin yhteisöllinen ja moni tuntui ihastuvan ajatukseen ”meidän autosta”. Aika näyttää kuinka monelle perheelle tästä muodostuu todellinen ykkös- tai kakkosautovaihtoehto, kiittelee Oulunkylän Rivitalot asunto-osakeyhtiön puheenjohtaja.


Tiedote 21.11.2017 – Vuoreksen asukkaat ajavat harrastuksiin ja asioille tamperelaisen 24Rentin yhteiskäyttöautolla

Vuoreksen asukkaat ajavat harrastuksiin ja asioille tamperelaisen 24Rentin yhteiskäyttöautolla

Vuoreksen asukkaat saavat nyt yhteiskäyttöauton käyttöönsä aina tarpeen tullen vähintään seuraavan kolmen kuukauden ajan. Yhteiskäyttöauto tuodaan alueelle 24Rentin, Vuores Palvelu Oy:n ja VTS-kotien yhteistyönä.

Yhteiskäyttöautot ovat tulleet jäädäkseen ja niitä näkee yhä enemmän asumisen lisäpalveluna. Oman kodin lähiyhteyteen halutaan nyt myös asumisen lisäpalveluita, kuten lähikuntosali tai kampaamo. Läheiseltä parkkipaikalta löytyvällä yhteiskäyttöautolla hoituvat arjen harrastus- ja asiointimatkat eikä tarvetta ykkös- tai kakkosautolle enää synny samoin kuin ennen.

Yhteiskäyttöautoilu on uudenlainen tapa ajatella omaa liikkumista. Kannattaako 95 % ajasta seisovasta autosta maksaa silloinkin kun se on käyttämättömänä parkkipaikalla vai voisiko maksaa vain käytöstä ajellessaan nykyaikaisella ja vähäpäästöisellä yhteiskäyttöautolla, kysyy 24 Rental Network Oy:n toimitusjohtaja Matti Hänninen.

Verkon kautta varattavan auton saa käyttöönsä vuorokauden ympäri silloinkin kun muut liikennepalvelut eivät ole saatavilla. Ovet avautuvat omalla puhelimella joko tekstiviestitse tai mobiiliselaimessa ja avaimet odottavat käyttäjää hansikaslokerossa. Auton käyttö kahden tunnin ajan maksaa alle 20 euroa ja esimerkiksi viikonloppumatkalle auton saa noin sadalla eurolla.

Tamperelaisen 24 Rental Networkin autoja löytyy jo 24:lta paikkakunnalta. 24Rent-palvelun henkilöautokalusto koostuu pääasiassa täyshybrideistä, mutta saatavilla on myös pakettiautoja niihin tilanteisiin, kun henkilöauton kuljetuskapasiteetti ei riitä.

Auto käyttöön viidessä minuutissa kodin läheltä

Yhteiskäyttöauto tukee hyvin kaupunginosan suunnittelun lähtökohtia ekologisuutta, sujuvaa liikkumista ja yhteisöllisyyttä. Toivomme, että Vuoreksen asukkaat löytävät palvelun, jotta auto voidaan sijoittaa alueelle pysyvästi, Vuores Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Reetta Hynynen kertoo.

Vuoreksen uusi yhteiskäyttöauto on Toyota Auris Hybridi farmarimalli, joka sopii erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Se löytyy keskeiseltä paikalta Koipitaipaleenkatu 2:sta, VTS-kotien vuokratalon parkkipaikalta. Vuores Palvelu Oy puolestaan tarjoaa 50:lle ensimmäiselle auton käyttäjälle 20 euron arvoisen alennuskupongin uuteen liikkumispalveluun tutustumista varten.

VTS-kodeissa panostamme entistä enemmän uusien palvelumuotojen kehittämiseen asukkaillemme. Yhteiskäyttöauton avulla pyrimme parantamaan asukkaidemme viihtyvyyttä ja helpottamaan heidän arkeaan, toteaa VTS-kotien toiminnanjohtaja Ahto Aunela.

 

24 Rental Network Oy

24 Rental Network Oy on liikkumispalveluiden ja -tietojärjestelmien kehittämiseen keskittyvä 100 % kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Yritys toimii yhteistyössä kaupunkien, liikennelaitosten sekä asumis- ja liikkumispalveluita tuottavien yritysten kanssa. Yrityksen ensimmäinen yhteiskäyttöautopalvelu 24Rent on alan markkinajohtaja Suomessa tarjoten yli 200 yhteiskäytössä olevaa ajoneuvoa jo yli 20 paikkakunnalla. Minuuttiveloitteinen go now! täydentää palvelutarjontaa erityisesti kaupunkilaisten tarpeisiin suunnitellulla palvelulla.

Yhteiskäyttöautoja asumisen lisäpalveluna on Tampereella useassa kohteessa. Härmälänrannassa osa Skanskan uudiskohteiden rakennettavista autopaikoista korvattiin tuomalla tarjolle 24Rent-yhteiskäyttöauto. Hervannan, Amurin ja Hatanpään Lumo-taloissa olevat yhteiskäyttöautot taas edustavat pidempää yhteistyötä 24 Rental Networkin ja Kojamo konsernin välillä.

Vuores Palvelu Oy

Vuores Palvelu Oy on Tampereen Vuoreksen kaupunginosan palveluyhtiö, jonka omistavat alueen asunto- ja kiinteistöyhtiöt sekä Tampereen kaupunki. Palveluyhtiö rakennuttaa alueen tietoverkon ja järjestää alueverkkoon tukeutuvia palveluja. Yhtiö tarjoaa myös mm. kiinteistöjen ylläpitoa, yhteiskäyttöä ja aluemarkkinointia tukevia palveluita.

VTS-kodit

VTS-kodit on Tampereen suurin vuokranantaja, joka omistaa n. 9000 asuntoa yli 170 kiinteistössä. Kiinteistöt sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kiinteistöistä on kerrostaloja ja valtion rahoittamia ns. Arava-asuntoja. VTS-kodit peruskorjaa ja rakennuttaa uusia asuntoja jatkuvasti (vuosittain 50-200).

VTS-kodit pyrkii parantamaan omalla toimialallaan tamperelaisten asumista. VTS-kodit vuokraa asuntoja yleishyödyllisessä tarkoituksessa ja omakustannusperiaatteella toimien mahdollisimman edullista vuokraa vastaan.

Tampereen Vuokratalosäätiö, Vilusen Rinne Oy ja VTS Kiinteistöpalvelu Oy muodostavat Yhdessä VTS-kodit (vuokra-asuntopalveluorganisaation).

Tampereen Vuokratalosäätiö on Tampereen kaupungin 1970 perustama ja hallitsema säätiö, Vilusen Rinne Oy on kaupungin tytäryhtiö vuodelta 1967 ja VTS Kiinteistöpalvelu Oy Tampereen Vuokratalosäätiön tytäryhtiö, perustettu vuonna 2000.

Haastattelupyynnöt, kuvituskuvat ja koeajotiedustelut: viestinta@24rent.fi